Welkomstwoordje

Welkom in ons Hoekje !!!
We hopen dat je hier een aangename verpozing vind en je je niet zal vervelen. Geniet er van.
Hoe werkt de pps ?
Bij dia`s als Dagboek van een hond en Liefdesgeschiedenis :
om die te laten afspelen ga je even naar de blogarchief en klik je daar op de link van de dia`s die je wil zien .
Gastenboek
Onderaan rechts , onder music oldies vind je een gastenboek
waar je je opmerkingen kan plaatsen wat je van deze blog vind,
of als je een vraag of iets anders wil kribbelen. Ga je gang.
Zoekmachine
Als je nog een beetje verder naar beneden gaat vind je ook onderaan rechts een google-zoekmachine waarmee je dus op het net kan surfen.
Nog een beetje verder naar onder vind je een zoekmachine waarmee je kan vertalen.
Volgen
Vlak daaronder, eveneens links, zie je dat je je als volger van het blog kan opgeven Meer uitleg hierover later.
Travel Talk
Is daar vlak onder. Daarmee kan je ook volgers en eigenaars van andere blogs vinden over de hele wereld. Je moet jezelf dan wel even aanmelden.
Share it
Daarmee kan je artikels delen of video`s op je facebook of Twitter.

Veel plezier !!

waarschuwing
Zoals je zal zien komen in dit blog niet alleen leuke artikelen en amusement aan bod, maar ook ernstige onderwerpen en dringende oproepen!!
Wij, die het goed hebben in ons dagelijks bestaan, laat ons onze ogen niet sluiten voor hen die grote nood kennen
en laat ons daar samen, waar we kunnen en hoe we kunnen ,
een uitgestoken hand bieden.
Al is het maar het tekenen van een petitie of het aanklagen van onrecht... Verspreid het, opdat ook de stem, de hulproep van deze mensen gehoord wordt... !
Dank u wel !!

sunwoef

donderdag 26 juli 2012

MS-patiënt wordt uit aangepaste woning gezet in Gingelom

http://www.hbvl.be/limburg/gingelom/ms-patient-wordt-uit-aangepaste-woning-gezet-in-gingelom-3.aspx

ms patient wordt uit aangepaste woning gezet in gingelom 3


Eind februari moet MS-patiënt Roger Ceyssens uit zijn aangepaste woning (ADL-woning) op de Dorpskouter in Gingelom. "Meneer Ceyssens heeft volgens ons bewezen dat hij zelfstandig kan wonen met gewone hulpverlening. Hij heeft geen ADL-woning nodig," zegt gehandicaptenorganisatie ADO Icarus.
"Als ik hier weg moet heeft dit dramatische gevolgen voor mij", zegt Ceyssens. "Ik begrijp niet dat ze me met mijn ziekte weg willen sturen. Ik kan niet meer lopen en ik merk dat ik elke dag verder aftakel. Ik heb al verschillende klachten ingediend bij allerlei diensten, maar ik krijg nergens gehoor."
"De patiënt voldoet niet aan de wettelijke voorwaarden om aanspraak te maken op een ADL-woning", zegt Jaak Geurts, algemeen directeur van ADO Icarus. "Hij heeft de voorbije jaren weinig gebruik gemaakt van onze hulp en heeft dus bewezen dat hij genoeg kan om zelfstandig te wonen. Het is niet gemakkelijk om een gehandicapte de deur te wijzen, maar op onze wachtlijsten staan mensen die er veel erger aan toe zijn."
Op 31 december werd alle extra hulpverlening voor Roger Ceyssens stopgezet. Enkel zijn alarmtoestel voor noodsituaties werkt nog. De huisvestingsmaatschappij Nieuw Sint-Truiden helpt hem intussen om een nieuwe woning te zoeken. Toch blijft Ceyssens nog hopen op een herziening van de beslissing.


 ''Schandalig !!! 
Die heer(?) die dat beslist heeft is wellicht kerngezond .MS is een ziekte die de patienten inderdaad achteruit laat gaan, vooral op fysiek vlak. Meneer Ceyssens heeft die woning wel degelijk hard nodig dus ! Het is niet omdat de man moedig is dat men zijn handicap moet ontkennen. Stimuleer liever anderen met iets minder geestkracht met zijn voorbeeld. En laat deze man rustig wonen ! Of kan men zieken nu echt een beetje geluk niet gunnen ? Zij moeten perse alleen maar miserie hebben ? Hoe verziekt is onze maatschappij dan ?''


Graag massaal reacties hier of op de krant AUB !!!
(Del link van het artikel vind men hierboven  )

Geen opmerkingen: