Welkomstwoordje

Welkom in ons Hoekje !!!
We hopen dat je hier een aangename verpozing vind en je je niet zal vervelen. Geniet er van.
Hoe werkt de pps ?
Bij dia`s als Dagboek van een hond en Liefdesgeschiedenis :
om die te laten afspelen ga je even naar de blogarchief en klik je daar op de link van de dia`s die je wil zien .
Gastenboek
Onderaan rechts , onder music oldies vind je een gastenboek
waar je je opmerkingen kan plaatsen wat je van deze blog vind,
of als je een vraag of iets anders wil kribbelen. Ga je gang.
Zoekmachine
Als je nog een beetje verder naar beneden gaat vind je ook onderaan rechts een google-zoekmachine waarmee je dus op het net kan surfen.
Nog een beetje verder naar onder vind je een zoekmachine waarmee je kan vertalen.
Volgen
Vlak daaronder, eveneens links, zie je dat je je als volger van het blog kan opgeven Meer uitleg hierover later.
Travel Talk
Is daar vlak onder. Daarmee kan je ook volgers en eigenaars van andere blogs vinden over de hele wereld. Je moet jezelf dan wel even aanmelden.
Share it
Daarmee kan je artikels delen of video`s op je facebook of Twitter.

Veel plezier !!

waarschuwing
Zoals je zal zien komen in dit blog niet alleen leuke artikelen en amusement aan bod, maar ook ernstige onderwerpen en dringende oproepen!!
Wij, die het goed hebben in ons dagelijks bestaan, laat ons onze ogen niet sluiten voor hen die grote nood kennen
en laat ons daar samen, waar we kunnen en hoe we kunnen ,
een uitgestoken hand bieden.
Al is het maar het tekenen van een petitie of het aanklagen van onrecht... Verspreid het, opdat ook de stem, de hulproep van deze mensen gehoord wordt... !
Dank u wel !!

sunwoef

woensdag 14 maart 2012

Alles over Busongeval Zwitserland - HLN.be, 24/24, 7/7 Tragisch ongeval kost aan 22 kinderen en 6 volwassenen het leven

Alles over Busongeval Zwitserland - HLN.be, 24/24, 7/7


Zwitserse hulpdiensten barsten in tranen uit bij berging 22 kinderlijken http://www.nieuwsblad.be/?utm_source=nieuwsblad&utm_medium=mailing&utm_campaign=nieuwesite 
Nog onduidelijkheid over lot 25 kinderen, ouders naar Zwitserland

Reageer :22reacties

Tobback geeft kritiek op communicatie

Reageer

Vijf kinderen uit Lommelse school konden ouders contacteren

Reageer :29reacties

HET DRAMA VAN MINUUT TOT MINUUT
14.09 UURDe Airbus met familieleden is iets voor 14 uur opgestegen in Melsbroek, en zal waarschijnlijk in Genève landen. Kleinere militaire vluchten zullen in de kleinere luchthaven van Sion landen.
14.04 UUREr heerst nog steeds onzekerheid over het lot van 27 slachtoffers. Het is niet duidelijk hoe 8 kinderen uit Heverlee en 17 kinderen en 2 begeleiders uit Lommel eraan toe zijn.
13.56 UUREen van de kinderen die het ongeval overleefd heeft, vertelde via de telefoon aan haar vader dat 'het donker was', en ze 'een grote schok hoorde'. 'Alle stoelen waren weg, en ik zat ingeklemd tussen twee zetels', luidt het in Le Soir.
13.51 UURClaude Peter, het hoofd van de hulpdiensten van de regio Val d’Anniviers, was als een van de eersten op de plaats van het incident. 'Er heerste volledige stilte, de kinderen huilden zelfs niet meer', vertelde hij aan de Zwitserse krant Le Matin.
13.45 UURDe federale vicepremiers reageerden woensdagmiddag bij hun aankomst aan de Wetstraat 16 voor het kernkabinet geschokt op het ongeval. 'Een kind verliezen is het ergste wat een ouder kan overkomen', zei Johan Vande Lanotte. 'Het is zo onbegrijpelijk dat de wereld stil staat', aldus Stev

Lees verder op de site van het nieuwsblad
http://www.nieuwsblad.be/?utm_source=nieuwsblad&utm_medium=mailing&utm_campaign=nieuwesite 
en Vanackere.
13.39 UURDe tunnel op de A9 kreeg bij een test in 2005 de score 'goed'. Dat is de op een na beste van vijf mogelijke scores, zo meldt mobiliteitsorganisatie Touring. Het resultaat wordt bevestigd op de website van EuroTest/TAP.
13.31 UURDe Noord-Limburgse gemeenten hangen vanaf woensdagnamiddag hun vlaggen halfstok aan alle openbare gebouwen. Dat liet burgemeester Raf Drieskens van Neerpelt weten.
13.16 UURHet Waals parlement houdt woensdagnamiddag bij het begin van de plenaire zitting om 14 uur een minuut stilte ter ere van de slachtoffers van het ongeval met de Belgische schoolbus in Zwitserland.
13.11 UURDe Lommelse burgemeester Peter Vanvelthoven heeft zijn medeleven betuigd.
13.10 UURKoning Albert en koningin Paola hebben de luchthaven van Melsbroek weer verlaten.
13.08 UUROnder de kinderen van basisschool 't Stekske uit Lommel was ook een Duits kind.
13.02 UUREuropees president Herman Van Rompuy heeft, namens de Europese Unie en in zijn eigen naam, zijn 'diepste gevoelens van medeleven' betuigd. Hij spreekt van 'een ware tragedie', en bedankte de Zwitserse hulpdiensten.
12.58 UURSchepen Verduyckt liet ook weten dat de school foto's van de leerlingen naar Zwitserland heeft doorgestuurd, omdat die nuttig kunnen zijn voor de identificatie van de slachtoffers.
12.57 UURDe stad Lommel is bezig met de voorbereidingen voor een rouwregister, maar zal dat pas openen als de identiteit van de kinderen bekend is. Aan de school zal een gedenkteken komen.
12.55 UURUPDATE. Vijf kinderen van de school uit Lommel hebben intussen contact opgenomen met hun ouders. 'Van de zeventien andere kinderen hebben we geen info', aldus schepen Verduyckt.
12.52 UURDe vergadering van het kernkabinet, eerst voorzien om 13.30 uur, is een half uur vervroegd. Dat heeft de woordvoerder van Di Rupo meegedeeld.
12.49 UURMinister van Financiën Steven Vanackere en minister van Defensie Pieter De Crem reizen samen met Vlaams minister-president Kris Peeters en premier Elio Di Rupo naar Zwitserland.
12.48 UURKoning Albert en koningin Paola zijn een halfuurtje geleden aangekomen in Melsbroek, waar ze de ouders van de getroffen kinderen zullen opvangen.
12.47 UURIn Melsbroek staan nog meer Rode Kruis-mensen van DSI te wachten om ouders van slachtoffers, die vertrekken naar Zwitserland, op te vangen. Twee vrijwilligers gaan met de ouders mee naar Zwitserland. Ze zullen vermoedelijk twee tot drie dagen ter plaatse blijven.
12.46 UURVrijwilligers van de dienst Dringende Sociale Interventie (DSI) van Rode Kruis-Vlaanderen hebben in de scholen in Lommel, Heverlee, Beersel en Haasrode psychosociale bijstand verleend.
12.43 UURDe Zwitserse gemeente Anniviers, waar de slachtoffers van het dodelijke busongeval verbleven hebben, opent woensdag een rouwregister in het gemeentehuis van deelgemeente Saint-Luc. Het lokale bestuur heeft zijn medeleven al overgemaakt.
12.42 UURDe Nederlandse ambassadeur in Zwitserland bekijkt waar hij bijstand kan verlenen.
12.41 UURNegen van de tien Nederlandse kinderen zitten op basisschool 't Stekske in Lommel. Een ander Nederlands kind zit op school in Heverlee.
12.39 UURDe persconferentie in Wallis zal om 16u30 plaatsvinden, in plaats van om 15 uur. Zo kan premier Di Rupo ook aanwezig zijn, meldt de politie van Wallis.
12.35 UURDe zes lichtgewonden die nu in het ziekenhuis van Sièvre behandeld worden, worden waarschijnlijk vandaag of morgen naar België gerepatrieerd.
12.34 UUROm 17 uur vindt op het stadhuis van Lommel een persconferentie plaats.
12.33 UUROp de Lommelse school worden momenteel de familieleden opgevangen die straks niet naar Zwitserland vertrekken.
12.31 UURDe directrice van 't Stekske uit Lommel is te zeer aangeslagen door het ongeval, en kan nu geen details geven, aldus Verduyckt.
12.28 UURUPDATE. Op de bus zaten 22 kinderen van de school uit Lommel, waarvan er 4 al contact hebben gehad met hun ouders. Van de school uit Heverlee zaten er 24 kinderen op de bus, waarvan er 16 hun ouders hebben gebeld. Dat zegt de Lommelse eerste schepen Kris Verduyckt.
12.24 UURDe Vlaamse televisiezenders gooien woensdag hun zendschema om naar aanleiding van het zware busongeval. Q-music heeft beslist om 'Het Experiment' stop te zetten.
12.23 UURIn de Sint-Pieterskerk in Leuven vindt vanavond een bezinningsmoment plaats.
12.15 UURPremier Di Rupo is iets na 11.30 uur aangekomen op de luchthaven van Melsbroek. Ook een eerste bus met familieleden is gearriveerd.
12.10 UURDe drie erg zwaargewonden liggen in de universitaire ziekenhuizen van Bern en Lausanne. De 15 zwaargewonden in het ziekenhuis van Sion, de lichtgewonden in Sièvre.
12.08 UUREr zaten in totaal tien Nederlandse kinderen aan boord van de verongelukte bus. Eerder was sprake van negen of zeven. Dat meldt het ministerie van Buitenlandse Zaken in Den Haag.
12.05 UURDe monitrice van de Sint-Lambertusschool uit Heverlee die is omgekomen, was een vrijwilligster van rond de zeventig jaar. Ze was bezig aan haar laatste begeleidingstrip. Dat heeft Mieke Van Hecke, het hoofd van het katholiek onderwijs, gezegd.
12.03 UURDe Zwitserse presidente Eveline Widmer-Schlumpf bezoekt later woensdag de plaats van het ongeluk. 'Steunbetuigingen werden overgemaakt aan de betrokken regering', de Zwitserse regering 'is diep bedroefd'.
12.00 UURTobback heeft wel kritiek op de communicatie met Buitenlandse Zaken. 'Het verbaast me een beetje dat de communicatie zo stroef is verlopen.' De school in Heverlee heeft zelf foto's van de betrokken leerlingen bij elkaar gezocht en die 'via een omweg' aan Buitenlandse Zaken bezorgd.
11.59 UURVan de 24 kinderen uit Heverlee die aan boord van de bus waren, zijn er volgens Tobback '16 of 18' in leven.
11.58 UURHet ziet er naar uit dat de dodelijke slachtoffers vooral uit de school in Lommel kwamen. 'Alles wijst er op dat de leerlingen uit Heverlee achteraan in de bus zaten', zegt de Leuvense burgemeester Louis Tobback. 'Ik leef mee met mijn collega in Lommel. Daar staan ze wellicht voor nog een grotere ramp.'
11.57 UUROok Twitter houdt een rouwmoment. Respect tonen kan door vanaf 12 uur vijf minuten lang geen tweets te versturen.
11.56 UURZwitserse media melden dat veel hulpverleners het emotioneel zwaar hadden tijdens de reddingswerkzaamheden. 'Velen konden hun tranen niet de baas.'
11.53 UUREnkele ouders hebben niet gewacht op het vliegtuig in Melsbroek, en zijn vanmorgen zelf naar Zwitserland vertrokken.
11.47 UURDe president van de regering van Wallis, Jacques Melly, las, erg aangedaan, in het parlement de boodschap voor die hij woensdagochtend overmaakte aan de Belgische ambassadeur in Zwitserland. Hij verzekerde de families en de Belgische autoriteiten van zijn steun en die van het kanton Wallis.
11.47 UURDe president van de regering van Wallis, Jacques Melly, las, erg aangedaan, in het parlement de boodschap voor die hij woensdagochtend overmaakte aan de Belgische ambassadeur in Zwitserland. Hij verzekerde de families en de Belgische autoriteiten van zijn steun en die van het kanton Wallis.
11.46 UUR Het parlement van Wallis heeft woensdagochtend een minuut stilte gehouden voor de slachtoffers. Het parlement en de regering betuigden hun steun aan de families.
11.42 UUR N-VA betuigt haar diepste medeleven. 'Als vader van 4 jonge kinderen, ben ik diep getroffen door dit tragische nieuws', aldus voorzitter Bart De Wever. 'Dit ongeval laat niemand onberoerd binnen onze partij. Bij zoveel onmacht wordt politiek bedrijven even totaal irrelevant.'
11.40 UUR Om 13.30 uur start een vergadering van het federale kernkabinet, gevolgd door een persmoment in de perszaal van de Wetstraat 16. Nadien vertrekt de eerste minister zelf naar Zwitserland.
11.39 UUR Premier Elio Di Rupo zal woensdagmiddag de koning in Melsbroek begeleiden bij de ontvangst van de getroffen families voor hun vertrek naar Zwitserland.
11.38 UUR Aan de Sint-Lambertusschool in Heverlee zijn de familieleden van de kinderen rond 11.25 uur per bus vertrokken naar de militaire luchthaven van Melsbroek.
11.37 UURRond het middaguur zal de Lommelse eerste schepen Verduyckt meer uitleg geven over welke stappen de stad Lommel nog onderneemt in het kader van de tragedie.
11.34 UURKoning Albert en koningin Paola hebben bij hun bezoek aan het Vrij Technisch Instituut in Aalst een minuut stilte in acht genomen. Vanuit Aalst rijdt het koningspaar later naar Melsbroek.
11.33 UURDe negen Nederlandse kinderen die aan boord van de bus waren, zaten op de Lommelse basisschool 't Stekske. Acht van hen wonen in België, een kind woont in Nederland. Dat bevestigt het ministerie van Buitenlandse Zaken in Den Haag. Over hun toestand is nog steeds niets bekend.
11.32 UURDrie van de 24 gewonden zouden er erg aan toe zijn.
11.29 UURDe Lommelse burgemeester Peter Vanvelthoven is met de ouders mee naar Melsbroek vertrokken.
11.27 UURDe identificatie van de slachtoffers in Zwitserland is nog volop bezig, laten de Lommelse brandweercommandant Jan Jorissen en eerste schepen Kris Verduyckt weten.
11.25 UURTwee begeleiders van de school in Lommel zijn overleden. Over de toestand van 20 leerlingen is niets geweten. Twee kinderen hebben al laten weten dat het goed met hen gaat.
11.13 UUROok verschillende steden en gemeenten hebben rouwregisters geopend naar aanleiding van het ingeval, onder meer Merchtem, Namen en Waver.
11.12 UUROp de website van de Sint-Lambertusschool uit Heverlee staat een rouwregister (www.sintlambertusschool.be) voor wie zijn deelneming wil betuigen met de slachtoffers van het busongeval in Zwitserland.
11.10 UURIets voor elf uur stonden in Heverlee de bussen vertrekkensklaar om de familieleden van de leerlingen naar Melsbroek te brengen.
11.07 UURKoning Albert II en koningin Paola trekken later vandaag naar de militaire luchthaven in Melsbroek. Het koningspaar zal er aanwezig zijn bij het vertrek van de familieleden richting Zwitserland. Het koningspaar reist evenwel niet mee.
11.06 UURDe twee vliegtuigen met familieleden vertrekken om 13 uur richting Genève vanop de luchthaven van Melsbroek. Dat meldt minister van Defensie Pieter De Crem.
11.04 UURDe Hasseltse bisschop Patrick Hoogmartens is zijn medeleven komen betuigen in Lommel. 'Heel veel ouders waren aan het wenen toen ze de bus opstapten richting Melsbroek. Ik heb bij sommigen een hand op de schouder gelegd. Er zijn momenteel weinig woorden van troost te vinden. We kunnen alleen maar hopen dat het toch niet zo ernstig is.'
11.01 UUROok voormalig premier Guy Verhofstadt betuigt zijn medeleven. 'We kunnen dit alleen bestempelen als een vreselijke wending van het noodlot.'
10.59 UUR 'Er zouden ook negen Nederlandse kinderen in de bus zitten van wie nog onduidelijk is of er onder hen ook dodelijke slachtoffers zijn gevallen. Dit is niet te bevatten, en in- en inverdrietig', zei Rutte nog.
10.57 UUR De Nederlandse premier Mark Rutte reageert geschokt. 'Dit is een onvoorstelbaar drama. Voor de kinderen in de bus en hun ouders in de eerste plaats. Bij hen zijn onze gedachten nu allereerst.'
10.56 UUR Ook enkele kinderen van de school in Heverlee zouden aan hun ouders hebben laten weten dat ze in orde zijn.
10.55 UUR Twee kinderen van de Lommelse school 't Stekske hebben aan hun ouders laten weten dat alles goed met hen gaat. Dat heeft de eerste schepen van Lommel gezegd op een persconferentie. Voor de rest is er nog niets bekend.
10.53 UUR UPDATE. Het Disaster Victim Identification Team stuurt zes mensen naar Zwitserland, die tegelijk met de families van de slachtoffers vanop Melsbroek zullen vertrekken.
10.45 UUR Onder begeleiding van motoragenten zijn kort voor 10 uur in Lommel van aan de stedelijke basisschool 't Stekske twee autobussen vertrokken richting Melsbroek. Aan boord zitten de ouders van de 22 leerlingen van 't Stekske die betrokken raakten bij het busongeval.
10.44 UURDe luchthaven van Melsbroek is hermetisch afgesloten voor de pers. Journalisten, fotografen, radio- en tv-ploegen hebben massaal postgevat voor de hekkens van de militaire luchthaven.
10.43 UURWanneer de vliegtuigen zullen vertrekken, is niet duidelijk. Als het nodig is, kan ook een Airbus naar Zwitserland vliegen, zegt minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders.
10.40 UUR Op de luchthaven van Melsbroek staan twee vliegtuigen met 82 plaatsen klaar om de families naar Zwitserland te brengen. Die gaan waarschijnlijk richting luchthaven Sion in het kanton Wallis.
10.36 UUR De Leuvense burgemeester Louis Tobback is aangekomen in de school in Heverlee, en geeft om 12 uur een persconferentie.
10.34 UUR Europees Commissievoorzitter José Manuel Barroso betuigt in eigen naam en in naam van de Commissie zijn medeleven.
10.33 UUR De federale politie stuurt het Disaster Victim Identification Team naar de plaats van het ongeval. Dat vertrekt om 13 uur vanop Melsbroek, aldus minister van Binnenlandse Zaken Joëlle Milquet.
10.32 UUR Er zijn 24 gewonden, van wie er zes lichtgewond zijn, en in de loop van de dag het ziekenhuis zullen mogen verlaten en naar huis kunnen.
10.29 UUR De kinderen op de twee andere bussen hebben het ongeval niet zien gebeuren, aldus Wilfried Van Herbruggen, de voorzitter van de Vereniging Openluchtklassen (VOK). Slachtofferhulp is wel ingeschakeld om indien nodig de kinderen en hun ouders op te vangen.
10.27 UUR Er waren nog twee bussen met ongeveer 80 leerlingen uit scholen in Beersel en Haasrode onderweg van het Intersoc-hotel naar België. Zij zijn woensdag veilig thuisgekomen.
10.26 UUR Vlak voor de derby van zondagmiddag (14u30) tussen Cercle en Club Brugge zal een moment van ingetogenheid worden gehouden voor de slachtoffers.
10.24 UUR Vlaams parlementsvoorzitter Jan Peumans zal vanmiddag in het halfrond een korte verklaring afleggen namens de parlementsleden. Viceminister-president Ingrid Lieten zal er namens de Vlaamse regering spreken. Het wekelijkse vragenuurtje wordt geschrapt.
10.21 UUR Net voor het vertrek van de wielerwedstrijd Nokere Koerse zal een minuut stilte gehouden worden.
10.17 UUR De politie van het kanton Wallis geeft om 15 uur een persconferentie in Sion. Tot dan geeft ze geen nieuwe informatie.
10.16 UUR De Belgische bisschoppen 'zijn ontzet' door het nieuws, en bieden hun christelijke deelneming aan aan de families.
10.13 UUR Het Europees parlement in Straatsburg houdt vanmiddag een minuut stilte voor de slachtoffers.
10.10 UUR Ook koning Albert II reageert diep geschokt. 'De koning is met zijn gedachten bij de slachtoffers en hun families', klinkt het.
10.08 UUR Ook Mieke Van Hecke, het hoofd van het katholiek onderwijs, is intussen aangekomen aan de school in Heverlee.
10.07 UUR Aartsbisschop Léonard is aangekomen in de school in Heverlee.
10.04 UUR Het Vlaams Parlement houdt een rouwmoment om 14u in de plenaire vergadering.
10.00 UUR Die ouders van de Sint-Lambertusschool in Heverlee vertrekken om elf uur richting Melsbroek, waar een militair vliegtuig op hen wacht om hen naar Zwitserland over te vliegen
09.56 UUROp Twitter wordt opgeroepen tot 5 minuten Twitterstilte om 12 uur.
09.53 UURBij de 28 dodelijke slachtoffers zijn de twee begeleiders van de Sint-Lambertusschool in Heverlee. Ook de 2 busschauffeurs hebben het ongeval niet overleefd.
09.52 UUR 16 kinderen van de Sint-Lambertusschool in Heverlee hebben de ramp overleefd. Sommigen zijn evenwel zwaar gekwetst en hebben armen of benen gebroken. Over 8 andere kinderen van de school is nog geen nieuws.
09.51 UUR Ook de Christelijke Mutualiteiten en Intersoc nemen met ontzetting kennis van het nieuws. De kinderen verbleven in hotel Du Cervin in St Luc, dat uitgebaat wordt door Intersoc.
09.44 UUR De ouders van de stedelijke basisschool 't Stekske in Lommel hebben voorlopig nog geen officiële informatie gekregen over de toestand van hun kinderen die op de bus zaten bij het dodelijke verkeersongeval in Lommel.
09.40 UUR Ook Waals minister-president Rudy Demotte heeft "met ontzetting" kennis genomen van het ongeval. "Mijn gedachten gaan uit naar alle slachtoffers en hun families.
09.38 UUR Vlaams minister-president Kris Peeters en vicepremier Steven Vanackere gaan woensdag samen met premier Elio Di Rupo naar Zwitserland. Wanneer de ministers vertrekken, is nog niet bekend.
09.37 UURHet gemeentebestuur van Merchtem opent naar aanleiding van het zware busongeval in Zwiterserland een rouwregister in het gemeentehuis aan de Nieuwstraat.
09.36 UURDe Franse president Nicolas Sarkozy stuurt een tweet de wereld in. "Accident d'autocar: "Je veux présenter en tant que Président de la République toutes mes condoléances à nos amis Belges."
09.34 UURDe Zwitserse Procureur Olivier Elsig verzekerde woensdagochtend tijdens een persconferentie in Sierre, in het kanton Wallis, dat hij er ‘alles aan zal doen om te achterhalen wat er gebeurd is’. Volgens de lokale politie zou het gaan om het zwaarste verkeersongeval ooit in Zwitserland.
09.30 UURDe burgemeester van Lommel, Peter Vanvelthoven, is aanwezig in de basisschool 't Stekske. 'Dit is iets wat je in je ergste dromen niet wilt meemaken. Onwezenlijk. Onwerkelijk.'
09.27 UUR'Dit wil je niet meemaken als directie van een school,' zegt een duidelijk geëmotioneerde directeur Marc Carels van de Sint-Lambertusschool in Heverlee. 'Hier zijn geen woorden voor.'
09.25 UUR"Het hele Vlaamse onderwijsveld leeft mee", stelt Vlaams minister van Onderwijs Pascal Smet in een mededeling. Smet "betuigt zijn steun aan de ouders en andere naasten van de slachtoffers van het vreselijke busongeval".
09.22 UUROp Melsbroek staan twee vliegtuigen vertrekkensklaar. In Melsbroek staat een team van psychologen klaar om de ouders op te vangen.
09.21 UUROm 12 uur volgt er een persconferentie.
09.16 UUROver 8 kinderen van de school in Heverlee is nog geen zekerheid. 16 andere kinderen hebben het ongeval overleefd en hebben contact gehad met hun ouders. De twee begeleiders van de school (1 leerkracht en 1 skimonitor) hebben het ongeval niet overleefd. Dat zegt de deken van de school op Radio 1. '
09.14 UURVerschillende radiozenders passen uit respect voor de slachtoffers en de getroffen families hun muziek aan. '
09.08 UURDe Lommelse brandweercommandant vraagt de pers om de ouders niet te fotografen wanneer ze later vandaag op de bus richting Melsbroek stappen. '
09.01 UURDe betrokken ouders zouden omstreeks twaalf uur het vliegtuig naar Zwitserland nemen. Er zouden voor hen alvast drie overnachtingen in het land zijn geregeld. '
08.51 UUROp de bus die dinsdag verongelukte in Zwitserland, zaten ook 7 kinderen met de Nederlandse nationaliteit, zegt de Lommelse brandweercommdant '
08.48 UURDe Zwitserse president Hansjörg Walters zegt diep getroffen te zijn, verklaarde dat zijn gedachten naar de nabestaanden van de slachtoffers gaan en deelde hen zijn deelneming mee. '
08.46 UURPrins Filip en prinses Mathilde zijn diep geraakt door het tragische ongeval in Zwitserland. "Als ouders treft dit hen diep", zo meldt een raadgever van de prins woensdagochtend vanuit Vietnam. '
08.39 UURDe Belgische bus die in Zwitserland verongelukte, is van de firma Toptours uit Aarschot. Die firma heeft een uitstekende reputatie, zegt staatssecretaris voor Mobiliteit Melchior Wathelet (cdH) op de RTBF. '
08.05 UUROok premier Elio Di Rupo reageert met onzetting op het nieuws. Hij zal later vandaag naar Zwitserland afreizen. '
08.01 UUR De president van de regering van Wallis, Jacques Melly, deelde zijn "immense droefheid" en zijn "diepe emotie" mee. Hij bood ook zijn medeleven aan de families van de slachtoffers aan en dankte de reddingswerkers die "in zeer moeilijke omstandigheden" moesten werken. '
08.00 UURBuitenlandse Zaken opent vanaf 9 uur een nieuwe noodnummer: 02/501.40.00. '
07.46 UURCharles Michel: "Als vader gaan mijn eerste gedachten naar de ouders en de naasten van de kinderen van wie het leven zo bruut is geëindigd. Vanmorgen is het hele land in rouw." '
07.25 UUR Buitenlandse Zaken legt twee Embraer-vliegtuigen van het leger in om ouders van de bij het busongeval betrokken kinderen naar Zwitersland te vliegen en eventueel gewonde kinderen te repatriëren. '
07.13 UURIn de bus zaten ook een aantal kinderen uit de Sint-Lambertusschool in Heverlee. Dat meldt de woordvoerder van de Leuvense lokale politie, Marc Vranckx. '
07.12 UURVlaams minister-president Kris Peeters reageert: "Woorden schieten te kort voor dit verschrikkelijk ongeval. Ik wens mijn diepste medeleven uit te drukken aan alle slachtoffers van deze ramp: kinderen, leerkrachten, ouders, broers, zusjes, familie en vrienden. Ook aan de betrokken scholen wens ik mijn steun uit te drukken. Intussen hoop ik dat de gewonde slachtoffers de beste zorgen krijgen toegediend." '
06.48 UURIn de bus zaten kinderen uit de stedelijke basisschool "'t Stekske" uit het Lommelse gehucht Lommel-Kolonie. Dat bevestigt de schepen van onderwijs van Lommel Geert Jansen (Open vld). '
06.07 UURBij het busongeval in het Zwitserse Sierre was alleen de Belgische bus betrokken. "Zonder andere wagens of bus", zegt minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders op de VRT-radio. '

Geen opmerkingen: