Welkomstwoordje

Welkom in ons Hoekje !!!
We hopen dat je hier een aangename verpozing vind en je je niet zal vervelen. Geniet er van.
Hoe werkt de pps ?
Bij dia`s als Dagboek van een hond en Liefdesgeschiedenis :
om die te laten afspelen ga je even naar de blogarchief en klik je daar op de link van de dia`s die je wil zien .
Gastenboek
Onderaan rechts , onder music oldies vind je een gastenboek
waar je je opmerkingen kan plaatsen wat je van deze blog vind,
of als je een vraag of iets anders wil kribbelen. Ga je gang.
Zoekmachine
Als je nog een beetje verder naar beneden gaat vind je ook onderaan rechts een google-zoekmachine waarmee je dus op het net kan surfen.
Nog een beetje verder naar onder vind je een zoekmachine waarmee je kan vertalen.
Volgen
Vlak daaronder, eveneens links, zie je dat je je als volger van het blog kan opgeven Meer uitleg hierover later.
Travel Talk
Is daar vlak onder. Daarmee kan je ook volgers en eigenaars van andere blogs vinden over de hele wereld. Je moet jezelf dan wel even aanmelden.
Share it
Daarmee kan je artikels delen of video`s op je facebook of Twitter.

Veel plezier !!

waarschuwing
Zoals je zal zien komen in dit blog niet alleen leuke artikelen en amusement aan bod, maar ook ernstige onderwerpen en dringende oproepen!!
Wij, die het goed hebben in ons dagelijks bestaan, laat ons onze ogen niet sluiten voor hen die grote nood kennen
en laat ons daar samen, waar we kunnen en hoe we kunnen ,
een uitgestoken hand bieden.
Al is het maar het tekenen van een petitie of het aanklagen van onrecht... Verspreid het, opdat ook de stem, de hulproep van deze mensen gehoord wordt... !
Dank u wel !!

sunwoef

zondag 29 januari 2012

Vakbonden leggen morgen het land plat: wie staakt mee? - Hbvl.be

Vakbonden leggen morgen het land plat: wie staakt mee? - Hbvl.be


vakbonden leggen morgen het land plat wie staakt mee


07:00 Ondanks de harde kritiek die er vanuit verschillende hoeken komt op de vakbonden, zal de nationale stakingsdag van morgen ongetwijfeld voor veel ongemak zorgen. Het openbaar vervoer, de dienstensector, ambtenaren, … Overal wordt het werk neergelegd. Een overzicht.
Openbaar vervoer: net zoals in december zal de staking vooral merkbaar zijn bij het openbaar vervoer. Bij de NMBS wordt het werk vanavond om 22 uur al neergelegd. Waarschijnlijk zullen er tot maandag 22 uur in heel het land weinig tot geen treinen rijden. Het goederentransport valt alleszins volledig stil.
Ook bij De Lijn en bij de Brusselse vervoersmaatschappij MIVB worden maandag grote problemen verwacht. De kans is groot dat veel bussen en trams niet zullen uitrijden.
Overheid: de meeste ambtenaren staken mee en dus zullen veel overheidsdiensten (stadsdiensten, belastingkantoren, etc.) gesloten blijven.
- Bpost: op 22 december verliep de postbedeling vrij vlot en waren de meeste postkantoren open. Volgens de vakbonden zal de staking ditmaal wel goed worden opgevolgd bij bpost.


Luchtvaart: zowel op Brussels Airport als in Charleroi wordt veel hinder verwacht. Bij de luchtverkeersleiders van Belgocontrol is alvast een deel van het personeel bereid te staken. Bij bagageafhandelaars Aviapartner en Flightcare wordt normaal gezien niet gewerkt. Daarnaast is ook het personeel bij luchtvaartmaatschappijen Brussels Airlines, Thomas Cook Airlines en Jetairfly opgeroepen om te staken.
De luchthaven van Charleroi vreest zelfs een volledige sluiting omdat het personeel waarschijnlijk de toegang tot het gebouw zal afsluiten.
Sociale sector: in de meeste ziekenhuizen zal worden overgeschakeld op een weekenddienst.
Onderwijs: volgens de vakbonden is de actiebereidheid bij het onderwijspersoneel ditmaal groter dan de vorige keer. Er zullen wellicht geen scholen sluiten.
In het hoger onderwijs gaan de examens in zo goed als alle universiteiten en hogescholen gewoon door.


Industrie: verwacht wordt dat de vakbonden bedrijventerreinen gaan afsluiten, vooral dan in de metaal- en chemiebedrijven. Werkgevers hebben al aangekondigd dat ze in dat geval deurwaarder zullen inschakelen. Ondernemersorganisatie Unizo dreigt zelfs met rechtszaken.
Diensten: warenhuizen, kleinhandels, banken, etc. zullen normaal gezien over voldoende personeel beschikken om open te blijven. Het is nog niet duidelijk of ook de VRT zal schrappen in haar tv- en radioaanbod.
Logistiek: veel vrachtwagenchauffeurs, die sowieso al gehinderd kunnen worden door wegblokkades, zullen deelnemen aan de stakingsdag. De vakbonden van de logistieke sector hebben hun leden wel opgeroepen om geen kruispunten te bezetten. Ook in de havens zal het werk voor een groot deel stilvallen.


Geen opmerkingen: