Welkomstwoordje

Welkom in ons Hoekje !!!
We hopen dat je hier een aangename verpozing vind en je je niet zal vervelen. Geniet er van.
Hoe werkt de pps ?
Bij dia`s als Dagboek van een hond en Liefdesgeschiedenis :
om die te laten afspelen ga je even naar de blogarchief en klik je daar op de link van de dia`s die je wil zien .
Gastenboek
Onderaan rechts , onder music oldies vind je een gastenboek
waar je je opmerkingen kan plaatsen wat je van deze blog vind,
of als je een vraag of iets anders wil kribbelen. Ga je gang.
Zoekmachine
Als je nog een beetje verder naar beneden gaat vind je ook onderaan rechts een google-zoekmachine waarmee je dus op het net kan surfen.
Nog een beetje verder naar onder vind je een zoekmachine waarmee je kan vertalen.
Volgen
Vlak daaronder, eveneens links, zie je dat je je als volger van het blog kan opgeven Meer uitleg hierover later.
Travel Talk
Is daar vlak onder. Daarmee kan je ook volgers en eigenaars van andere blogs vinden over de hele wereld. Je moet jezelf dan wel even aanmelden.
Share it
Daarmee kan je artikels delen of video`s op je facebook of Twitter.

Veel plezier !!

waarschuwing
Zoals je zal zien komen in dit blog niet alleen leuke artikelen en amusement aan bod, maar ook ernstige onderwerpen en dringende oproepen!!
Wij, die het goed hebben in ons dagelijks bestaan, laat ons onze ogen niet sluiten voor hen die grote nood kennen
en laat ons daar samen, waar we kunnen en hoe we kunnen ,
een uitgestoken hand bieden.
Al is het maar het tekenen van een petitie of het aanklagen van onrecht... Verspreid het, opdat ook de stem, de hulproep van deze mensen gehoord wordt... !
Dank u wel !!

sunwoef

dinsdag 31 januari 2012

Persbericht: Vrieskou levensgevaarlijk voor dakloze asielzoekers en gezinnen met kinderen | SOS opvang

Persbericht: Vrieskou levensgevaarlijk voor dakloze asielzoekers en gezinnen met kinderen | SOS opvangHet weerbericht kondigt vrieskou aan. Wanneer kondigt De Block warme opvangplaatsen aan?

Vandaag vriest het en sneeuwt het en het weerbericht kondigt een heus winteroffensief aan. Levensgevaarlijk voor iedereen die op straat moet slapen. Toch zorgt staatssecretaris voor Asiel en Migratie Maggie De Block niet voor bijkomende noodopvang. ‘Asielzoekers, families zonder papieren met kinderen en niet-begeleide minderjarige vreemdelingen hebben bij wet recht op opvang. En als mens.’ zegt Anne Dussart, woordvoerder van SOS Opvang, het consortium van 8 ngo’s opgericht om de opvangcrisis het hoofd te bieden.
SOS Opvang geeft mensen met recht op opvang die op straat moeten overleven overdag sociaaljuridische oriëntatie. En voorziet ’s nachts voor de meest kwetsbaren onder hen een bed en een eenvoudige maaltijd. ‘Elke dag worden we geconfronteerd met mensen die ziek zijn, zowel mentaal als fysiek verzwakt zijn, en die het erg koud hebben. Dit weekend nog moesten we in ons noodhulpproject extra vrijwilligers inzetten omdat enkele asielzoekers hoge koorts maakten en op doktersbevel niet de straat op konden,’ zegt Dussart. ‘En ook omdat deze mensen worden uitgesloten van medische zorgen in ons land. Toch is dit helemaal niet de rol van SOS Opvang – wij zijn geen noodhospitaal. Dat kan toch niet meer’.
Bovendien zullen morgen veel pas aangekomen asielzoekers op straat gezet worden, na een weekend en na een stakingsdag waarbij de asielinstanties gesloten zijn. De asielprocedure is op zich al destabiliserend. En voor mensen op straat, zonder de nodige begeleiding in een opvangstructuur is deze situatie nog moeilijker, zeker voor zieke mensen.
SOS Opvang richt zich daarom nog maar eens tot mevrouw De Block, zelf huisarts: ‘Sluit uw ogen niet voor dit menselijk leed en neem uw verantwoordelijkheid. Haal deze mensen en kinderen uit de kou en van de straat. Organiseer een systeem zodat mensen op straat toegang hebben tot medische zorgen en behandelingen. En wanneer kondigt u extra noodopvang aan?’ klinkt de noodkreet bij SOS Opvang.

Wat is SOS Opvang?

SOS Opvang is een noodhulpproject opgezet door 8 Belgische ngo’s. Vier onder hen hebben eerder een mandaat om in te grijpen in getroffen landen of ontwikkelingslanden (11.11.11, Dokters van de Wereld, Oxfam en UNICEF België). Toch slaan zij samen met Caritas International, CIRÉ, Convivial en Vluchtelingenwerk Vlaanderen de handen in elkaar om het hoofd te bieden aan de opvangcrisis in België.
Een opvangcrisis die al drie jaar woedt in ons land. En al meer dan 15.500 mensen op straat zette. Het gaat over asielzoekers, families met kinderen die hier illegaal zijn en niet-begeleide minderjarige vreemdelingen. Nochtans hebben deze mensen allemaal bij wet recht op opvang en begeleiding.
Hoe? Door overdag sociale, juridische en medische begeleiding te organiseren vlakbij het Noordstation in Brussel. En de meest kwetsbare personen ’s nachts een slaapplaats te geven.
Eigenlijk is dit het werk van de overheid. Daarom doen de ngo’s een oproep naar de nieuwe regering zodat zij snel voorzien in extra opvangplaatsen. Dit om de humanitaire crisis deze winter aan te pakken.
Perscontact: Eef Heylighen –

             0473 88 65 97 begin_of_the_skype_highlighting            0473 88 65 97      end_of_the_skype_highlighting      

Geen opmerkingen: