Welkomstwoordje

Welkom in ons Hoekje !!!
We hopen dat je hier een aangename verpozing vind en je je niet zal vervelen. Geniet er van.
Hoe werkt de pps ?
Bij dia`s als Dagboek van een hond en Liefdesgeschiedenis :
om die te laten afspelen ga je even naar de blogarchief en klik je daar op de link van de dia`s die je wil zien .
Gastenboek
Onderaan rechts , onder music oldies vind je een gastenboek
waar je je opmerkingen kan plaatsen wat je van deze blog vind,
of als je een vraag of iets anders wil kribbelen. Ga je gang.
Zoekmachine
Als je nog een beetje verder naar beneden gaat vind je ook onderaan rechts een google-zoekmachine waarmee je dus op het net kan surfen.
Nog een beetje verder naar onder vind je een zoekmachine waarmee je kan vertalen.
Volgen
Vlak daaronder, eveneens links, zie je dat je je als volger van het blog kan opgeven Meer uitleg hierover later.
Travel Talk
Is daar vlak onder. Daarmee kan je ook volgers en eigenaars van andere blogs vinden over de hele wereld. Je moet jezelf dan wel even aanmelden.
Share it
Daarmee kan je artikels delen of video`s op je facebook of Twitter.

Veel plezier !!

waarschuwing
Zoals je zal zien komen in dit blog niet alleen leuke artikelen en amusement aan bod, maar ook ernstige onderwerpen en dringende oproepen!!
Wij, die het goed hebben in ons dagelijks bestaan, laat ons onze ogen niet sluiten voor hen die grote nood kennen
en laat ons daar samen, waar we kunnen en hoe we kunnen ,
een uitgestoken hand bieden.
Al is het maar het tekenen van een petitie of het aanklagen van onrecht... Verspreid het, opdat ook de stem, de hulproep van deze mensen gehoord wordt... !
Dank u wel !!

sunwoef

zondag 4 december 2011

ME-patiënten vechten voor medische hulp | Medicalfacts

ME-patiënten vechten voor medische hulp | Medicalfacts
marry 200x200 ME patiënten vechten voor medische hulp marry 200x200 photo
ME-patiente Marry Molendijk
ME is een ernstige ziekte waarvan de symptomen niet of nauwelijks door medici worden erkend. ME (Myalgische Encefalomyelitis) betekent letterlijk met spierpijn (myalgie) gepaard gaande ontsteking van ruggenmerg en of hersenen (encefalitis).
Door Sieka Romeijn-Hedmann
‘’Het hebben van ME is een verlammende uitputtingsslag en geen vermoeidheidsziekte zoals nog steeds wordt verondersteld’’, zegt ME-patiënt Marry Molendijk uit Nieuw-Beijerland.
‘’De ziekte wordt niet erkend als een op zichzelf staande ernstige invaliderende neuro-immuunziekte. Daarom voeren wij met een petitie actie om van het stigma af te komen dat ME bij het chronisch vermoeidheidssyndroom hoort.’’ Wie ME-moeder Marry Molendijk, moeder met 2 ME-dochters en haar lotgenoten wil ondersteunen kan daarvoor terecht op http://deziekteME.petities.nl. 

ME-patiënten hebben niet alleen neurologische maar ook immuun klachten. Marry omschrijft het gevoel van haar ziekte: ‘’Het voelt alsof je een hele heftige griep hebt gehad. Je hebt pijn door je gehele lijf die aanvoelt als neurologische pijnaanvallen. Dankzij medicatie heb ik die aanvallen gelukkig meer onder controle gekregen.
Na 30 jaar worden de symptomen nog niet herkend
’’ Bij Marry openbaarde de ziekte zich in haar pubertijd. ‘’Toen liep ik al bij de internist. Hij zei ‘je immuunsysteem is van slag’. Dat is nu al dertig jaar terug. Men wist de symptomen niet te herkennen en eigenlijk nu nog steeds niet.’’ Erkenning van de ziekte is hard en hard nodig, benadrukt Marry. ‘’Klachten zoals ernstige uitputting bij kleine inspanning, terugkerende infecties, gezwollen lymfeklieren, spier- en gewrichtsklachten, hart- en darmproblemen, alles krijgt hier in Nederland de diagnose ‘chronische vermoeidheid’. Met mijn klachten heb ik overal ‘geshopt’. In het AMC, het Erasmus en bij diverse artsen elders in Nederland. Al mijn symptomen zijn herkenbaar, maar men kan er in Nederland niets mee.
De diagnose is steeds ‘chronische vermoeidheid’ en dan is alleen de psychiater en revalidatie een optie.’’ Marry is er de vrouw niet naar bij de pakken neer te zitten. Zo richtte zij een initiatief op voor ME ouders met ME kinderen, is zij bestuurslid en vrijwilliger van ESME (European Society for ME) en vertaalde zij met twee lotgenoten de Canadese Consensus Documents criteria, opgesteld door gerenommeerde Canadese artsen. Sinds oktober 2011 zijn de nieuwe ME Internationale Consensus Criteria’s (ICC) van kracht. Deze criteria zijn opgesteld door 26 gerenommeerde artsen en onderzoekers in de hele wereld die zich dagelijks bezig houden met ME patiënten.
Zelfs onder voogdij via  Kinderbescherming
‘’Ik vecht voor ouders met kinderen met ME omdat ouders tegenwoordig bij de kinderbescherming worden aangemeld of onder voogdijstelling worden gezet. Gewoon omdat ze weigeren een kind naar een psychiater te sturen. Deze ziekte hoort niet bij een psychiater thuis. Als je diabetes hebt ga je ook niet naar een psychiater.’’
Bron: Het Kompas

Geen opmerkingen: