Welkomstwoordje

Welkom in ons Hoekje !!!
We hopen dat je hier een aangename verpozing vind en je je niet zal vervelen. Geniet er van.
Hoe werkt de pps ?
Bij dia`s als Dagboek van een hond en Liefdesgeschiedenis :
om die te laten afspelen ga je even naar de blogarchief en klik je daar op de link van de dia`s die je wil zien .
Gastenboek
Onderaan rechts , onder music oldies vind je een gastenboek
waar je je opmerkingen kan plaatsen wat je van deze blog vind,
of als je een vraag of iets anders wil kribbelen. Ga je gang.
Zoekmachine
Als je nog een beetje verder naar beneden gaat vind je ook onderaan rechts een google-zoekmachine waarmee je dus op het net kan surfen.
Nog een beetje verder naar onder vind je een zoekmachine waarmee je kan vertalen.
Volgen
Vlak daaronder, eveneens links, zie je dat je je als volger van het blog kan opgeven Meer uitleg hierover later.
Travel Talk
Is daar vlak onder. Daarmee kan je ook volgers en eigenaars van andere blogs vinden over de hele wereld. Je moet jezelf dan wel even aanmelden.
Share it
Daarmee kan je artikels delen of video`s op je facebook of Twitter.

Veel plezier !!

waarschuwing
Zoals je zal zien komen in dit blog niet alleen leuke artikelen en amusement aan bod, maar ook ernstige onderwerpen en dringende oproepen!!
Wij, die het goed hebben in ons dagelijks bestaan, laat ons onze ogen niet sluiten voor hen die grote nood kennen
en laat ons daar samen, waar we kunnen en hoe we kunnen ,
een uitgestoken hand bieden.
Al is het maar het tekenen van een petitie of het aanklagen van onrecht... Verspreid het, opdat ook de stem, de hulproep van deze mensen gehoord wordt... !
Dank u wel !!

sunwoef

vrijdag 11 november 2011

Steun mee deze kindjes en de juffen !! Het schooltje moet blijven !!Schepencollege beslist: kleuterschool 't Parkske ... (Halle) - Het Nieuwsblad

Schepencollege beslist: kleuterschool 't Parkske ... (Halle) - Het Nieuwsblad
Kleuterschool t Parkske moet dicht als het van het Halse schepencollege afhangt

HALLE - 30 juni 2012 wordt de allerlaatste schooldag van kleuterschool 't Parkske. Het schepencollege besliste om het kleuterschooltje in het Elisabethpark definitief te sluiten. Dinsdag nog hadden ouders en kinderen nog tegen een mogelijke sluiting geprotesteerd maar nu lijkt het doek definitief gevallen..In 't Parkske lopen momenteel een 70-tal kleuters school. Dat waren er ooit meer maar door het probleem van capaciteit in de lagere scholen in halle, kozen heel wat ouders de laatste jaren voor een school waar rechtstreekse doorstroming naar een lagere school mogelijk is. KInderen uit de eigen kleuterschool krijgen in alle scholen voorrang op nieuwe kinderen van buitenaf.
 'Ook wij hebben de piste onderzocht of we geen lagere school konden koppelen aan 't Parkske. Halle heeft nood aan een bijkomende basisschool', aldus burgemeester Dirk Pieters. 'We hadden dit willen doen in de lokalen van Witse in de Albertstraat. Maar bij navraag bleek dat we tien jaar zouden moeten wachten op de nodige subsidies om de lokalen te verbouwen. Het gaat om een bedrag van zo'n 1,2 miljoen euro. Dit bedrag helemaal uit eigen zak betalen, dit kan de stad financieel niet aan. Daarvoor is de begroting niet rooskleurig genoeg. Bovendien heeft men in de Sint-Rochuswijk al twee bloeiende scholen. Dat heeft het schepencollege doen besluiten om met 't Parkske te stoppen vooraleer het helemaal zou dood bloeden. Binnen het schepencollege leefde het gevoel dat onderwijs geen kerntaak is van een stadsbestuur.'
Onderertussen wil het schepencollege in de nieuw aan te leggen stadswijk Nederhem wel een plaats voorzien voor de bouw van een nieuwe school. 'Die zullen we niet zelf bouwen maar kandidaten die geïnteresseerd zijn, kunnen dit wel', aldus Dirk Pieters.
Dat deze maatregelen banen zal kosten, laat zich raden. 'De kleuterjuffen van 't Parkske zijn allemaal vastbenoemd. Zij kunnen terecht in de gemeentescholen in Lembeek en Buizingen. Hier zullen dan wel de tijdelijken moeten verdwijnen', aldus Dirk PIeters.
Het schepencollege nam de beslissing woensdagavond op een speciale zitting van het schepencollege. De beslissing werd donderdag aan de directie van alle Halse scholen meegedeeld. De ouders werden via een brief op de hoogte gebracht. Voor hen zit er niets anders op dan volgend schooljaar naar een andere school voor hun kinderen uit te kijken.1 opmerking:

hilde zei

ik steun de juffen, de kindjes en de ouders!! xxx