Welkomstwoordje

Welkom in ons Hoekje !!!
We hopen dat je hier een aangename verpozing vind en je je niet zal vervelen. Geniet er van.
Hoe werkt de pps ?
Bij dia`s als Dagboek van een hond en Liefdesgeschiedenis :
om die te laten afspelen ga je even naar de blogarchief en klik je daar op de link van de dia`s die je wil zien .
Gastenboek
Onderaan rechts , onder music oldies vind je een gastenboek
waar je je opmerkingen kan plaatsen wat je van deze blog vind,
of als je een vraag of iets anders wil kribbelen. Ga je gang.
Zoekmachine
Als je nog een beetje verder naar beneden gaat vind je ook onderaan rechts een google-zoekmachine waarmee je dus op het net kan surfen.
Nog een beetje verder naar onder vind je een zoekmachine waarmee je kan vertalen.
Volgen
Vlak daaronder, eveneens links, zie je dat je je als volger van het blog kan opgeven Meer uitleg hierover later.
Travel Talk
Is daar vlak onder. Daarmee kan je ook volgers en eigenaars van andere blogs vinden over de hele wereld. Je moet jezelf dan wel even aanmelden.
Share it
Daarmee kan je artikels delen of video`s op je facebook of Twitter.

Veel plezier !!

waarschuwing
Zoals je zal zien komen in dit blog niet alleen leuke artikelen en amusement aan bod, maar ook ernstige onderwerpen en dringende oproepen!!
Wij, die het goed hebben in ons dagelijks bestaan, laat ons onze ogen niet sluiten voor hen die grote nood kennen
en laat ons daar samen, waar we kunnen en hoe we kunnen ,
een uitgestoken hand bieden.
Al is het maar het tekenen van een petitie of het aanklagen van onrecht... Verspreid het, opdat ook de stem, de hulproep van deze mensen gehoord wordt... !
Dank u wel !!

sunwoef

donderdag 17 november 2011

Red het internet

http://www.avaaz.org/nl/save_the_internet/?cGsUkbb

Beste vrienden,


Klik hier en bouw mee aan een ongekende globale petitie voor vrij en open internet: 
Teken de petitie

Op dit moment bespreekt het Amerikaanse Congres een wet die het mogelijk maakt om internet wereldwijd te censureren, met een zwarte lijst met sites als YouTube, WikiLeaks en zelfs Avaaz! 

Met de nieuwe wet kunnen de VS internetproviders dwingen elke website te blokkeren op beschuldiging van het overtreden van auteursrecht- of handelsmerkwetgeving, of wanneer gebruikersactiviteiten naar de smaak van de staat te weinig in de gaten worden gehouden. Deze zwarte lijst zal ons allemaal raken omdat veel webhosts en –hardware in de VS gevestigd zijn. 

De stemming kan elk moment plaatsvinden,maar we kunnen iets doen om de nieuwe wet tegen te gaan – een aantal leden van het Congres maken zich hard voor vrijheid van meningsuiting en geloven dat een wereldwijde oproep hun strijd versterkt. Laten we daarom een ongekende petitie bouwen met stemmen uit alle hoeken van de wereld, waarin we Amerikaanse besluitvormers vragen het wetsvoorstel te verwerpen eninternetcensuur tegen te gaan. Klik hieronder om te tekenen en stuur de petitie naar zoveel mogelijk anderen door -- onze boodschap wordt direct aan leden van het Congres overhandigd, nog voordat de stemming plaatsvindt:


 http://www.avaaz.org/nl/save_the_internet/?vl 

De Amerikaanse regering heeft landen als China en Iran jarenlang veroordeeld vanwege hun internetcensuur. Maar het effect van de nieuwe censuurwet van de VS kan vele malen groter zijn – er kunnen sites geblokkeerd worden voor iedere gebruiker wereldwijd. 

Vorig jaar werd een soortgelijk wetsvoorstel afgeketst nog voordat het de Amerikaanse Senaat bereikte. Maar nu is het voorstel terug in een andere vorm.Auteursrechtwetgeving bestaat al en wordt gehandhaafd door rechtbanken.Maar deze nieuwe wet gaat veel verder – de regering en grote bedrijven kunnen serviceproviders en zoekmachines op basis van ongefundeerde beschuldigen dwingen bepaalde sites te blokkeren – zonder dat er sprake is van een rechtszaak of dat de provider schuldig is bevonden aan een strafbaar feit! 

Voorstanders van vrijheid van meningsuiting in de VS hebben al aan de bel getrokken, en een aantal leden van de Senaat proberen voldoende steun te verzamelen om dit gevaarlijke wetsvoorstel tegen te gaan. We hebben geen tijd te verliezen. Laten we ze steunen voor behoud van vrij en open internet, als noodzakelijk middel voor mensen uit de hele wereld om ideeën uit te wisselen, te communiceren en samen te werken aan de wereld die we willen. Teken hieronder om de censuur van de VS een halt toe te roepen, en internet zoals we dat kennen te behouden: 

http://www.avaaz.org/nl/save_the_internet/?vl 

We zagen bij de Arabische Lente en de globale Occupybeweging dat internet mensen tot actie kan aansporen, mensen kan verenigen en de wereld kan veranderen. Als we de handen ineen slaan kunnen we deze nieuwe aanval op internetvrijheid tegengaan. In Brazilië en Italië hebben leden van Avaaz eerder grote overwinningen behaald in de strijd voor internetvrijheid. Laten we datzelfde doen op globaal niveau, en zo deze censuurdreiging overwinnen. 

Met hoop, 

Luis, Dalia, Diego, Emma, Ricken, Aaron, Antonia, Benjamin en de rest van het Avaaz-team 

Geen opmerkingen: