Welkomstwoordje

Welkom in ons Hoekje !!!
We hopen dat je hier een aangename verpozing vind en je je niet zal vervelen. Geniet er van.
Hoe werkt de pps ?
Bij dia`s als Dagboek van een hond en Liefdesgeschiedenis :
om die te laten afspelen ga je even naar de blogarchief en klik je daar op de link van de dia`s die je wil zien .
Gastenboek
Onderaan rechts , onder music oldies vind je een gastenboek
waar je je opmerkingen kan plaatsen wat je van deze blog vind,
of als je een vraag of iets anders wil kribbelen. Ga je gang.
Zoekmachine
Als je nog een beetje verder naar beneden gaat vind je ook onderaan rechts een google-zoekmachine waarmee je dus op het net kan surfen.
Nog een beetje verder naar onder vind je een zoekmachine waarmee je kan vertalen.
Volgen
Vlak daaronder, eveneens links, zie je dat je je als volger van het blog kan opgeven Meer uitleg hierover later.
Travel Talk
Is daar vlak onder. Daarmee kan je ook volgers en eigenaars van andere blogs vinden over de hele wereld. Je moet jezelf dan wel even aanmelden.
Share it
Daarmee kan je artikels delen of video`s op je facebook of Twitter.

Veel plezier !!

waarschuwing
Zoals je zal zien komen in dit blog niet alleen leuke artikelen en amusement aan bod, maar ook ernstige onderwerpen en dringende oproepen!!
Wij, die het goed hebben in ons dagelijks bestaan, laat ons onze ogen niet sluiten voor hen die grote nood kennen
en laat ons daar samen, waar we kunnen en hoe we kunnen ,
een uitgestoken hand bieden.
Al is het maar het tekenen van een petitie of het aanklagen van onrecht... Verspreid het, opdat ook de stem, de hulproep van deze mensen gehoord wordt... !
Dank u wel !!

sunwoef

woensdag 9 november 2011

Opvangcentrum voor verwaarloosde dieren in Hof... (Pepingen) - Het Nieuwsblad

Opvangcentrum voor verwaarloosde dieren in Hof... (Pepingen) - Het NieuwsbladPEPINGEN - In het beschermde Hof te Roetaert aan de Neerstraat in Heikruis opent vrijdag een opvangcentrum voor verwaarloosde en mishandelde dieren. De eerste gasten worden er verzorgd door vrijwilligers van de vzw FSPCA. 


De honden Baxter en Cleo reageren enthousiast wanneer hun baasje Ingrid Peetermans ons rondleidt in het opvangcentrum in de oude boerderij. 'Baxter en Cleo zijn onze eigen honden die we uit een asiel in Spanje adopteerden. Maar ondertussen zijn we nog niet open en we hebben hier toch al zes paarden, een ezel, twee geiten en zes honden die onze vzw zijn toegewezen. Kobe de geit had scheve pootjes en kreeg geen kans. Onze Ardeense merrie met haar veulen hebben we van het slachthuis gered. De ezel heeft een hoef geamputeerd en zit met zijn poot in de gips. Onze zes honden zijn een apart verhaal. Ze werden hier geplaatst via een bevriende Nederlandse vzw. De honden komen uit Roemenië waar ze door mensen werden misbruikt. Toen deze dieren hier aankwamen, waren het niet meer dan triestige zandzakjes die nog amper bewogen en reageerden. Hun vertrouwen in mensen is ernstig geschaad en dat proberen we hier te herstellen. Sommigen kwispelen opnieuw. Ik kan je verzekeren dat die eerste kwispel de mooiste beloning was die ze ons konden geven', vertelt Ingrid Peetermans. Haar ogen fonkelen wanneer ze vertelt. Het verraadt meteen haar grote passie achter dit hele verhaal.

'We zijn geen dierenasiel zoals er al zoveel bestaan. Hier kun je je hond of kat niet achterlaten als je met vakantie gaat. We zijn er wel voor dieren die mishandeld en verwaarloosd werden. Hier komen dieren terecht wanneer ze van hun baasjes worden weggehaald. Daarnaast willen we ook een educatieve rol spelen. We willen scholen of speelpleinen tonen hoe je dieren goed kunt verzorgen. We hebben daarvoor ook eigen dieren die gewoon zijn van met kinderen om te gaan', aldus Ingrid. 'Daarnaast werken we mee aan de vraag van de gemeente Pepingen om zwerfkatten te steriliseren. Onze vzw werkt samen met twee dierenartsen. We mogen tot honderd dieren opvangen maar we zijn wel gelimiteerd per soort.'

'Dit opvangcentrum is mijn grote droom. Ik was als kind altijd al diegene die verlaten katjes mee naar huis bracht en waar achtergelaten honden hun toevlucht bij vonden. Ik ging vroeger als vrijwilliger mee met de dierenarts van ons dorp. Uiteindelijk werd ik juriste bij de Europese Commissie maar die job heb ik uiteindelijk laten staan om me met dit opvangcentrum te kunnen bezig houden. Ik vond dat ik genoeg ellende had gezien en zelf iets moest doen. We gaan de wereld niet redden met dit centrum maar elk dier is er toch eentje', aldus Ingrid. 'Toen we de vzw FSPCA (Federal Society for the Protection Against Cruelty to Animals) een tijd geleden hebben opgestart, was ons eerste doel om te ijveren voor een betere wetgeving rond dierenwelzijn. Het opvangcentrum zou er als tweede luik komen. Maar aangezien de wetgeving strop zit door het uitblijven van een regering, zijn we toch maar met de opvang begonnen'

Geen opmerkingen: