Welkomstwoordje

Welkom in ons Hoekje !!!
We hopen dat je hier een aangename verpozing vind en je je niet zal vervelen. Geniet er van.
Hoe werkt de pps ?
Bij dia`s als Dagboek van een hond en Liefdesgeschiedenis :
om die te laten afspelen ga je even naar de blogarchief en klik je daar op de link van de dia`s die je wil zien .
Gastenboek
Onderaan rechts , onder music oldies vind je een gastenboek
waar je je opmerkingen kan plaatsen wat je van deze blog vind,
of als je een vraag of iets anders wil kribbelen. Ga je gang.
Zoekmachine
Als je nog een beetje verder naar beneden gaat vind je ook onderaan rechts een google-zoekmachine waarmee je dus op het net kan surfen.
Nog een beetje verder naar onder vind je een zoekmachine waarmee je kan vertalen.
Volgen
Vlak daaronder, eveneens links, zie je dat je je als volger van het blog kan opgeven Meer uitleg hierover later.
Travel Talk
Is daar vlak onder. Daarmee kan je ook volgers en eigenaars van andere blogs vinden over de hele wereld. Je moet jezelf dan wel even aanmelden.
Share it
Daarmee kan je artikels delen of video`s op je facebook of Twitter.

Veel plezier !!

waarschuwing
Zoals je zal zien komen in dit blog niet alleen leuke artikelen en amusement aan bod, maar ook ernstige onderwerpen en dringende oproepen!!
Wij, die het goed hebben in ons dagelijks bestaan, laat ons onze ogen niet sluiten voor hen die grote nood kennen
en laat ons daar samen, waar we kunnen en hoe we kunnen ,
een uitgestoken hand bieden.
Al is het maar het tekenen van een petitie of het aanklagen van onrecht... Verspreid het, opdat ook de stem, de hulproep van deze mensen gehoord wordt... !
Dank u wel !!

sunwoef

dinsdag 1 november 2011

Help hulphonden schenken

Help hulphonden schenken


Sinds haar oprichting in 1994, heeft de vereniging Dyadis (Belgische Vereniging ter Toewijzing van Hulphonden aan mindervaliden) niet minder dan 113 gratis hulphonden kunnen toewijzen aan personen met een motorische beperking. De organisatie helpt mensen met een handicap die geen hulphond kunnen betalen, uit de nood. Om dit te kunnen realiseren, moet Dyadis beroep doen op de vrijgevigheid van particulieren en op de steun van zijn sponsors. Van 3 tot en met 16 november loopt nu een actie in Tom&Co die deze organisatie een duwtje in de rug moet geven. 
Men kan op verschillende manieren deelnemen aan de steunactie. Voor elk product in promotie van Pedigree, Whiskas, Cesar of Sheba zal per aankoopschijf van 20€, 2€ doorgestort worden aan Dyadis. Aan de kassa’s van Tom&Co kan men ook Fluo veiligheidsvestjes voor honden kopen voor slechts 5€. Deze zijn beschikbaar in verschillende maten en erg handig nu de dagen donkerder worden. Ook deze opbrengst gaat naar de hulpvereniging. Tot slot kan u ook gastgezin worden voor een puppy die aan zijn opleiding begint of een gift storten. Meer info hierover staat op www.dyadis.org.


Hulphonden

Alle hulphonden worden geselecteerd en speciaal opgeleid door Dyadis. Deze opleiding duurt twee jaar en het kostenplaatje bedraagt maar liefst 12.500€ per hond. Op dit moment zijn er 24 honden in opleiding. Dat deze organisatie goed werkt levert, blijkt uit de ervaringen van de nieuwe baasjes. De honden bieden hen meer dan aanwezigheid en morele steun, ze staan ook in voor praktische hulp bij verscheidene dagelijkse handelingen die moeilijk of onmogelijk zijn, zoals bijvoorbeeld een deur openen, het licht aansteken, een voorwerp oprapen, om hulp roepen, betalingen aan de kassa in de winkel of verrichtingen aan een loket bij de bank…


Geen opmerkingen: