Welkomstwoordje

Welkom in ons Hoekje !!!
We hopen dat je hier een aangename verpozing vind en je je niet zal vervelen. Geniet er van.
Hoe werkt de pps ?
Bij dia`s als Dagboek van een hond en Liefdesgeschiedenis :
om die te laten afspelen ga je even naar de blogarchief en klik je daar op de link van de dia`s die je wil zien .
Gastenboek
Onderaan rechts , onder music oldies vind je een gastenboek
waar je je opmerkingen kan plaatsen wat je van deze blog vind,
of als je een vraag of iets anders wil kribbelen. Ga je gang.
Zoekmachine
Als je nog een beetje verder naar beneden gaat vind je ook onderaan rechts een google-zoekmachine waarmee je dus op het net kan surfen.
Nog een beetje verder naar onder vind je een zoekmachine waarmee je kan vertalen.
Volgen
Vlak daaronder, eveneens links, zie je dat je je als volger van het blog kan opgeven Meer uitleg hierover later.
Travel Talk
Is daar vlak onder. Daarmee kan je ook volgers en eigenaars van andere blogs vinden over de hele wereld. Je moet jezelf dan wel even aanmelden.
Share it
Daarmee kan je artikels delen of video`s op je facebook of Twitter.

Veel plezier !!

waarschuwing
Zoals je zal zien komen in dit blog niet alleen leuke artikelen en amusement aan bod, maar ook ernstige onderwerpen en dringende oproepen!!
Wij, die het goed hebben in ons dagelijks bestaan, laat ons onze ogen niet sluiten voor hen die grote nood kennen
en laat ons daar samen, waar we kunnen en hoe we kunnen ,
een uitgestoken hand bieden.
Al is het maar het tekenen van een petitie of het aanklagen van onrecht... Verspreid het, opdat ook de stem, de hulproep van deze mensen gehoord wordt... !
Dank u wel !!

sunwoef

zaterdag 19 november 2011

Dierenliefhebbers slachtoffer van oplichters

BLID waarschuwt voor oplichters die aan het werk zijn in de Provincie Vlaams-Brabant. De zogenaamde dierenliefhebbers prijzen hun waren aan via kanalen van het internet. De oplichters van Nederlandse afkomst hebben reeds honderden slachtoffers gemaakt. Eerder werden ze reeds veroordeeld in Nederland voor soortgelijke feiten. In België zetten ze nu hun activiteiten verder. 


Rostov een van de vele slachtoffers van de oplichters
Zowel dieren als mensen zijn het slachtoffer van deze individuen die op gewiekste manier hun slag slaan.  Het koppel deinst er niet voor terug om zware bedreigingen te uiten tegenover mensen die opgelicht zijn en de zaak aan het licht willen brengen. 
Dierenliefde is puur en  voor veel mensen een belangrijk deel van hun leven. Dagelijks zijn duizenden baasjes in de weer om hun favoriete diertje te verzorgen. Van goudvis tot Arabische volbloed, bijna elk huisdier wordt verwend met de liefde en zorg die het verdient. Bijna elk huisdier, maar lang niet allemaal. Dierenleed is verschrikkelijk en algemeen onaanvaardbaar. Toch zijn er mensen die dagelijks onschuldige dieren gebruiken voor hun eigen vaak illegale zaakjes en dierenvrienden bedrogen achterlaten.
Toen vrouw X in Nederland voor de rechtbank gedaagd werd en veroordeeld werd ,trok ze met haar man naar België. Hier begon ze opnieuw met dezelfde wanpraktijken met dieren als in Nederland. Reeds in 2008 waarschuwt BLID-voorzitter 
Dirk Blanchart voor de oplichtingspraktijken van vrouw X.
Vrouw X plaatst advertenties op verschillende zoekertjespagina’s op het internet. Hier roept ze dierenvrienden op om hun dieren, die ze zelf niet meer kunnen verzorgen, aan haar over te laten mits een kleine bijdrage. Eens de dieren ‘goed en wel ‘in hun nieuwe thuis terechtgekomen zijn,  is de hoofdzaak niet meer het verzorgen van het dier, maar het verkopen van het dier geworden. Ook dit doet ze met advertenties die ze steeds vaag en in gebrekkig Nederlands publiceert. Ondertussen geraken de dieren ondervoed en lijden onder schurft en wormen. 

Geen enkel dier ontsnapt aan haar wantoestanden Honden, katten, schildpadden, schapen, geiten, vogels, fretten, … . Paarden zijn haar grootste slachtoffers. Er zijn verschillende getuigenissen van paardenliefhebbers die hun dieren aan Vrouw X toevertrouwen, onwetend waar de vrouw allemaal toe in staat is, en later ontdekken dat hun dier is doorverkocht. Nog voor het dier bij Vrouw X staat, staat het al online te koop. Vrouw X laat paarden met hoefkatrol(ongeneeslijke aandoening aan de hoef) berijden en verkoopt ze door als zijnde gezond. Mensen plaatsen hun (oude) merrie bij Vrouw X, die het paard, zonder toestemming van de eigenaar, laat dekken door haar hengst.  Maar het gaat soms veel verder.
We hebben het hier over pure manipulatie en oplichterij. Slachtoffers spreken van diefstal, bedrog en bedreiging.  De vrouw lokt stalhulpjes van 12-15 jaar die ze na een tijdje via emotionele manipulatie laat betalen voor het paardenvoer. Vrouw X lapt de ene wet na de andere aan haar laars. Zo heeft ze geen enkele vergunning en verkoopt paarden bij afbetaling, wat bij wet verboden is. De vrouw doet zichzelf voor als vakantieopvang voor honden zonder enige wettige vergunning.  Wanneer de grond te heet wordt aan haar voeten, verhuist het koppel. Zo was de oplichtster de laatste jaren al actief in Oudenaarde, Tielt, Deinze, Meulebeke, Welden, Hemelveerdegem, Spijkenisse en Waanrode.
Tot op vandaag gaat Vrouw X nog steeds door met deze wanpraktijken, ondanks de veroordeling eind 2010 voor dierenverwaarlozing en oplichting. Na vele waarschuwingen van BLID, Gaia en andere zowel Belgische als Nederlandse dierenwelzijnsorganisaties is er nog steeds niets gebeurd. 

Paardenliefhebbers roepen opSlachtoffers van het koppel proberen zoveel mogelijk mensen te bereiken via media om eventuele nieuwe slachtoffers te behoeden voor deze praktijken.
Het ongenoegen over deze personen en praktijken wordt geuit op een Facebook groep
Maar ook op het Nederlandse forum van Tros radar zijn een resem klachten verzameld.BLID bracht vrijdag de pers op de hoogte om mensen nogmaals te waarschuwen voor deze praktijken www.blid.be.
19/11/2011

http://www.blid.be/recente-acties/745-qopvangster-uit-dierenliefde-verkoopt-dieren-doorq-.html

"Opvangster uit dierenliefde verkoopt dieren door"AfdrukkenE-mail
zaterdag, 19 november 2011 15:08
BLID wil nog eens waarschuwen voor een vrouw, van Nederlandse afkomst, die zich op het internet uitgeeft als een dierenliefhebster, maar dat niet blijkt te zijn.
De vrouw is al jaren actief en heeft uit als opvangster van oude paarden of mensen die door omstandigheden hun paard van de hand moeten doen. Maar op het moment dat de dieren bij haar zijn, wil ze die zo vlug mogelijk kwijt door ze door te verkopen.
De vrouw wisselt nogal vaak van gsm nummer en locatie van verblijfplaats. Wij zelf hebben weet van gevallen in rond Oudenaarde, ooit was ze ook actief in Meulebeke.
De vrouw van Nederlandse afkomst is ook gespecialiseerd in het bedreigen van mensen met advocaten. Eens met haar in contact gekomen voor het afsluiten van een verkoop en je krabbelt terug, dan komen de bedreigingen. Zelf stelt ze ook een afbetalingplan op, voor mensen die zin hebben in een verkoop met haar en die geen geld hebben.
Via internet kapaza en 2de hands zoekt ze haar prooien. De laatste weken kregen we terug meldingen van dieren en benodigdheden die ze aanbood op het internet. Ook is ze terug veranderd van woonplaats, deze keer zou het Brabant moeten zijn. We weten dat de parketten, waar zo ooit woonde, weet hebben van haar bestaan en handel. De vraag is hoelang gaan ze deze oplichting nog laten gebeuren?


1 opmerking:

Anoniem zei

het is schandalig wat mensen hun dieren aandoen ze moeten eens ernstige problemen krijgen dan zullen ze rap inzien wat hun dier voor hun doet ik heb vroeger dieren gehad en ik heb nu ook dieren en het is dankzij de dieren dat ik nog leef aan alle mensen die dieren mishandellen jullie zijn afschuwelijk