Welkomstwoordje

Welkom in ons Hoekje !!!
We hopen dat je hier een aangename verpozing vind en je je niet zal vervelen. Geniet er van.
Hoe werkt de pps ?
Bij dia`s als Dagboek van een hond en Liefdesgeschiedenis :
om die te laten afspelen ga je even naar de blogarchief en klik je daar op de link van de dia`s die je wil zien .
Gastenboek
Onderaan rechts , onder music oldies vind je een gastenboek
waar je je opmerkingen kan plaatsen wat je van deze blog vind,
of als je een vraag of iets anders wil kribbelen. Ga je gang.
Zoekmachine
Als je nog een beetje verder naar beneden gaat vind je ook onderaan rechts een google-zoekmachine waarmee je dus op het net kan surfen.
Nog een beetje verder naar onder vind je een zoekmachine waarmee je kan vertalen.
Volgen
Vlak daaronder, eveneens links, zie je dat je je als volger van het blog kan opgeven Meer uitleg hierover later.
Travel Talk
Is daar vlak onder. Daarmee kan je ook volgers en eigenaars van andere blogs vinden over de hele wereld. Je moet jezelf dan wel even aanmelden.
Share it
Daarmee kan je artikels delen of video`s op je facebook of Twitter.

Veel plezier !!

waarschuwing
Zoals je zal zien komen in dit blog niet alleen leuke artikelen en amusement aan bod, maar ook ernstige onderwerpen en dringende oproepen!!
Wij, die het goed hebben in ons dagelijks bestaan, laat ons onze ogen niet sluiten voor hen die grote nood kennen
en laat ons daar samen, waar we kunnen en hoe we kunnen ,
een uitgestoken hand bieden.
Al is het maar het tekenen van een petitie of het aanklagen van onrecht... Verspreid het, opdat ook de stem, de hulproep van deze mensen gehoord wordt... !
Dank u wel !!

sunwoef

zondag 9 oktober 2011

ME-CVS-Stichting - Nieuwsitems

ME-CVS-Stichting - Nieuwsitems

WPI ontslaat Mikovits

05-10-2011

Annette Whittemore, de directeur van het Whittemore Peterson Institute, heeft het contract met haar voornaamste onderzoeker Judy Mikovits opgezegd. Aanleiding was Mikovits’weigering om haar bloedmonsters beschikbaar te stellen voor andere onderzoeker. Maar meer dan de aanleiding tot de “scheiding” (beeldspraak van Jamie Deckoff-Jones) was het niet.

De werkelijke reden van de scheiding is het (naderend) einde van het sprookje XMRV dat zijn slagschaduwen vooruit werpt. Na de zoveelste negatieve replicatiestudie elders had het WPI haar hoop gevestigd op de twee laatste en beslissende replicatiestudies, die van de Blood Working Group (BWG) en Lipkin.

De negatieve uitkomst van de BWG was een zware klap voor het WPI, vooral doordat de resultaten van het eigen lab niet overeenkwamen met die van VIP Dx, het commerciële lab van het WPI, gerund door Lombardi. Dat bracht onenigheid teweeg binnen de gelederen van het WPI. Mikovits vermoedde dat VIP Dx de bloedmonsters niet grondig genoeg had getest, en verzocht Whittemore daarom het commerciële lab te sluiten. Dat weigerde de directeur.

In een persbericht heeft het WPI gemeld dat het onderzoek aan het instituut gewoon doorgaat. Business as usual. Maar de website van het WPI ziet er momenteel wel kaal uit. Nog één onderzoeker in dienst: Vincent Lombardi. Het portret en de naam van Mikovits zijn zorgvuldig van alle pagina’s verwijderd.

Het zijn geen leuke tijden voor ME-patiënten die hun hoop hadden gevestigd op XMRV en het WPI. Het lijkt of het onderzoek weer van voren af aan moet beginnen. Of zal de retrovirale hype –want dat was het – toch nog iets goeds teweegbrengen? De retrovirale hypothese an sich  is er niet door ontkracht. Alleen is XMRV zo goed als verleden tijd. Lipkin zal straks de deur dicht doen, is de verwachting.

Willem Bulter

Geen opmerkingen: