Welkomstwoordje

Welkom in ons Hoekje !!!
We hopen dat je hier een aangename verpozing vind en je je niet zal vervelen. Geniet er van.
Hoe werkt de pps ?
Bij dia`s als Dagboek van een hond en Liefdesgeschiedenis :
om die te laten afspelen ga je even naar de blogarchief en klik je daar op de link van de dia`s die je wil zien .
Gastenboek
Onderaan rechts , onder music oldies vind je een gastenboek
waar je je opmerkingen kan plaatsen wat je van deze blog vind,
of als je een vraag of iets anders wil kribbelen. Ga je gang.
Zoekmachine
Als je nog een beetje verder naar beneden gaat vind je ook onderaan rechts een google-zoekmachine waarmee je dus op het net kan surfen.
Nog een beetje verder naar onder vind je een zoekmachine waarmee je kan vertalen.
Volgen
Vlak daaronder, eveneens links, zie je dat je je als volger van het blog kan opgeven Meer uitleg hierover later.
Travel Talk
Is daar vlak onder. Daarmee kan je ook volgers en eigenaars van andere blogs vinden over de hele wereld. Je moet jezelf dan wel even aanmelden.
Share it
Daarmee kan je artikels delen of video`s op je facebook of Twitter.

Veel plezier !!

waarschuwing
Zoals je zal zien komen in dit blog niet alleen leuke artikelen en amusement aan bod, maar ook ernstige onderwerpen en dringende oproepen!!
Wij, die het goed hebben in ons dagelijks bestaan, laat ons onze ogen niet sluiten voor hen die grote nood kennen
en laat ons daar samen, waar we kunnen en hoe we kunnen ,
een uitgestoken hand bieden.
Al is het maar het tekenen van een petitie of het aanklagen van onrecht... Verspreid het, opdat ook de stem, de hulproep van deze mensen gehoord wordt... !
Dank u wel !!

sunwoef

dinsdag 20 september 2011

Dinsdag 20 september 2011 in "De Artsenkrant" - Arts met monsterboete dreigt met klacht afpersing.Francis Coucke, de arts die samen met Anne-Marie Uyttersprot een monsterboete van enkele honderdduizenden euro’s aangesmeerd kreeg, dreigt ermee om naar de burgerlijke rechtbank te stappen. Hij zal een klacht over afpersing indienen als men hem zou dwingen om die
boete te betalen.

Even uw geheugen opfrissen: in 2010 worden endocrinoloog Francis Coucke en  neuropsychiater Anne-Marie Uyttersprot door de administratieve rechtbank van het Riziv bedacht met een sanctie van 500.000.
Daarbovenop moeten ze nog een maximale boete betalen zodat de totaalsom oploopt tot 635.000 euro. Reden: ze zouden onterecht gammaglobulines en parenterale voeding hebben voorgeschreven aan patiënten met
het chronischevermoeidheidssyndroom (cvs).
Volgens beide artsen gaat het om een afrekening. De zaak wordt nog steeds behandeld door de Orde. Op 27 september aanstaande komt ze voor in beroep, nu bij het RIZIV. Weer dient zich een procedureslag aan. Eerder al wraakten beide dokters twee leden van de kamer van eerste aanleg om hun conflictueuze relaties met de artsen. Een aantal andere experts trok zich zelf terug. De arts die de CM vertegenwoordigde, weigert echter om zich te laten vervangen.RECHTER EN PARTIJ

In deze nieuwe episode moeten vijf mensen over de zaak oordelen: een magistraat, twee syndicale afgevaardigden en twee mensen van de ziekenfondsen. Coucke stelt in vraag of je wel kunt spreken van een echte rechtbank. Hij wil zeker dokter Joël Boydens (CM) wraken. Die was immers van bij het begin al betrokken partij. Dokter Uyttersprot zou eveneens op de wraking van Boydens uit zijn. Vraag is hoe de voorzitter van de beroepskamer en Dokter Boudens zelf op dit wrakingsverzoek zullen reageren.
Coucke beklemtoont nog eens dat hij geen onterechte prestaties heeft geleverd. Wel integendeel: ze kregen destijds de zegen van de ziekenfondsartsen."Ik schreef alleen medicatie voor die goedgekeurd was. Het geld van die medicatie heb ik zelf nooit ontvangen."
Maar deze kwestie brengt uiteraard een immense druk met zich mee. Wat als hij op het einde van de rit toch gedwongen wordt om zijn monsterboete te betalen? "Dat laat ik niet gebeuren", klinkt het ferm. "Ik stap dan zeker naar de burgerlijke rechtbank met een klacht over afpersing."
 
 
Bron : De artsenkrant 20.09.11 - P. Selleslagh

Geen opmerkingen: