Welkomstwoordje

Welkom in ons Hoekje !!!
We hopen dat je hier een aangename verpozing vind en je je niet zal vervelen. Geniet er van.
Hoe werkt de pps ?
Bij dia`s als Dagboek van een hond en Liefdesgeschiedenis :
om die te laten afspelen ga je even naar de blogarchief en klik je daar op de link van de dia`s die je wil zien .
Gastenboek
Onderaan rechts , onder music oldies vind je een gastenboek
waar je je opmerkingen kan plaatsen wat je van deze blog vind,
of als je een vraag of iets anders wil kribbelen. Ga je gang.
Zoekmachine
Als je nog een beetje verder naar beneden gaat vind je ook onderaan rechts een google-zoekmachine waarmee je dus op het net kan surfen.
Nog een beetje verder naar onder vind je een zoekmachine waarmee je kan vertalen.
Volgen
Vlak daaronder, eveneens links, zie je dat je je als volger van het blog kan opgeven Meer uitleg hierover later.
Travel Talk
Is daar vlak onder. Daarmee kan je ook volgers en eigenaars van andere blogs vinden over de hele wereld. Je moet jezelf dan wel even aanmelden.
Share it
Daarmee kan je artikels delen of video`s op je facebook of Twitter.

Veel plezier !!

waarschuwing
Zoals je zal zien komen in dit blog niet alleen leuke artikelen en amusement aan bod, maar ook ernstige onderwerpen en dringende oproepen!!
Wij, die het goed hebben in ons dagelijks bestaan, laat ons onze ogen niet sluiten voor hen die grote nood kennen
en laat ons daar samen, waar we kunnen en hoe we kunnen ,
een uitgestoken hand bieden.
Al is het maar het tekenen van een petitie of het aanklagen van onrecht... Verspreid het, opdat ook de stem, de hulproep van deze mensen gehoord wordt... !
Dank u wel !!

sunwoef

zondag 28 augustus 2011

Monsterboete voor 2 ME/CVS artsen - ME/CVS in België

Monsterboete voor 2 ME/CVS artsen - ME/CVS in België

Riziv legt twee CVS-artsen sanctie van meer dan half miljoen Euro op.ZEER ZEKER BEN IK VOOR HEN !!!!Twee CVS-artsen die de voorbije jaren duizenden patiënten behandeld hebben, werden door de administratieve rechtbank van het Riziv, samen een sanctie opgelegd van 635.000 €.
De drs. Francis Coucke, endo­crinoloog, en Anne Marie Uyttersprot, neuro-psychiater, moeten niet alleen de voorgeschreven medicatie terugbetalen maar kregen ook nog een boete opgelegd van meer dan 100%.
Het vonnis viel bij verstek omdat beide artsen de rechtbank wraakten. Een van de artsen-magistraten was de voorzitter van de CVS-werk-groep van het Riziv zelf, prof Baeyens, die zich terugtrok. De andere gewraakte arts-magistraat was een advizerend geneesheer van de CM, dr. Bernard Debbaut, die o.m. zetelt in het Verzekeringscomité en de Technisch geneeskundige raad. Deze weigerde zich terug te trekken.

De veroordeling van beide artsen was nog voor het onderzoek dat aan de rechtszaak vooraf ging, aangekondigd door de Christelijke en de Socialistische Mutualiteiten.

De zaak kwam er op instigatie van de CM die de voorbije jaren geconfronteerd werd met groeiende onvrede van haar leden over de opgelegde psychotherapie voor de behandeling van CVS, zoals die in de zogenaamde referentiecentra wordt toegepast. Uit een intern rapport van het Riziv was eerder al gebleken dat die gedragstherapie niet tot resultaten leidt. Een rapport van het KCE bevestigde later die uitkomst.

Beide artsen leggen zich niet neer bij het vonnis en gaan in beroep. "Deze zaak is een doorgestoken kaart," zegt dr. Uyttersprot. "We hebben rigoureus de criteria van het Riziv toegepast en zijn tot de vaststelling gekomen dat heel wat patiënten lijden aan zeer ernstige comorbide aandoeningen. Wij hebben niet meer dan onze plicht gedaan. Op geen enkele manier hebben we onszelf verrijkt."

"Hiermee is bewezen dat een arts geen kans heeft op een eerlijke behandeling van zijn zaak," zegt dr. Coucke. "Het Riziv , dat gestuurd wordt door het grootste ziekenfonds van het land, is rechter en partij en verbergt dit zelfs niet. Wij beschikken over schriftelijke bewijzen dat de veroordeling vastlag. Het zogenaamde onderzoek door het Riziv was een lachertje."

Ondanks het beroep is het vonnis onmiddellijk uitvoerbaar.

Eerder had de CM klacht neergelegd bij de Orde van Geneesheren, maar deze had die ongegrond verklaard.

Met deze uitspraak zorgt het Riziv ook voor een precedent want dit betekent dat artsen vanaf nu niet alleen onterecht ontvangen erelonen moeten terugbetalen maar nu ook post factum verplicht opdraaien voor de medicatiekosten die hun patiënten en hun ziekenfonds maken. De voorschriften van de beide artsen waren nochtans telkens goedgekeurd door de adviserende geneesheren van beide ziekenfondsen.


U ben gezond? U wordt ziek? Uw ouders worden ziek? Uw kind wordt ziek?
U heeft medicatie nodig waar de adviserend geneesheer toestemming voor moet geven? Bent u vanaf nu nog zeker dat zijn "akkoord" ook een "ok" is en blijft? NEEN.

Indien we nu niet massaal protesteren, zullen we met zijn allen NOOIT MEER ZEKER zijn.
 CheckStatTer info : De zaak van Dr. Uyttersprot en Dr. Coucke tegen de monsterboete door het RIZIV in 2010 voor het voorschrijven van totale parenterale voeding en immunoglobuline (MET accoord van de adviserend geneesheren nota bene!!) komt terug voor op 27 september 2011.
Wie meer wil weten over deze zaak : https://www.sites.google.com/site/mecvsinbelgie/home/monsterboete-voor-2-me-cvs-artsen

Geen opmerkingen: