Welkomstwoordje

Welkom in ons Hoekje !!!
We hopen dat je hier een aangename verpozing vind en je je niet zal vervelen. Geniet er van.
Hoe werkt de pps ?
Bij dia`s als Dagboek van een hond en Liefdesgeschiedenis :
om die te laten afspelen ga je even naar de blogarchief en klik je daar op de link van de dia`s die je wil zien .
Gastenboek
Onderaan rechts , onder music oldies vind je een gastenboek
waar je je opmerkingen kan plaatsen wat je van deze blog vind,
of als je een vraag of iets anders wil kribbelen. Ga je gang.
Zoekmachine
Als je nog een beetje verder naar beneden gaat vind je ook onderaan rechts een google-zoekmachine waarmee je dus op het net kan surfen.
Nog een beetje verder naar onder vind je een zoekmachine waarmee je kan vertalen.
Volgen
Vlak daaronder, eveneens links, zie je dat je je als volger van het blog kan opgeven Meer uitleg hierover later.
Travel Talk
Is daar vlak onder. Daarmee kan je ook volgers en eigenaars van andere blogs vinden over de hele wereld. Je moet jezelf dan wel even aanmelden.
Share it
Daarmee kan je artikels delen of video`s op je facebook of Twitter.

Veel plezier !!

waarschuwing
Zoals je zal zien komen in dit blog niet alleen leuke artikelen en amusement aan bod, maar ook ernstige onderwerpen en dringende oproepen!!
Wij, die het goed hebben in ons dagelijks bestaan, laat ons onze ogen niet sluiten voor hen die grote nood kennen
en laat ons daar samen, waar we kunnen en hoe we kunnen ,
een uitgestoken hand bieden.
Al is het maar het tekenen van een petitie of het aanklagen van onrecht... Verspreid het, opdat ook de stem, de hulproep van deze mensen gehoord wordt... !
Dank u wel !!

sunwoef

zaterdag 27 augustus 2011

ik leef met eds. Zo luid de titel van een interessante informatieve site. Deze ziekte is nauw verbonden met ME, maar eigenlijk nog weinig bekend.

http://www.ikleefmeteds.net/

Bovengenoemde site is dus een interessante informatieve site die gemaakt is door een EDS-patiënt 
 Zeker aan te raden voor alle mensen die hierover meer willen weten !!
Ehlers Danlos syndroom (EDS) is een zeldzame en erfelijke ziekte. Als je EDS hebt is het bindweefsel niet goed opgebouwd. Dit komt door een bepaald gen wat gemuteerd is. Als dit gen goed zou werken zou het bindweefsel Tenascine X gewoon worden aangemaakt. Bij mensen met EDS is dit dus niet geval bij hen is dit gen gemuteerd waadoor er geen Tenascine X wordt aangemaakt en daardoor is het bindweefsel niet sterk genoeg.

In de meeste organen zit bindweefsel, maar ook bloedvaten, en gewrichten en botten bevatten bindweefsel. Dus er kunnen verschillende organen aangetast zijn. En dit kan grote gevolgen hebben.

EDS is een zeldzame ziekte en het is niet bekend hoeveel mensen in Europa deze ziekte hebben. Er is een schatting dat
 van 1 op 150.000 tot zelfs 1 op 20.000 mensen Ehlers Danlos heeft.

De syptomen van deze ziekte verschillen per persoon. De meest opvallende symptomen zijn de overrekbaarheid van de huid en de overbeweeglijke gewichten, en een erg kwetsbare huid.

Ook is de huid vaak heel zacht,en wonden genezen ook langzamer en vaak blijven erg  slecht genezende en lelijke  littekens te zien.

Ook komen luxaties (uit de kom schieten van gewrichten) vaak voor. Dit komt omdat de omhulsels van gewrichten vaak bestaan uit bindweefsel en dit is dus te slap. Ook is het slijten van gewrichten vaak een probleem. Vaak zijn gewrichten zo versleten dat ze vervangen moeten worden door prothese gewrichten.

De verschijnselen van EDS verschillen per type. Er zijn verschillende types.  Daarover kun je meer lezen op de Types pagina.Helpen bewustwording te kweken! Ehlers Danlos Syndroom (EDS) is een groep van erfelijke bindweefselaandoeningen. Er zijn zes subtypes. Ik heb Hypermobiliteit type 3. Bindweefsels zijn opgebouwd uit eiwitten die de huid ondersteunen, botten, bloedvaten en andere organen. Ze maken ongeveer 80% van het menselijk lichaam. De hypermobiliteit type is het meest voorkomende type. Patiënten presenteren zich met een ongewoon grote waaier van gezamenlijke beweging (hypermobiliteit). De losse gewrichten zijn instabiel en gevoelig voor dislocatie, chronische pijn, en de early-onset artritis.Vasculaire EDS is de meest ernstige vorm. . Er is geen genezing en behandeling plannen zijn geïndividualiseerd Omdat het bindweefsel zijn allemaal te vinden door het hele lichaam, zijn er heel wat secundaire voorwaarden die worden verondersteld om worden aangesloten op EDS - IBS, Dysautonmia, astma, hart complicaties (mitralisklepprolaps ), POTS, orthostatische hypotensie - de lijst gaat verder...Een link naar deze site is ook te vinden bij interessante links van "Ons Hoekje" 

Geen opmerkingen: