Welkomstwoordje

Welkom in ons Hoekje !!!
We hopen dat je hier een aangename verpozing vind en je je niet zal vervelen. Geniet er van.
Hoe werkt de pps ?
Bij dia`s als Dagboek van een hond en Liefdesgeschiedenis :
om die te laten afspelen ga je even naar de blogarchief en klik je daar op de link van de dia`s die je wil zien .
Gastenboek
Onderaan rechts , onder music oldies vind je een gastenboek
waar je je opmerkingen kan plaatsen wat je van deze blog vind,
of als je een vraag of iets anders wil kribbelen. Ga je gang.
Zoekmachine
Als je nog een beetje verder naar beneden gaat vind je ook onderaan rechts een google-zoekmachine waarmee je dus op het net kan surfen.
Nog een beetje verder naar onder vind je een zoekmachine waarmee je kan vertalen.
Volgen
Vlak daaronder, eveneens links, zie je dat je je als volger van het blog kan opgeven Meer uitleg hierover later.
Travel Talk
Is daar vlak onder. Daarmee kan je ook volgers en eigenaars van andere blogs vinden over de hele wereld. Je moet jezelf dan wel even aanmelden.
Share it
Daarmee kan je artikels delen of video`s op je facebook of Twitter.

Veel plezier !!

waarschuwing
Zoals je zal zien komen in dit blog niet alleen leuke artikelen en amusement aan bod, maar ook ernstige onderwerpen en dringende oproepen!!
Wij, die het goed hebben in ons dagelijks bestaan, laat ons onze ogen niet sluiten voor hen die grote nood kennen
en laat ons daar samen, waar we kunnen en hoe we kunnen ,
een uitgestoken hand bieden.
Al is het maar het tekenen van een petitie of het aanklagen van onrecht... Verspreid het, opdat ook de stem, de hulproep van deze mensen gehoord wordt... !
Dank u wel !!

sunwoef

dinsdag 5 juli 2011

Bloedende circusaap aan lot overgelaten - Binnenland | Het laatste nieuws uit Nederland leest u op Telegraaf.nl [binnenland]

Bloedende circusaap aan lot overgelaten - Binnenland | Het laatste nieuws uit Nederland leest u op Telegraaf.nl [binnenland]

AMSTERDAM -  De vereniging Wilde dieren de tent uit heeft stiekem beelden gemaakt van een gewonde berberaap in een van de trailers van circus Belly Wien. Niemand weet wat er met het dier gebeurd is en het lijkt onwaarschijnlijk dat de aap behandeld wordt voor zijn drie bloedende wonden.


De woordvoerder van Belly Wien wist namelijk niet eens dat het circus ook apen hield en kon de dierenarts niet bereiken.
Leonie Vestering van Wilde dieren de tent uit noemt de situatie schrijnend en de reactie van het circus onbegrijpelijk. "We troffen dit aapje afgelopen weekend aan in Emmeloord, waar het circus zijn tent had staan. We hebben de opnames stiekem gemaakt, want we zijn geen vrienden van elkaar. Al meerdere malen zijn we agressief het terrein afgestuurd”, vertelt directeur Leonie Vestering.
„Het is de tweede keer in korte tijd dat een aap met open wond meereist met het circus. In april was er een andere berberaap met een grote open wond. En we snappen niet zo goed waarom deze dieren meereizen, want ze worden niet ingezet voor acts”, vervolgt zij.
Wilde dieren de tent uit is van mening dat een circus geen geschikte leefomgeving kan bieden voor apen, zeker niet voor zieke en gewonden apen en vindt dat de AID de zes berberapen in beslag moet nemen om de dieren te rehabiliteren en in een meer natuurlijke omgeving te plaatsen, zoals bijvoorbeeld bij Stichting AAP.
De bloedende circusaap van circus Belly Wien.
Het is niet het eerste incident dat circus Belly Wien treft. In januari van dit jaar ontsnapten vier tijgers uit hun reizende verblijf waarbij ze tijdens hun strooptocht twee kamelen en een paard aanvielen. Eén kameel overleefde de aanval niet. Ook het kleine tijgertje Sanny, dat aan staar leidde en de operatie niet overleefde, was van dit circus.
Wilde dieren de tent uit houdt Belly Wien al geruime tijd in de gaten. Sinds eind 2006 verzamelde de vereniging achttien incidenten, uiteenlopend van uitbraken van dieren tot vechtpartijen op het circusterrein en bijtincidenten van de berberapen.


Geen opmerkingen: