Welkomstwoordje

Welkom in ons Hoekje !!!
We hopen dat je hier een aangename verpozing vind en je je niet zal vervelen. Geniet er van.
Hoe werkt de pps ?
Bij dia`s als Dagboek van een hond en Liefdesgeschiedenis :
om die te laten afspelen ga je even naar de blogarchief en klik je daar op de link van de dia`s die je wil zien .
Gastenboek
Onderaan rechts , onder music oldies vind je een gastenboek
waar je je opmerkingen kan plaatsen wat je van deze blog vind,
of als je een vraag of iets anders wil kribbelen. Ga je gang.
Zoekmachine
Als je nog een beetje verder naar beneden gaat vind je ook onderaan rechts een google-zoekmachine waarmee je dus op het net kan surfen.
Nog een beetje verder naar onder vind je een zoekmachine waarmee je kan vertalen.
Volgen
Vlak daaronder, eveneens links, zie je dat je je als volger van het blog kan opgeven Meer uitleg hierover later.
Travel Talk
Is daar vlak onder. Daarmee kan je ook volgers en eigenaars van andere blogs vinden over de hele wereld. Je moet jezelf dan wel even aanmelden.
Share it
Daarmee kan je artikels delen of video`s op je facebook of Twitter.

Veel plezier !!

waarschuwing
Zoals je zal zien komen in dit blog niet alleen leuke artikelen en amusement aan bod, maar ook ernstige onderwerpen en dringende oproepen!!
Wij, die het goed hebben in ons dagelijks bestaan, laat ons onze ogen niet sluiten voor hen die grote nood kennen
en laat ons daar samen, waar we kunnen en hoe we kunnen ,
een uitgestoken hand bieden.
Al is het maar het tekenen van een petitie of het aanklagen van onrecht... Verspreid het, opdat ook de stem, de hulproep van deze mensen gehoord wordt... !
Dank u wel !!

sunwoef

donderdag 2 juni 2011

Red Bull: Kies een kant !!

Beste vrienden, Deze vrijdag kunnen de wrede bestuurders van Bahrein de rechten winnen om de prestigieuze Formule 1 Grand Prix te organiseren.
Maar veel deelnemers voelen zich ongemakkelijk te gaan racen in een land dat verpleegsters, studenten en onschuldige demonstranten martelt. Laten we Red Bull -- het leidende team – en haar rivalen -- daarom oproepen Bahrein te boycotten totdat het geweld stopt!

Teken de petitie
Red Bull heeft een reputatie opgebouwd als een leuk en sportief drankje – maar deze vrijdag kan het merk samen met andere grote F1-teams bekender worden om het toestaan van martelingen en moorden door de overheid. De Formule 1 heeft 24 uur om te beslissen of het de reeds uitgestelde race in Bahrein gaat houden, de plek waar het meest hardhandig werd opgetreden tegen burgers in het Midden-Oosten.

Als Red Bull weigert te racen in Bahrein, zullen andere teams zich ook terugtrekken – en kan de Formule 1-wedstrijd van de planning worden geschrapt, wat voor een enorme schok in Bahreins wrede regering zou zorgen en duidelijk de boodschap geeft dat de wereld geen wreedheden van overheden tolereert. Het boycotten van sportgelegenheden heeft eerder druk gelegd op andere regimes zoals Zuid-Afrika’s apartheid – dat kunnen we weer doen.

Red Bull handelt alleen als genoeg van ons samenwerken om duidelijk te maken dat haar merk, haar hele reputatie op het spel staat. We moeten samen een schreeuw laten horen die de wrede regeringsambtenaren van Bahrein niet kunnen negeren, en Red Bull oproepen zich terug te trekken uit de race die op de planning staat in Bahrein. Als 300.000 van ons de petitie tekenen, zal Avaaz vlijmscherpe advertenties richten op de directieleden van Red Bull. Slechts 1 dag te gaan – teken nu en stuur het bericht door: 

http://www.avaaz.org/nl/no_f1_in_brutal_bahrain/?vl 

De Bahreinse overheid heeft de internationale media uit het land getrapt – en zelfs eenvrouwelijke journalist die voor een Frans televisiekanaal werkt gemarteld. De overheid claimt dat alles kalm en ordelijk verloopt. Dat is een harde leugen. Vorige week werd vroeg in de ochtend een traangasbom door het raam van een mensenrechtenactivist afgevuurd. Hij kon net op tijd zijn broer, vrouw en dochter redden, die bijna gestikt waren. Hij doet nu beroep op Avaaz “om alles te doen wat jullie kunnen om te zorgen dat de overheid stopt met mij en mijn familie aan te vallen’. 

Bahrein heeft zelfs een kwart van de werknemers op de F1-racebaan ontslagen en mishandeld. Een werknemer, onder de blauwe plekken, vertelt hoe een politieman “mijn hoofd tussen zijn benen klemde, mij op de vloer gooide en toen hard begon te slaan”. Veel mensen zijn nog steeds vermist -- zoals de student die gewond raakte tijdens de aanval op de universiteit van Bahrein. Dokters, journalisten en anderen hebben verschrikkelijke getuigenissen gegeven over martelpraktijken en mishandelingen van de politie. 

Eerder dit jaar – voordat andere opstanden Bahrein van onze voorpagina’s stootten – werd Bahreins race uitgesteld. Maar nu wil de baas van de Formule 1 er toch mee door gaan. Hij zegt dat politiek niet zijn zaak is, maar weet heel goed dat racen in Bahrein, voor het oog van de internationale media, de bloedige regering in de hand werkt. Laten we opkomen voor Bahreins verpleegsters, studenten en anderen die gevallen en gewond zijn en Red Bull oproepen nee te zeggen tegen de Formule 1 in het wrede Bahrein. Als Red Bull dit doet, zullen ook andere teams volgen. Teken de petitie nu en stuur het naar iedereen: 

http://www.avaaz.org/nl/no_f1_in_brutal_bahrain/?vl 

Sport beoefenen en bekijken kan ons vrolijk stemmen, maar sport kan ook als een pion gebruikt worden in een politiek spel. Samen kunnen we laten zien dat mensen die geloven in mensenrechten overal ter wereld, geld en wreedheden waar dan ook kunnen overwinnen.

Met hoop en vastberadenheid, 

Alex, Sam, Ricken, Mia, Pascal en het hele Avaaz-team 


MEER INFORMATIE 

Bahrein heft staat van beleg op - rol voor F1-baas Bernie Ecclestone http://www.nrc.nl/nieuws/2011/06/01/bahrein-heft-staat-van-beleg-op-rol-voor-f1-baas-bernie-ecclestone/ 

(in het Engels)

Bahreinse dokters staan terecht wegens het helpen van demonstranten
http://arabnews.com/middleeast/article380678.ece

F1-baas hoopt Bahrein in ere te herstellen
http://uk.eurosport.yahoo.com/26052011/66/ecclestone-hopes-fia-reinstates-bahrain.html 

Bahreinse vrouwelijke dokters hertellen detentieverschrikkingen
http://www.google.com/hostednews/afp/article/ALeqM5jojcZ8GM-0J_0gTLt5KsY12IiiJQ?docId=CNG.ccc3b0204b5da8e7cce5b8854b144bdf.611France 24-correspondent gemarteld wegens het verslaan van demonstraties voor de democratie
http://en.rsf.org/bahrain-france-24-correspondent-tortured-30-05-2011,40374.html

Brief aan Federation Internationale de l'Automobile en Formula One Teams Association betreffende het event in Bahrein
http://www.hrw.org/en/news/2011/05/26/letter-federation-internationale-de-lautomobile-and-formula-one-teams-association-re

Video's van burgers van de muilkorving van Bahrein
http://revolutionreports.avaaz.org/tagged/bahrain

Bahrain racet om normaliteit te herstellen
http://www.ft.com/cms/s/0/ad623440-856e-11e0-ae32-00144feabdc0.html#axzz1NRshjj3t


Steun de Avaaz gemeenschap! We worden volledig gefinancierd door schenkingen en ontvangen geen geld van regeringen of bedrijven. Ons toegewijd team zorgt er voor dat zelfs de kleinste bijdragen veel helpen -- schenk hier.

 

Geen opmerkingen: