Welkomstwoordje

Welkom in ons Hoekje !!!
We hopen dat je hier een aangename verpozing vind en je je niet zal vervelen. Geniet er van.
Hoe werkt de pps ?
Bij dia`s als Dagboek van een hond en Liefdesgeschiedenis :
om die te laten afspelen ga je even naar de blogarchief en klik je daar op de link van de dia`s die je wil zien .
Gastenboek
Onderaan rechts , onder music oldies vind je een gastenboek
waar je je opmerkingen kan plaatsen wat je van deze blog vind,
of als je een vraag of iets anders wil kribbelen. Ga je gang.
Zoekmachine
Als je nog een beetje verder naar beneden gaat vind je ook onderaan rechts een google-zoekmachine waarmee je dus op het net kan surfen.
Nog een beetje verder naar onder vind je een zoekmachine waarmee je kan vertalen.
Volgen
Vlak daaronder, eveneens links, zie je dat je je als volger van het blog kan opgeven Meer uitleg hierover later.
Travel Talk
Is daar vlak onder. Daarmee kan je ook volgers en eigenaars van andere blogs vinden over de hele wereld. Je moet jezelf dan wel even aanmelden.
Share it
Daarmee kan je artikels delen of video`s op je facebook of Twitter.

Veel plezier !!

waarschuwing
Zoals je zal zien komen in dit blog niet alleen leuke artikelen en amusement aan bod, maar ook ernstige onderwerpen en dringende oproepen!!
Wij, die het goed hebben in ons dagelijks bestaan, laat ons onze ogen niet sluiten voor hen die grote nood kennen
en laat ons daar samen, waar we kunnen en hoe we kunnen ,
een uitgestoken hand bieden.
Al is het maar het tekenen van een petitie of het aanklagen van onrecht... Verspreid het, opdat ook de stem, de hulproep van deze mensen gehoord wordt... !
Dank u wel !!

sunwoef

zaterdag 21 mei 2011

Wat is de veelgeroemde runner's high en word je er echt gelukkiger van? - Runner's World - Hardlopen, marathons, blessures en loopschema's

Wat is de veelgeroemde runner's high en word je er echt gelukkiger van? - Runner's World - Hardlopen, marathons, blessures en loopschema's

hardlopen schema hardloopschoen hardloopschoenen runnersweb runners world runnersworld halve marathon beginners beginnen hardloopschema trainingsschema hardloopblessure hardloopkleding enkel enkels voet voeten knie knieen heup heupen blessure blessures pijn kuiten kuit hardlooptips training tips trainingstips hartslagmeter


Je lichaam produceert opiumachtige stoffen, de zogeheten endorfinen. In de eerste plaats zorgen deze endorfinen ervoor dat je pijn wordt onderdrukt en dat je je vermoeidheid als minder zwaar ervaart. Daarnaast is er een duidelijke relatie tussen endorfinen en een gevoel van geluk en euforie, zoals de beroemde runner’s high bij duursporten.

Overigens kan deze roesachtige toestand ook ontstaan na het eten van suikers, vetten, chilipepers en chocolade; deze stoffen produceren eveneens de verslavende stof endorfine. In 2008 vergeleken Duitse wetenschappers hersenscans van lopers voor en na een looptraining. Na het hardlopen werden er meer endorfinen in het brein aangetroffen. Je moet wel de grenzen van je prestatie opzoeken om te kunnen profiteren van deze geluksstofjes; veel beginners zullen dit stadium voorlopig niet bereiken.

[19 mei 2011]
Runner's WorldGeen opmerkingen: