Welkomstwoordje

Welkom in ons Hoekje !!!
We hopen dat je hier een aangename verpozing vind en je je niet zal vervelen. Geniet er van.
Hoe werkt de pps ?
Bij dia`s als Dagboek van een hond en Liefdesgeschiedenis :
om die te laten afspelen ga je even naar de blogarchief en klik je daar op de link van de dia`s die je wil zien .
Gastenboek
Onderaan rechts , onder music oldies vind je een gastenboek
waar je je opmerkingen kan plaatsen wat je van deze blog vind,
of als je een vraag of iets anders wil kribbelen. Ga je gang.
Zoekmachine
Als je nog een beetje verder naar beneden gaat vind je ook onderaan rechts een google-zoekmachine waarmee je dus op het net kan surfen.
Nog een beetje verder naar onder vind je een zoekmachine waarmee je kan vertalen.
Volgen
Vlak daaronder, eveneens links, zie je dat je je als volger van het blog kan opgeven Meer uitleg hierover later.
Travel Talk
Is daar vlak onder. Daarmee kan je ook volgers en eigenaars van andere blogs vinden over de hele wereld. Je moet jezelf dan wel even aanmelden.
Share it
Daarmee kan je artikels delen of video`s op je facebook of Twitter.

Veel plezier !!

waarschuwing
Zoals je zal zien komen in dit blog niet alleen leuke artikelen en amusement aan bod, maar ook ernstige onderwerpen en dringende oproepen!!
Wij, die het goed hebben in ons dagelijks bestaan, laat ons onze ogen niet sluiten voor hen die grote nood kennen
en laat ons daar samen, waar we kunnen en hoe we kunnen ,
een uitgestoken hand bieden.
Al is het maar het tekenen van een petitie of het aanklagen van onrecht... Verspreid het, opdat ook de stem, de hulproep van deze mensen gehoord wordt... !
Dank u wel !!

sunwoef

donderdag 26 mei 2011

's-Werelds Meest Zinloze Oorlog

http://www.avaaz.org/nl/end_the_war_on_drugs/?copy


Beste vrienden, Over een paar dagen gaat een groep invloedrijke wereldleiders de VN vragen om de oorlog tegen drugs te beëindigen en zich te richten op regulatie. Maar politici zeggen dat het publiek geen alternatief drugsbeleid zal steunen. Laten we deze unieke kans benutten door massale publieke steun te verlenen en snel actie te ondernemen. Teken hieronder en verspreid de boodschap: 


Teken de petitie!
Binnen enkele dagen zouden we het begin van het einde van de 'oorlog tegen drugs' kunnen zien. Deze dure oorlog heeft compleet gefaald in het bedwingen van de plaag van drugsverlaving en tegelijkertijd vele levens gekost, gemeenschappen verwoest en biljoenen dollars het geweldadige georganiseerde criminele circuit ingepompt. 

Alle experts zijn het erover eens dat regulatie het meest zinvolle beleid is, maar politici zijn bang hun vingers te branden aan deze kwestie. Over enkele dagen zal een internationale commissie, waaronder voormalige staatshoofden en makers van buitenlandbeleid van de VN, de EU, de VS, Brazilië, Mexico en meer, het taboe breken en openlijk oproepen tot nieuwe benaderingen waaronder decriminalisering en regulatie van drugs.

Dit zou een uniek omslagmoment kunnen zijn – als genoeg van ons oproepen tot het stoppen van deze waanzin. Politici zeggen te begrijpen dat de oorlog tegen drugs gefaald heeft, maar beweren dat het volk nog niet klaar is voor een alternatief. Laten we hen laten zien dat we niet alleen een verstandig en humaan beleid vragen -- maar het eisen. Klik hieronder om de petitie te tekenen en het met iedereen te delen -- als we 1 miljoen stemmen halen, zal de petitie door de internationale commissie persoonlijk worden afgeleverd aan wereldleiders: 

http://www.avaaz.org/nl/end_the_war_on_drugs/?vl 

Al 50 jaar laat het drugsbeleid overal iedereen in de steek, maar het publieke debat blijft steken in angst en verkeerde inlichtingen. Iedereen, zelfs de 'Office on Drugs and Crime' van de VN dat verantwoordelijk is voor het doorzetten van deze benadering, is het er mee eens – het inzetten van leger en politie om drugsboerderijen plat te branden, smokkelaars op te sporen en dealers en verslaafden op te sluiten – is een dure fout. En met het menselijke leed – van Afganistan, tot Mexico, tot de VS, verwoest de illegale drugshandel landen overal ter wereld, terwijl verslaving, doden door overdoses en HIV/AIDS-besmettingen blijven toenemen.

Ondertussen hebben landen met een soepeler beleid – zoals Zwitserland, Portugal, Nederland en Australië – geen uitbarsting van drugsgebruik waargenomen, iets dat voorstanders van de drugsoorlog wel somber hadden voorspeld. In plaats daarvan hebben deze landen juist een significante afname van drugsgerelateerde misdaad, verslaving en doden gezien en zijn zij in staat de aandacht te richten op het ontmantelen van criminele organisaties. 

Invloedrijke lobby's, waaronder het leger, wettelijke beleid en gevangenissen waarvan het budget op het spel staat, staan de verandering nog steeds in de weg. En politici vrezen hun kiezers te verliezen als ze alternatieve benaderingen steunen, omdat ze dan zwak en ordeloos zullen lijken. Maar vele voormalige bewindslieden en staatshoofden komen, na het verlaten van hun positie, uit voor hervorming en polls wijzen uit dat burgers wereldwijd beseffen dat het huidige beleid rampzalig is. Het tij keert richting nieuw en beter beleid, met name in gebieden die verwoest zijn door de drugshandel.

Als we een wereldwijde schreeuw kunnen creëren ter ondersteuning van de gedurfde oproep van de Internationale Commissie voor Drugsbeleid, kunnen we de oudbakken excuses voor het huidige beleid overschaduwen. Onze stem is de sleutel tot verandering – teken de petitie en zegt het voort:

http://www.avaaz.org/nl/end_the_war_on_drugs/?vl 

We hebben de kans om het laatste hoofdstuk in te luiden van deze wrede 'oorlog' die miljoenen levens vernietigde. Internationale publieke opinie zal beslissen of dit rampzalige beleid stopt of dat politici wegvluchten van hervorming. Laten we onmiddellijk de handen ineen slaan om onze leiders weg te duwen van twijfel en angst, over het randje, recht in de redelijkheid. 

Met hoop en vastberadenheid, 

Alice, Laura, Ricken, Maria Paz, Shibayan en het hele Avaaz team 

Bronnen (in Engels): 

Artikelen die laten zien dat de oorlog tegen drugs gefaald heeft: 
http://idpc.net/publications/failure-regime-selected-publications 

Artikelen die laten zien dat alternatieve benaderingen van decriminalisatie en regulatie effect hebben:
http://idpc.net/publications/alternative-strategies-selected-publications 

De oorlog tegen drugs 'kan niet gewonnen worden', aldus de politie
http://www.telegraph.co.uk/news/uknews/law-and-order/5933840/War-on-drugs-cannot-be-won-officers-claim.html 

5 jaar later: Het decriminaliserende drugsbeleid van Portugal levert goede resultaten op
http://www.scientificamerican.com/article.cfm?id=portugal-drug-decriminalization 

De Internationale Commissie voor Drugsbeleid die de VN gaat oproepen de oorlog tegen drugs te beëindigen
http://www.globalcommissionondrugs.org/Documents.aspx

Drugsoorlog in getallen
http://www.drugpolicy.org/facts/drug-war-numbers 

Uiteindelijke verslag van de Latijns-Amerikaanse Commissie voor Drugs en Democratie
http://www.drogasedemocracia.org/English/Destaques.asp?IdRegistro=8

Algemeen verslag betreffende hervorming drugsbeleid in praktijk 
http://www.tni.org/report/legislative-innovation-drug-policy


Steun de Avaaz gemeenschap! We worden volledig gefinancierd door schenkingen en ontvangen geen geld van regeringen of bedrijven. Ons toegewijd team zorgt er voor dat zelfs de kleinste bijdragen veel helpen -- schenk hier.
Geen opmerkingen: