Welkomstwoordje

Welkom in ons Hoekje !!!
We hopen dat je hier een aangename verpozing vind en je je niet zal vervelen. Geniet er van.
Hoe werkt de pps ?
Bij dia`s als Dagboek van een hond en Liefdesgeschiedenis :
om die te laten afspelen ga je even naar de blogarchief en klik je daar op de link van de dia`s die je wil zien .
Gastenboek
Onderaan rechts , onder music oldies vind je een gastenboek
waar je je opmerkingen kan plaatsen wat je van deze blog vind,
of als je een vraag of iets anders wil kribbelen. Ga je gang.
Zoekmachine
Als je nog een beetje verder naar beneden gaat vind je ook onderaan rechts een google-zoekmachine waarmee je dus op het net kan surfen.
Nog een beetje verder naar onder vind je een zoekmachine waarmee je kan vertalen.
Volgen
Vlak daaronder, eveneens links, zie je dat je je als volger van het blog kan opgeven Meer uitleg hierover later.
Travel Talk
Is daar vlak onder. Daarmee kan je ook volgers en eigenaars van andere blogs vinden over de hele wereld. Je moet jezelf dan wel even aanmelden.
Share it
Daarmee kan je artikels delen of video`s op je facebook of Twitter.

Veel plezier !!

waarschuwing
Zoals je zal zien komen in dit blog niet alleen leuke artikelen en amusement aan bod, maar ook ernstige onderwerpen en dringende oproepen!!
Wij, die het goed hebben in ons dagelijks bestaan, laat ons onze ogen niet sluiten voor hen die grote nood kennen
en laat ons daar samen, waar we kunnen en hoe we kunnen ,
een uitgestoken hand bieden.
Al is het maar het tekenen van een petitie of het aanklagen van onrecht... Verspreid het, opdat ook de stem, de hulproep van deze mensen gehoord wordt... !
Dank u wel !!

sunwoef

zaterdag 7 mei 2011

Geen openbaar vervoer tijdens ochtendspits Rotterdam op 11 mei

http://www.transport-online.nl/site/nieuws-personenvervoer/index.php?news=999

ROTTERDAM - Werknemers van de stadsvervoersbedrijven in Rotterdam en mogelijk ook in Den Haag en Amsterdam voeren volgende week opnieuw actie. Op 11 mei rijden er geen bussen, trams en metro’s van de RET in Rotterdam vanaf het begin van de dienstregeling tot 8.30 uur. Na 08.30 uur wordt de dienstregeling weer opgepakt en rond 10.00 uur moet al het openbaar vervoer weer rijden. Over soortgelijke acties bij HTM en GVB op 12 mei in Den Haag en 13 mei in Amsterdam wordt binnenkort beslist.


Medewerkers van de stadsvervoerders zien zich genoodzaakt om samen met de vakbonden Abvakabo FNV, FNV Bondgenoten, ABGP en VOR via acties aandacht te vragen voor goed openbaar vervoer in de steden. Het kabinet, met steun van zijn gedoogpartner, heeft het voornemen om openbare aanbesteding van het stadsvervoer verplicht te stellen. Daarnaast moeten de drie stadsvervoerders minimaal 120 miljoen euro bezuinigen, terwijl de bedrijven de afgelopen jaren al aanzienlijk hebben ingeleverd.

Als het kabinet de plannen doorzet, leidt de combinatie van verplichte aanbesteding en bezuinigingen uiteindelijk tot overvolle voertuigen, langere wachttijden en minder veiligheid in het openbaar vervoer.

De medewerkers van RET, HTM en GVB en de bonden realiseren zich dat deze acties overlast geven voor de reiziger. Ze rekenen echter op begrip, omdat de acties zijn gericht op behoud van kwaliteit en kwantiteit in het openbaar vervoerGeen opmerkingen: