Welkomstwoordje

Welkom in ons Hoekje !!!
We hopen dat je hier een aangename verpozing vind en je je niet zal vervelen. Geniet er van.
Hoe werkt de pps ?
Bij dia`s als Dagboek van een hond en Liefdesgeschiedenis :
om die te laten afspelen ga je even naar de blogarchief en klik je daar op de link van de dia`s die je wil zien .
Gastenboek
Onderaan rechts , onder music oldies vind je een gastenboek
waar je je opmerkingen kan plaatsen wat je van deze blog vind,
of als je een vraag of iets anders wil kribbelen. Ga je gang.
Zoekmachine
Als je nog een beetje verder naar beneden gaat vind je ook onderaan rechts een google-zoekmachine waarmee je dus op het net kan surfen.
Nog een beetje verder naar onder vind je een zoekmachine waarmee je kan vertalen.
Volgen
Vlak daaronder, eveneens links, zie je dat je je als volger van het blog kan opgeven Meer uitleg hierover later.
Travel Talk
Is daar vlak onder. Daarmee kan je ook volgers en eigenaars van andere blogs vinden over de hele wereld. Je moet jezelf dan wel even aanmelden.
Share it
Daarmee kan je artikels delen of video`s op je facebook of Twitter.

Veel plezier !!

waarschuwing
Zoals je zal zien komen in dit blog niet alleen leuke artikelen en amusement aan bod, maar ook ernstige onderwerpen en dringende oproepen!!
Wij, die het goed hebben in ons dagelijks bestaan, laat ons onze ogen niet sluiten voor hen die grote nood kennen
en laat ons daar samen, waar we kunnen en hoe we kunnen ,
een uitgestoken hand bieden.
Al is het maar het tekenen van een petitie of het aanklagen van onrecht... Verspreid het, opdat ook de stem, de hulproep van deze mensen gehoord wordt... !
Dank u wel !!

sunwoef

zaterdag 7 mei 2011

Douane laat radioactieve container door

http://www.transport-online.nl/site/transportnieuws/index.php?news=8317

ROTTERDAM - De douane heeft ten minste één radioactieve container uit Japan de Rotterdamse haven uit laten rijden. Hoewel een detectiepoortje alarm sloeg, kon de douane volgens een woordvoerder geen verhoogde radioactiviteit vaststellen. Later bleek de container wel degelijk besmet, geeft de douane toe. En behoorlijk ook, laat een particulier meetbedrijf weten. Het bedrijf beweert ook er meer besmette containers zijn doorgelaten.


De reden dat in eerste instantie geen verhoogde waarden werden gemeten was dat de container ongelukkig stond opgesteld, licht een douanewoordvoerder toe. Daarop werd besloten de container door te laten. Toen de container bij de klant arriveerde, werd een nieuwe meting gedaan.

Volgens directeur Hans Jansen van First Safety, die de meting zelf verrichte, was de gemiddelde waarde 40 becquerel (bq). Op sommige punten werd zelfs 200 bq gemeten. De internationaal afgesproken grenswaarde is 4 bq. Volgens de douane ging het om niet meer dan gemiddeld 6 bq, met uitschieters naar 33.

De radioactieve besmetting zat overigens alleen aan de buitenkant van de container. De lading zelf vertoonde geen verhoogd niveau van radioactiviteit. De container wordt schoongemaakt.

Volgens Jansen zijn er nog meer vrachtwagens met besmette containers doorgelaten. De douane zou naar drie containers op zoek zijn. Een woordvoerder van de douane kon dit echter niet bevestigen.

Na de kernramp in het Japanse Fukushima worden containers en de lading van schepen uit Japan gecontroleerd op radioactieve straling. De douane verricht metingen als vrachtwagens met de containers het haventerrein verlaten. Daarvoor worden door het Havenbedrijf en bij de terminal metingen gedaan.

©Novum | Transport Online

Lees ook:
» SP hamert op strengere controle containers Japan


6

Geen opmerkingen: