Welkomstwoordje

Welkom in ons Hoekje !!!
We hopen dat je hier een aangename verpozing vind en je je niet zal vervelen. Geniet er van.
Hoe werkt de pps ?
Bij dia`s als Dagboek van een hond en Liefdesgeschiedenis :
om die te laten afspelen ga je even naar de blogarchief en klik je daar op de link van de dia`s die je wil zien .
Gastenboek
Onderaan rechts , onder music oldies vind je een gastenboek
waar je je opmerkingen kan plaatsen wat je van deze blog vind,
of als je een vraag of iets anders wil kribbelen. Ga je gang.
Zoekmachine
Als je nog een beetje verder naar beneden gaat vind je ook onderaan rechts een google-zoekmachine waarmee je dus op het net kan surfen.
Nog een beetje verder naar onder vind je een zoekmachine waarmee je kan vertalen.
Volgen
Vlak daaronder, eveneens links, zie je dat je je als volger van het blog kan opgeven Meer uitleg hierover later.
Travel Talk
Is daar vlak onder. Daarmee kan je ook volgers en eigenaars van andere blogs vinden over de hele wereld. Je moet jezelf dan wel even aanmelden.
Share it
Daarmee kan je artikels delen of video`s op je facebook of Twitter.

Veel plezier !!

waarschuwing
Zoals je zal zien komen in dit blog niet alleen leuke artikelen en amusement aan bod, maar ook ernstige onderwerpen en dringende oproepen!!
Wij, die het goed hebben in ons dagelijks bestaan, laat ons onze ogen niet sluiten voor hen die grote nood kennen
en laat ons daar samen, waar we kunnen en hoe we kunnen ,
een uitgestoken hand bieden.
Al is het maar het tekenen van een petitie of het aanklagen van onrecht... Verspreid het, opdat ook de stem, de hulproep van deze mensen gehoord wordt... !
Dank u wel !!

sunwoef

maandag 11 april 2011

Penske denkt toch na over garanties sociaal plan

http://www.transport-online.nl/site/transportnieuws/index.php?news=8204

VENLO – "Tijdens de bijeenkomst zaterdag heeft de directie van Penske Transport in Venlo toegezegd maandag 11 april terug te komen of ze garant willen staan in het sociaal plan", meldt bestuurder Henri Janssen van FNV Bondgenoten.Penske Transport is verkocht aan het Duitse Finsterwalder. Omdat een eerdere verkoop van een bedrijfsonderdeel uitliep op een faillissement wil de vakbond harde garanties in het sociaal plan voor de vijfenveertig medewerkers.

Janssen: "Als er een risico is dan moeten er garanties komen. Als Finsterwalder die niet kan geven dan moet het van Penske komen."

Hij meldt dat zo’n veertig personeelsleden, veelal chauffeurs naar de bijeenkomst in Venlo zijn gekomen. Daar luisterden en keken ze in de kantine naar presentaties van de oude en nieuwe directies. Ook konden ze in gesprek met de vakbond. FNV Bondgenoten wacht af wat Penske Transport maandag te bieden heeft. Bij een negatieve uitkomst worden acties niet uigesloten.

Janssen: "Er is een behoorlijke groep vakbondsleden die vindt dat er garanties uitgegeven moeten worden. Ze zijn wel positief over de overname. Er is een grote bereidheid om iets te gaan doen als de garantie niet komt. Dat zou een kortstondig werkoverleg kunnen zijn”, stelt Janssen.

Reactie Penske Transport
Eeen woordvoerder van Penske Transport laat zaterdag aan Transport Online weten: "De medewerkers waren uitgenodigd door de ondernemingsraad van Penske voor een toelichting op het door hen uitgebrachte positieve advies over de plannen."

"Finsterwalder maakte van de gelegenheid gebruik om nader kennis te maken met de betrokken medewerkers en om ook medewerkers die daartoe eerder niet in de gelegenheid waren die mogelijkheid te geven. De aanwezigen waren unaniem positief over de kopende partij."

"Penske en Finsterwalder konden de meeste vragen van de medewerkers over de plannen beantwoorden. Een deel van de medewerkers heeft verzocht om verdere garanties dan die eerder waren vastgelegd. Penske en Finsterwalder bezinnen zich nu op de mogelijkheden", besluit ze.

©Transport Online / Marcel van der Voort

1 opmerking:

Anoniem zei

Na een tiental reorganisaties en afscheid van bijna 1000 werknemers in 10 jaar hoop ik dat Penske nu op het goede spoor zit anders zie ik somber in voor de overgebleven werknemers.

Begin dit jaar is er ook al afscheid genomen van 35 FTE waaronder oud-gedienden en recent is één van de grootste klanten in Europa vertrokken. Het is te hopen dat met de nieuwe Amerikanen aan het roer in Roosendaal het bedrijf eindelijk winstgevend wordt in Europa. Dit is de laatste tien (!) jaar in ieder geval niet gelukt.

In 2008 was het overigens volgens het FNV ook een goed plan om over te gaan naar De Vries Transportgroep maar na elf maanden ons stond iedereen op straat en gaf het FNV niet thuis.