Welkomstwoordje

Welkom in ons Hoekje !!!
We hopen dat je hier een aangename verpozing vind en je je niet zal vervelen. Geniet er van.
Hoe werkt de pps ?
Bij dia`s als Dagboek van een hond en Liefdesgeschiedenis :
om die te laten afspelen ga je even naar de blogarchief en klik je daar op de link van de dia`s die je wil zien .
Gastenboek
Onderaan rechts , onder music oldies vind je een gastenboek
waar je je opmerkingen kan plaatsen wat je van deze blog vind,
of als je een vraag of iets anders wil kribbelen. Ga je gang.
Zoekmachine
Als je nog een beetje verder naar beneden gaat vind je ook onderaan rechts een google-zoekmachine waarmee je dus op het net kan surfen.
Nog een beetje verder naar onder vind je een zoekmachine waarmee je kan vertalen.
Volgen
Vlak daaronder, eveneens links, zie je dat je je als volger van het blog kan opgeven Meer uitleg hierover later.
Travel Talk
Is daar vlak onder. Daarmee kan je ook volgers en eigenaars van andere blogs vinden over de hele wereld. Je moet jezelf dan wel even aanmelden.
Share it
Daarmee kan je artikels delen of video`s op je facebook of Twitter.

Veel plezier !!

waarschuwing
Zoals je zal zien komen in dit blog niet alleen leuke artikelen en amusement aan bod, maar ook ernstige onderwerpen en dringende oproepen!!
Wij, die het goed hebben in ons dagelijks bestaan, laat ons onze ogen niet sluiten voor hen die grote nood kennen
en laat ons daar samen, waar we kunnen en hoe we kunnen ,
een uitgestoken hand bieden.
Al is het maar het tekenen van een petitie of het aanklagen van onrecht... Verspreid het, opdat ook de stem, de hulproep van deze mensen gehoord wordt... !
Dank u wel !!

sunwoef

woensdag 6 april 2011

Don't kill the messenger!

http://onwilliglichaam.blogspot.com/2011/03/dont-kill-messenger.html#commentsHet Whittemore Peterson Instituut heeft aangekondigd dat dr. Judy Mikovits aan het hoofd zal staan van ‘translational research’. Dr. Vincent Lombardi, de belangrijkste auteur van het artikel in de Science waarbij het XMRV in ME/CVS patiënten werd aangetoond, zal nu onderzoeksdirecteur worden.

De aanhoudende stroom geruchten dat het virus een contaminatie zou zijn, zorgt ervoor dat er tot op heden geen basis-onderzoeksbeurzen worden toegekend en er geen papers kunnen worden gepubliceerd. Dr. Mikovits schrijft Mindy Kitei in een mail dat zij op deze manier niet langer de mentor kan zijn van jonge onderzoekers en studenten die door het politieke steekspel rond de ontdekking geen carrière kunnen maken. Dr. Mikovits gaat nu op zoek naar samenwerkingsverbanden met andere academische organen, privé-stichtingen en de industrie. “Wanneer we de onderzoekers alle details van de data kunnen laten zien en dit bespreken, dan zullen ze zien dat het géén contaminatie is.”

Voor deze reorganisatie bracht dr. Mikovits haar dagen door in de onmogelijkheid om de duizenden mensen te helpen die bewijsbaar geïnfecteerd zijn en die geen hulp van hun overheid of andere onderzoeksorganisaties ontvangen. Ze heeft er vertrouwen in dat het XMRV en een familie van menselijke gamma retrovirussen een rol speelt in ME/CVS. Ze voegt daaraan toe: “Onze reorganisatie weerspiegelt dit vertrouwen en stelt me in staat om door te gaan in de ontwikkeling van medicijnen en diagnose”.

Even een kort overzicht. We herinneren ons de Lombardi, Mikovits et al. studie die in Oktober 2009 werd gepubliceerd  in Science en waarin er via PCR  een nieuw retrovirus werd teruggevonden in 67% van de 101 patiënten met ME/CVS. PCR (polymerase-kettingreactie) is een manier om uit zeer kleine hoeveelheden DNA (enkele moleculen) specifiek één of meer gedeeltes te vermeerderen tot er genoeg van is om het te analyseren. Aan de hand van het controleren op antilichamen, virale proteïnen en door het gebruik van directe virale kweektests, liep het percentage besmette personen op tot maar liefst 95-98% van de gecontroleerde ME/CVS patiënten.

Het virus kreeg de naam XMRV vanwege de speciale kenmerken: De X stond voor Xenotropic, dat wil zeggen dat het voordat het uiteindelijk enkel de mens besmette, het zich eerst in een andere diersoort had ontwikkeld. De M stond voor Murine wat in het Engels muizen betekent, de diersoort waarin het virus zich oorspronkelijk had ontwikkeld. De R en V stonden voor Retro Virus . Een Retrovirus is een virus dat zijn erfelijk materiaal opslaat in de vorm van RNA.  RNA dient voor het kopiëren van genetische informatie die is opgeslagen in het DNA.  RNA wordt in organismen geproduceerd tijdens de transcriptie, het proces waarbij DNA wordt overgeschreven met behulp van RNA Polymerase, van 5' naar 3'. Bij de infectie van een gastheercel door het retrovirus wordt de in het virale RNA vastgelegde genetische code naar DNA gekopieerd. De naam is gekozen omdat dit een omkering is van het normale procedé, waarbij de DNA-volgorde wordt omgezet in een RNA-volgorde.Als we een schema bekijken van DNA en XMRV dan zien we dat DNA is opgebouwd uit twee strengen. Deze twee strengen zijn opgemaakt uit nucleïne zuren die aaneengeregen zitten als een kralenketting. Het gaat om vier soorten zuren. Er is de Adenine (A), Cytosine (C), Guanine (G) en Thymine (T) en het kralenpatroon van een streng DNA kan er dus uitzien als:

ACGTACGTACGTACTACGTACGTACGTACGTACGT

XMRV is een virus dat ingrijpt in het RNA. Het RNA werkt als de kopieermachine van het DNA en een streng RNA lijkt dus erg op een streng DNA. Onderdelen van elke streng worden benoemd naar hun specifieke functies. Een streng XMRV kan worden gerepresenteerd als:

                                 ‘5                                                                                            ‘3

De meeste virussen repliceren zichzelf door te starten bij ‘5 en te eindigen bij ‘3. Daar tegenover staat dat retrovirussen gebruik maken van de omgekeerde transcriptie (overschrijving) om zich van achter naar voren te repliceren in de cel van de gastheer om op die manier een streng DNA te vormen. Deze streng verwerkt zichzelf in het DNA van de gastheer door een enzyme dat ‘integrase’ heet. Op deze manier integreert het XMRV in het DNA, zoals:

ACGTACGTACGTACGT-LTR*-US-gag-pol-env-U3-LTR-CGTACGTACGTACGTACGTA

*LTR staat voor Long Terminal Repeat
Deze nieuwe combinatie van DNA heet een chimeer. (bestaande uit twee of meer delen van verschillende genetische oorsprong)

Als je weet dat het menselijk DNA bestaat uit miljoenen nucleotiden en het XMRV enkel 8000 nucleotiden bevat dan besef je dat het niet gemakkelijk is om deze chimeer op te merken. In tegenstelling tot het HIV virus dat zich erg snel vermenigvuldigt en waarvan de virale lading goed zichtbaar is in slechts één druppel bloed, vermenigvuldigt het XMRV heel langzaam en is maar in heel kleine hoeveelheden aanwezig in het perifere bloed. Deze kenmerken kunnen de verklaring zijn voor de volgende observaties. Er worden maar heel weinig deeltjes XMRV teruggevonden in een bloedstaal en vaak zijn er meerdere stalen nodig om ze te vinden.

Het mag dan ook niet vreemd klinken dat er verschillende negatieve studies volgden op de paper in de Science. Deze papers waren tevens de oorzaak voor de vertraging van de publicatie van de Lo en Alter paper die uiteindelijk vorig jaar september werd gepubliceerd. Deze studie toonde aan dat er bij 86,5 % van de ME/CVS patiënten een gelijkaardig virus was gevonden. Het virus dat deze onderzoekers identificeerden was een Murine Leukemia Virus dat enkel 2-3 base paren (0,00025%) verschilde van het eerder ontdekte XMRV.

Dit verschil kan worden verklaard door een ‘shift’ in het genoom, het geheel van alle genen van de chromosomen van een individu, dat toegeschreven kan worden aan tijd en afstand. Dat wil zeggen dat virussen de neiging hebben om zich door de tijd heen lichtjes te muteren en het is niet ongewoonlijk dat virussen ook licht kunnen verschillen van de ene regio tegenover de andere regio. Zo zag men in 2009 bij de Mexicaanse Griep (Swineflu) dat er 50 verschillende vervormingen van H1N1 werden geïdentificeerd van Hongkong tot Singapore en ver daarbuiten.

In de cel en of de chimeer, is het XMRV relatief beschermd voor detectie van het immuunsysteem en veel bloedtests. Het XMRV deeltje is zo klein dat het in vrijwel alle delen van het lichaam en systeem kan infiltreren. Eenmaal geïntegreerd in je genoom, neemt het virus de controle van de cel over en start de aanmaak van abnormale proteïnen. In het geval van XMRV zou dit wellicht een reden kunnen zijn waarom de onderzoekers van de volgende studie: Distinct Cerebrospinal Fluid Proteomes Differentiate Post-Treatment Lyme Disease from Chronic Fatigue Syndromemeer dan 700 abnormale proteïnen terugvonden in het ruggenmergvocht van ME/CVS patiënten. 

Voor de patiënten is het bijzonder frustrerend dat bepaalde wetenschappers zich blijkbaar liever onledig houden met slordig onderzoekswerk naar contaminatie, in plaats van het zoeken naar de ontbrekende puzzelstukjes. Het is verbijsterend dat het onderzoek naar het XMRV virus stagneert door toedoen van academici die het begrip ‘don’t kill the messenger’ van het mRNA hebben geprojecteerd in 'do kill the messenger' op hun collega’s van het WPI. Geen enkele contaminatiepaper heeft tot op heden de studie in de Science gerepliceerd en onderuitgehaald. De auteurs van de negatieve studies hebben enkel de gedachten van de onwetenden geïnfecteerd met hun voorbarige conclusies.  Hopelijk leidt deze geprogrammeerde infectie bij de besmette wetenschappers tot een ‘apoptosis’, om af te sluiten in de woorden van deze column. Een geprogrammeerde celdood van de onjuiste informatie.


`k Begrijp echt niet dat RIZIV BLIJFT beweren dat het allemaal `tussen de oren zit`, bekwame artsen die zich inzetten voor deze mensen zwaar gaan beboeten en juiste studies onmogelijk maken !!
Begrijpen zij niet dat het zich vroeg of laat allemaal dubbel en dik tegen hen gaat keren ??? Nu zijn er zovele mensen die onnodig veel pijn en zelfs armoede door lijden !! Hoe lang gaat het duren voor  die heren dokters begrijpen dat ze zichzelf de das om doen??? Dergelijke stijfhoofdige betweterij kost op lange termijn veel meer fortuinen , ook aan hen... Men hoeft geen academicus te zijn om dit te begrijpen... , enkel beetje volgen en nadenken... !!!!!!
sunwoef  
(Voor de blog vanwaar dit artikel komt, zie link helemaal bovenaan en bij interessante links !! 
onder de naam `Onwillig Lichaam` )
Geen opmerkingen: