Welkomstwoordje

Welkom in ons Hoekje !!!
We hopen dat je hier een aangename verpozing vind en je je niet zal vervelen. Geniet er van.
Hoe werkt de pps ?
Bij dia`s als Dagboek van een hond en Liefdesgeschiedenis :
om die te laten afspelen ga je even naar de blogarchief en klik je daar op de link van de dia`s die je wil zien .
Gastenboek
Onderaan rechts , onder music oldies vind je een gastenboek
waar je je opmerkingen kan plaatsen wat je van deze blog vind,
of als je een vraag of iets anders wil kribbelen. Ga je gang.
Zoekmachine
Als je nog een beetje verder naar beneden gaat vind je ook onderaan rechts een google-zoekmachine waarmee je dus op het net kan surfen.
Nog een beetje verder naar onder vind je een zoekmachine waarmee je kan vertalen.
Volgen
Vlak daaronder, eveneens links, zie je dat je je als volger van het blog kan opgeven Meer uitleg hierover later.
Travel Talk
Is daar vlak onder. Daarmee kan je ook volgers en eigenaars van andere blogs vinden over de hele wereld. Je moet jezelf dan wel even aanmelden.
Share it
Daarmee kan je artikels delen of video`s op je facebook of Twitter.

Veel plezier !!

waarschuwing
Zoals je zal zien komen in dit blog niet alleen leuke artikelen en amusement aan bod, maar ook ernstige onderwerpen en dringende oproepen!!
Wij, die het goed hebben in ons dagelijks bestaan, laat ons onze ogen niet sluiten voor hen die grote nood kennen
en laat ons daar samen, waar we kunnen en hoe we kunnen ,
een uitgestoken hand bieden.
Al is het maar het tekenen van een petitie of het aanklagen van onrecht... Verspreid het, opdat ook de stem, de hulproep van deze mensen gehoord wordt... !
Dank u wel !!

sunwoef

dinsdag 15 maart 2011

UPDATE: Controlekamers van rampcentrale ontruimd | Clint

UPDATE: Controlekamers van rampcentrale ontruimd | ClintDe Japanse premier Naoto Kan heeft dinsdag op een persconferentie gewaarschuwd voor nog meer mogelijke lekken in de kerncentrale van Fukushima. Na de derde explosie dinsdagochtend, ditmaal in reactor 2, woedt er ook een brand in reactor 4.Het stralingsniveau is "opmerkelijk gestegen" en dus worden alle inwoners in een straal van 20 kilometer rond de kerncentrale geëvacueerd. Inwoners in een straal tot 30 kilometer moeten binnenshuis blijven.


Kan riep de bevolking op om kalm te blijven naar aanleiding van de nucleaire ramp. Heel wat inwoners uit Fukushima hebben het gebied al verlaten uit voorzorg.

Ondertussen waait er een noord-, noordoostenwind over de geteisterde regio. Het gevaar is reëel dat een radioactieve wolk richting Tokyo waait, een stad met 35 miljoen mensen.

Rond de kerncentrale zelf werden radioactieve waarden opgemeten die 400 keer hoger waren dan de toegestane jaarlimiet. Wie in de buurt van de centrale was, kreeg met andere woorden in een uur tijd een dosis radioactiviteit die even groot is als de toegestane dosis op een tijdsspanne van 8 jaar.

UPDATE: Nu zouden ook reactor 5 en 6 problematisch zijn.

Uit de problemen die opduiken, blijkt dat er heel wat fouten gemaakt zijn bij de constructie van de kerncentrales. Ze zijn niet stevig genoeg, de noodmotoren zijn onvoldoende beschut, er is te weinig water beschikbaar en omdat de ingenieurs stoom lieten lekken, explodeerde de boel.

Volgens experts zou het lekken van radioactieve stoom nog een jaar kunnen duren.

UPDATE2: De controlekamers van de kerncentrale werden ontruimd omdat het gevaar voor de resterende 50 personeelsleden veel te groot geworden is. Het lijkt er op dat de kerncentrale een stuurloos schip is geworden. De situatie kreeg de op één na hoogste alarmfase op de schaal voor nucleaire incidenten, enkel Tsjernobyl kan beschouwd worden als 'nog erger'.Bekijk hier de beklijvendste beelden van de katastrofe.


Video clips at Ustream
Geen opmerkingen: