Welkomstwoordje

Welkom in ons Hoekje !!!
We hopen dat je hier een aangename verpozing vind en je je niet zal vervelen. Geniet er van.
Hoe werkt de pps ?
Bij dia`s als Dagboek van een hond en Liefdesgeschiedenis :
om die te laten afspelen ga je even naar de blogarchief en klik je daar op de link van de dia`s die je wil zien .
Gastenboek
Onderaan rechts , onder music oldies vind je een gastenboek
waar je je opmerkingen kan plaatsen wat je van deze blog vind,
of als je een vraag of iets anders wil kribbelen. Ga je gang.
Zoekmachine
Als je nog een beetje verder naar beneden gaat vind je ook onderaan rechts een google-zoekmachine waarmee je dus op het net kan surfen.
Nog een beetje verder naar onder vind je een zoekmachine waarmee je kan vertalen.
Volgen
Vlak daaronder, eveneens links, zie je dat je je als volger van het blog kan opgeven Meer uitleg hierover later.
Travel Talk
Is daar vlak onder. Daarmee kan je ook volgers en eigenaars van andere blogs vinden over de hele wereld. Je moet jezelf dan wel even aanmelden.
Share it
Daarmee kan je artikels delen of video`s op je facebook of Twitter.

Veel plezier !!

waarschuwing
Zoals je zal zien komen in dit blog niet alleen leuke artikelen en amusement aan bod, maar ook ernstige onderwerpen en dringende oproepen!!
Wij, die het goed hebben in ons dagelijks bestaan, laat ons onze ogen niet sluiten voor hen die grote nood kennen
en laat ons daar samen, waar we kunnen en hoe we kunnen ,
een uitgestoken hand bieden.
Al is het maar het tekenen van een petitie of het aanklagen van onrecht... Verspreid het, opdat ook de stem, de hulproep van deze mensen gehoord wordt... !
Dank u wel !!

sunwoef

donderdag 10 maart 2011

Prehistorisch netwerken

http://www.eosmagazine.eu/home/ctl/Detail/mid/485/xmid/3135/xmfid/12.aspx?utm_source=EOSNB10032011&utm_medium=WEBMAIL&utm_campaign=eos_newNaburige groepen jager-verzamelaars wisselden geregeld nieuwe vaardigheden uit. Zo groeide de mens als soort boven alle andere levende wezens uit.

Het grootste deel van zijn bestaan – tussen 2 miljoen en 10.000 jaar geleden – leefde de mens als jager-verzamelaar. Kleine groepjes van zo’n 20 tot 50 individuen zwierven rond op zoek naar voedsel. Om de samenlevingspatronen binnen zo’n primitieve groep beter te begrijpen, bestudeerden antropologen 32 hedendaagse jager-verzamelaar-culturen. Hun resultaten zijn deze week gepubliceerd in Science.

Vandaag leven bijvoorbeeld de Inuit in het Noordpoolgebied en de San in de Kalahariwoestijn op een vergelijkbare manier. De meeste groepsleden bleken verbazend genoeg weinig genetisch met elkaar verwant. Broers en zussen leven samen maar zijn vrij om de groep te verlaten of bij hun familie te blijven. Omgekeerd wijken nieuwe ‘echtgenoten’ in vanuit naburige groepen.

De aanwezigheid van de ‘overlopers’ verlaagt de spanning tussen naburige groepen. Dat is niet zo bij apenfamilies, die eerder vijandig naast elkaar leven. Volgens de onderzoekers groeide zo een groot sociaal netwerk waarin geregeld innovatief gedrag en kennis werden uitgewisseld.

De ontwikkeling van deze doorgedreven sociale interactie verklaart volgens de onderzoekers waarom mensen – in tegenstelling tot andere dieren – hun kennis, vaardigheden en cultuur continu konden uitbreiden en zo boven alle andere soorten uitstijgen. (kv)

Geen opmerkingen: