Welkomstwoordje

Welkom in ons Hoekje !!!
We hopen dat je hier een aangename verpozing vind en je je niet zal vervelen. Geniet er van.
Hoe werkt de pps ?
Bij dia`s als Dagboek van een hond en Liefdesgeschiedenis :
om die te laten afspelen ga je even naar de blogarchief en klik je daar op de link van de dia`s die je wil zien .
Gastenboek
Onderaan rechts , onder music oldies vind je een gastenboek
waar je je opmerkingen kan plaatsen wat je van deze blog vind,
of als je een vraag of iets anders wil kribbelen. Ga je gang.
Zoekmachine
Als je nog een beetje verder naar beneden gaat vind je ook onderaan rechts een google-zoekmachine waarmee je dus op het net kan surfen.
Nog een beetje verder naar onder vind je een zoekmachine waarmee je kan vertalen.
Volgen
Vlak daaronder, eveneens links, zie je dat je je als volger van het blog kan opgeven Meer uitleg hierover later.
Travel Talk
Is daar vlak onder. Daarmee kan je ook volgers en eigenaars van andere blogs vinden over de hele wereld. Je moet jezelf dan wel even aanmelden.
Share it
Daarmee kan je artikels delen of video`s op je facebook of Twitter.

Veel plezier !!

waarschuwing
Zoals je zal zien komen in dit blog niet alleen leuke artikelen en amusement aan bod, maar ook ernstige onderwerpen en dringende oproepen!!
Wij, die het goed hebben in ons dagelijks bestaan, laat ons onze ogen niet sluiten voor hen die grote nood kennen
en laat ons daar samen, waar we kunnen en hoe we kunnen ,
een uitgestoken hand bieden.
Al is het maar het tekenen van een petitie of het aanklagen van onrecht... Verspreid het, opdat ook de stem, de hulproep van deze mensen gehoord wordt... !
Dank u wel !!

sunwoef

dinsdag 22 maart 2011

Nederlandse vrachtwagenchauffeurs gediscrimineerd in buitenland

http://www.transport-online.nl/site/transportnieuws/index.php?news=8126

BRUSSEL - Nederlandse vrachtwagenchauffeurs hebben in het buitenland vaak te maken met discriminatie. Ze worden er bij contoles van de rij- en rusttijdenwet bewust uitgepikt omdat ze bekendstaan als makkelijke betalers. Dat beweert althans verladersorganisatie EVO. 


Volgens een woordvoerder van de EVO worden Nederlandse truckers er vooral in Frankrijk vaker uitgehaald dan bestuurders uit Frankrijk zelf of uit andere Europese landen. "Oost-Europese chauffeurs hebben vaak niet genoeg geld op zak. Die worden minder vaak gecontroleerd om gedoe te voorkomen."

De organisatie krijgt volgens de zegsman dagelijks meldingen van chauffeurs die 'disproportioneel' hoge boetes hebben gehad. "Soms hebben ze maar een minuut te kort pauze genomen", vertelt een woordvoerder. Volgens hem lopen de boetes soms op tot duizenden euro's. "Erg veel voor een vrachtwagenschauffeur die een gezin met drie kinderen moet onderhouden."

De EVO wil dat landen stoppen met discrimineren en pleit voor een uniforme straf en uitvoering van de regelgeving in Europa. Ook Europarlementarier Peter van Dalen van de ChristenUnie maakt zich hard voor de Nederlandse chauffeurs. Hij wil dat de Europese Commissie controles gaat uitvoeren.

Transport en Logistiek Nederland (TNL) vindt dat discriminatie van Nederlandse chauffeurs in het buitenland de concurrentie vervalst. "Gelijke behandeling van alle chauffeurs is een fundamenteel vereiste voor een vrije en eerlijke transportmarkt." TNL vraagt minister van Infrastructuur en Milieu Melanie Schultz van Haegen (VVD) de kwestie bij de Europese Commissie aan te kaarten.

Geen opmerkingen: