Welkomstwoordje

Welkom in ons Hoekje !!!
We hopen dat je hier een aangename verpozing vind en je je niet zal vervelen. Geniet er van.
Hoe werkt de pps ?
Bij dia`s als Dagboek van een hond en Liefdesgeschiedenis :
om die te laten afspelen ga je even naar de blogarchief en klik je daar op de link van de dia`s die je wil zien .
Gastenboek
Onderaan rechts , onder music oldies vind je een gastenboek
waar je je opmerkingen kan plaatsen wat je van deze blog vind,
of als je een vraag of iets anders wil kribbelen. Ga je gang.
Zoekmachine
Als je nog een beetje verder naar beneden gaat vind je ook onderaan rechts een google-zoekmachine waarmee je dus op het net kan surfen.
Nog een beetje verder naar onder vind je een zoekmachine waarmee je kan vertalen.
Volgen
Vlak daaronder, eveneens links, zie je dat je je als volger van het blog kan opgeven Meer uitleg hierover later.
Travel Talk
Is daar vlak onder. Daarmee kan je ook volgers en eigenaars van andere blogs vinden over de hele wereld. Je moet jezelf dan wel even aanmelden.
Share it
Daarmee kan je artikels delen of video`s op je facebook of Twitter.

Veel plezier !!

waarschuwing
Zoals je zal zien komen in dit blog niet alleen leuke artikelen en amusement aan bod, maar ook ernstige onderwerpen en dringende oproepen!!
Wij, die het goed hebben in ons dagelijks bestaan, laat ons onze ogen niet sluiten voor hen die grote nood kennen
en laat ons daar samen, waar we kunnen en hoe we kunnen ,
een uitgestoken hand bieden.
Al is het maar het tekenen van een petitie of het aanklagen van onrecht... Verspreid het, opdat ook de stem, de hulproep van deze mensen gehoord wordt... !
Dank u wel !!

sunwoef

dinsdag 15 maart 2011

ITF biedt hulp aan getroffenen Japanse aardbeving [+video]

http://www.transport-online.nl/site/transportnieuws/index.php?news=8092

De International Transport Workers Federation (ITF), heeft Japan hulp aangeboden om de getroffenen van de aardbeving te helpen. De ITF vertegenwoordigt wereldwijd de werknemers in de sector transport en behartigt hun belangen door wereldwijde campagnes en solidariteit.


ITF-secretaris-generaal David Cockroft schreef de Japanse vakbonden dat zij hulp en medeleven aanbieden aan de getroffenen van de aardbeving en tsunami. Vandaag verklaarde hij: "Tijd en de uitstekende Japanse reddingswerkers, geholpen door internationale teams, hebben aangetoond dat de schade en het aantal doden is zelfs nog erger is dan eerst werd gevreesd."

Hij vervolgt: "De mensen in Japan zijn goed voorbereid op dit soort gebeurtenissen, maar de enorme omvang van deze ramp kon men met geen voorbereiding voorkomen. Gelukkig is er grote moed getoond in het redden van levens, en misschien kunnen we een heel klein beetje trots op onszelf zijn dat het vervoeren van mensen na evacuatie uit treinen en vluchthavens goed geslaagd is. Het nieuws van onze leden in de zeehavens is waarschijnlijk grimmiger.

"We zijn voortdurend in contact met onze medewerkers en leden in Japan, die doen hun best om het Japanse volk te ondersteunen, ondanks, vaak het verlies van hun werkplek, de infrastructuur en de Vakbondskantoren. Wij zullen als ITF tot hun beschikking staan en ze bijstaan waar we kunnen", besluit Cockroft.

Vrachtwagen midden in schoolgebouw
Het is in Japan momenteel nauwelijks mogelijk om overlevenden te zoeken. De tsunami heeft alles platgelegd. Reddingsteams treffen er vreemde taferelen aan. In Sendai hing een auto letterlijk in een boom. Een schoolgebouw bleef wel staan, maar binnen waren de meubels weggespoeld. Er stond zelfs een vrachtwagen midden in de hal van de school.

De tsunami was maar liefst tien meter hoog in Sendai. "Toen ik wou vluchten, zag ik de tsunami al voor mij", zei een jonge man die alsnog wist te ontsnappen. "Ik probeerde te rijden, maar besloot uiteindelijk weg te rennen." Vandaag werd duidelijk dat veel mensen niet zoveel geluk hebben gehad. Het cijfer van enkele honderden doden werd bijgesteld. Duizenden kansloze mensen zijn vrijdag om het leven gekomen.©Transport Online

Geen opmerkingen: