Welkomstwoordje

Welkom in ons Hoekje !!!
We hopen dat je hier een aangename verpozing vind en je je niet zal vervelen. Geniet er van.
Hoe werkt de pps ?
Bij dia`s als Dagboek van een hond en Liefdesgeschiedenis :
om die te laten afspelen ga je even naar de blogarchief en klik je daar op de link van de dia`s die je wil zien .
Gastenboek
Onderaan rechts , onder music oldies vind je een gastenboek
waar je je opmerkingen kan plaatsen wat je van deze blog vind,
of als je een vraag of iets anders wil kribbelen. Ga je gang.
Zoekmachine
Als je nog een beetje verder naar beneden gaat vind je ook onderaan rechts een google-zoekmachine waarmee je dus op het net kan surfen.
Nog een beetje verder naar onder vind je een zoekmachine waarmee je kan vertalen.
Volgen
Vlak daaronder, eveneens links, zie je dat je je als volger van het blog kan opgeven Meer uitleg hierover later.
Travel Talk
Is daar vlak onder. Daarmee kan je ook volgers en eigenaars van andere blogs vinden over de hele wereld. Je moet jezelf dan wel even aanmelden.
Share it
Daarmee kan je artikels delen of video`s op je facebook of Twitter.

Veel plezier !!

waarschuwing
Zoals je zal zien komen in dit blog niet alleen leuke artikelen en amusement aan bod, maar ook ernstige onderwerpen en dringende oproepen!!
Wij, die het goed hebben in ons dagelijks bestaan, laat ons onze ogen niet sluiten voor hen die grote nood kennen
en laat ons daar samen, waar we kunnen en hoe we kunnen ,
een uitgestoken hand bieden.
Al is het maar het tekenen van een petitie of het aanklagen van onrecht... Verspreid het, opdat ook de stem, de hulproep van deze mensen gehoord wordt... !
Dank u wel !!

sunwoef

dinsdag 15 maart 2011

Gevolg van rampen in kerncentrales door aardbeving Japan

Gevolg van rampen in kerncentrales door aardbeving Japan  

Merkel gaat zeven kernreactoren tijdelijk sluiten


Zeven Duitse kernreactoren gaan meteen dicht.
Zeven Duitse kernreactoren gaan meteen dicht
De Duitse bondskanselier Angela Merkel heeft de onmiddellijke sluiting voor drie maanden aangekondigd van alle kernreactoren in Duitsland die voor het einde van 1980 in gebruik zijn genomen. Het gaat om zeven installaties.
"We gaan de beveiliging van alle kerncentrales nader onderzoeken", zei Merkel vanochtend op een persconferentie. Tijdens dit onderzoek worden alle reactoren van voor 1980 tijdelijk gesloten, klonk het.
De zeven kernreactoren die voor het einde van 1980 in gebruik werden genomen, bevinden zich in Sleeswijk-Holstein, Neder-Saksen, Hessen (2), Baden-Württemberg (2) en Beieren.
De details van de sluiting zullen worden bekendgemaakt op 22 maart. De Duitse minister van Milieu Norbert Röttgen verklaarde dat het niet zeker is of de kerncentrales na de drie maanden terug open zullen gaan.
De sluiting is een eenzijdige beslissing van de Duitse regering, aldus nog Merkel. Er is dus geen akkoord over met de uitbaters van de centrales.
Vanmiddag is er ook Europees overleg over de veiligheid van de Europese kerncentrales. 
Debat
In Duitsland woedt een hevig debat over het al dan niet openhouden van de kerncentrales. Bij de verkiezingscampagne van 2009 engageerde Merkel zich voor een verlenging van de gemiddelde gebruiksduur van de kerncentrales met 12 jaar, terwijl de sociaal-democraten en de Groenen tien jaar geleden een geleidelijke afbouw van het gebruik van kernenergie waren overeengekomen.
Maandag kwamen in Duitsland meer dan 100.000 mensen op straat om te protesteren tegen het gebruik van kernenergie. Ze riepen onder meer op tot het sluiten van de kerncentrales wegens de incidenten in Japan.
Ondertussen heeft ook de Russische premier Vladimir Poetin ook een onderzoek gevraagd naar de toestand van de nucleaire sector in zijn land.
Beurs
Vier grote energiebedrijven worden geraakt door de sluiting: het Zweedse concern Vattenfall, de Duitse private groepen E.ON en RWE, en het regionale openbare Duitse energiebedrijf EnBW. De aandelen van E.ON en RWE stonden de voorbije dagen al onder zware druk op de beurs.
Het is nog onduidelijk wat de sluiting betekent voor de energievoorziening in Duitsland en elders in Europa.

LEES OOK

Geen opmerkingen: