Welkomstwoordje

Welkom in ons Hoekje !!!
We hopen dat je hier een aangename verpozing vind en je je niet zal vervelen. Geniet er van.
Hoe werkt de pps ?
Bij dia`s als Dagboek van een hond en Liefdesgeschiedenis :
om die te laten afspelen ga je even naar de blogarchief en klik je daar op de link van de dia`s die je wil zien .
Gastenboek
Onderaan rechts , onder music oldies vind je een gastenboek
waar je je opmerkingen kan plaatsen wat je van deze blog vind,
of als je een vraag of iets anders wil kribbelen. Ga je gang.
Zoekmachine
Als je nog een beetje verder naar beneden gaat vind je ook onderaan rechts een google-zoekmachine waarmee je dus op het net kan surfen.
Nog een beetje verder naar onder vind je een zoekmachine waarmee je kan vertalen.
Volgen
Vlak daaronder, eveneens links, zie je dat je je als volger van het blog kan opgeven Meer uitleg hierover later.
Travel Talk
Is daar vlak onder. Daarmee kan je ook volgers en eigenaars van andere blogs vinden over de hele wereld. Je moet jezelf dan wel even aanmelden.
Share it
Daarmee kan je artikels delen of video`s op je facebook of Twitter.

Veel plezier !!

waarschuwing
Zoals je zal zien komen in dit blog niet alleen leuke artikelen en amusement aan bod, maar ook ernstige onderwerpen en dringende oproepen!!
Wij, die het goed hebben in ons dagelijks bestaan, laat ons onze ogen niet sluiten voor hen die grote nood kennen
en laat ons daar samen, waar we kunnen en hoe we kunnen ,
een uitgestoken hand bieden.
Al is het maar het tekenen van een petitie of het aanklagen van onrecht... Verspreid het, opdat ook de stem, de hulproep van deze mensen gehoord wordt... !
Dank u wel !!

sunwoef

vrijdag 25 maart 2011

Eigen rijders van ADR hebben het goed voor elkaar

http://www.transport-online.nl/site/transportnieuws/index.php?news=8147

Bij het vervoer van gevaarlijke stoffen dient de vervoerder over een veiligheidsadviseur te beschikken. Ook de 'eigen rijder' ontkomt daar niet aan. Opvallend is dat de 'eigen rijders' van gevaarlijke stoffen het doorgaans goed voor elkaar hebben.


Suzy Willemsen van SafetyNet Consultants: "Voor het opmaken van het ADR jaarverslag van de 'eigen rijder' controleren we verschillende documenten zoals het ADR certificaat, vrachtdocumenten, verzekering, lijst inhoud ADR koffer e.d. Wat dan opvalt is dat wij bij de 'eigen rijder' maar zelden iets op te merken hebben. Hij of zij heeft de zaken vaak netjes geregeld. Ik realiseer mij dat dit beeld wellicht vertekend is, daar juist de chauffeurs die het goed geregeld willen hebben zich ook bij ons hebben aangemeld, maar het geeft wel aan dat de ADR-regels door menig 'eigen rijder' serieus genomen worden."

Ondanks dat de 'eigen rijder' het duidelijk 'volgens de regels' voor elkaar heeft, worden ook verbeterpunten genoteerd. Het nut van een veiligheidsadviseur bewijst zich regelmatig. Helaas wordt nog steeds gedacht, dat wanneer de opdrachtgever over een veiligheidsadviseur beschikt, de 'eigen rijder' automatisch geen adviseur nodig heeft. Dat is echter niet zo. De ADR is daar duidelijk over.

De afgelopen jaren zag het bedrijf het aantal 'eigen rijders' bij de opdrachtgevers flink toenemen. "Daar zijn we uiteraard blij mee", reageert Suzy Willemsen "Dat betekent dat de ADR serieus wordt genomen en dat komt dan weer de algemene veiligheid ten goede." 

Geen opmerkingen: