Welkomstwoordje

Welkom in ons Hoekje !!!
We hopen dat je hier een aangename verpozing vind en je je niet zal vervelen. Geniet er van.
Hoe werkt de pps ?
Bij dia`s als Dagboek van een hond en Liefdesgeschiedenis :
om die te laten afspelen ga je even naar de blogarchief en klik je daar op de link van de dia`s die je wil zien .
Gastenboek
Onderaan rechts , onder music oldies vind je een gastenboek
waar je je opmerkingen kan plaatsen wat je van deze blog vind,
of als je een vraag of iets anders wil kribbelen. Ga je gang.
Zoekmachine
Als je nog een beetje verder naar beneden gaat vind je ook onderaan rechts een google-zoekmachine waarmee je dus op het net kan surfen.
Nog een beetje verder naar onder vind je een zoekmachine waarmee je kan vertalen.
Volgen
Vlak daaronder, eveneens links, zie je dat je je als volger van het blog kan opgeven Meer uitleg hierover later.
Travel Talk
Is daar vlak onder. Daarmee kan je ook volgers en eigenaars van andere blogs vinden over de hele wereld. Je moet jezelf dan wel even aanmelden.
Share it
Daarmee kan je artikels delen of video`s op je facebook of Twitter.

Veel plezier !!

waarschuwing
Zoals je zal zien komen in dit blog niet alleen leuke artikelen en amusement aan bod, maar ook ernstige onderwerpen en dringende oproepen!!
Wij, die het goed hebben in ons dagelijks bestaan, laat ons onze ogen niet sluiten voor hen die grote nood kennen
en laat ons daar samen, waar we kunnen en hoe we kunnen ,
een uitgestoken hand bieden.
Al is het maar het tekenen van een petitie of het aanklagen van onrecht... Verspreid het, opdat ook de stem, de hulproep van deze mensen gehoord wordt... !
Dank u wel !!

sunwoef

vrijdag 25 maart 2011

Controles op wiet in bloementransporten

http://www.transport-online.nl/site/transportnieuws/index.php?news=8146

De nationale recherche gaat de komende tijd extra letten op de aanwezigheid van wiet in vrachtwagens die met bloemen naar het buitenland gaan. Vrachtwagens die vanaf de Nederlandse bloemenveilingen rijden zijn populair bij smokkelaars. Dat meldt het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD) donderdag. In Aalsmeer is woensdag een eerste controle gehouden. Bij de gezamenlijke actie van de douane, de belastingdienst, de Amsterdamse politie en de Nationale Recherche werden 35 vrachtwagens gecontroleerd. Er werd geen wiet aangetroffen. Chauffeurs werd gewezen op de risico's van hennepsmokkel.

Volgens het KLPD wordt jaarlijks in totaal 350 ton wiet over de Nederlandse wegen getransporteerd. Daarvan gaat het overgrote deel, driehonderd ton, naar het buitenland. "Vooral Engeland en Scandinavië zijn populaire bestemmingen", zegt een woordvoerder. "Daar zijn de verkoopprijzen het hoogst."

Hoeveel van de wiet met bloementransporten meegaat, kan de KLPD niet zeggen. "Maar we komen het regelmatig tegen." Vooral transporten met chrysanten worden nogal eens voor wietsmokkel gebruikt. "Omdat die bloemen in dozen worden vervoerd. Daar kun je gemakkelijk iets bijstoppen." Soms wordt de wiet stiekem in de vrachtwagen verstopt. In andere gevallen zit de chauffeur zelf in het complot.

De politie, heeft in samenwerking met de overheid in de transportsector in het kader van de drugscontroles bij bloementruckers een website gelanceerd om te wijzen op de gevaren van wietsmokkel. Via de site stophennepvervoer.nl kunnen ook verdachte situaties worden gemeld.

©Novum | Transport Online 

Geen opmerkingen: