Welkomstwoordje

Welkom in ons Hoekje !!!
We hopen dat je hier een aangename verpozing vind en je je niet zal vervelen. Geniet er van.
Hoe werkt de pps ?
Bij dia`s als Dagboek van een hond en Liefdesgeschiedenis :
om die te laten afspelen ga je even naar de blogarchief en klik je daar op de link van de dia`s die je wil zien .
Gastenboek
Onderaan rechts , onder music oldies vind je een gastenboek
waar je je opmerkingen kan plaatsen wat je van deze blog vind,
of als je een vraag of iets anders wil kribbelen. Ga je gang.
Zoekmachine
Als je nog een beetje verder naar beneden gaat vind je ook onderaan rechts een google-zoekmachine waarmee je dus op het net kan surfen.
Nog een beetje verder naar onder vind je een zoekmachine waarmee je kan vertalen.
Volgen
Vlak daaronder, eveneens links, zie je dat je je als volger van het blog kan opgeven Meer uitleg hierover later.
Travel Talk
Is daar vlak onder. Daarmee kan je ook volgers en eigenaars van andere blogs vinden over de hele wereld. Je moet jezelf dan wel even aanmelden.
Share it
Daarmee kan je artikels delen of video`s op je facebook of Twitter.

Veel plezier !!

waarschuwing
Zoals je zal zien komen in dit blog niet alleen leuke artikelen en amusement aan bod, maar ook ernstige onderwerpen en dringende oproepen!!
Wij, die het goed hebben in ons dagelijks bestaan, laat ons onze ogen niet sluiten voor hen die grote nood kennen
en laat ons daar samen, waar we kunnen en hoe we kunnen ,
een uitgestoken hand bieden.
Al is het maar het tekenen van een petitie of het aanklagen van onrecht... Verspreid het, opdat ook de stem, de hulproep van deze mensen gehoord wordt... !
Dank u wel !!

sunwoef

donderdag 24 februari 2011

Renovatie Belgische E313 tussen Ham en Beringen

http://www.transport-online.nl/site/verkeers-nieuws/index.php?news=1323

Het Belgische Agentschap Wegen en Verkeer start maandag 21 maart 2011 met de volledige renovatie van een stuk van de E313 in het Belgische Limburg. Over ongeveer 6,5 km (van de provinciegrens tot halverwege tussen afrit 25a en 26, zal het wegdek (in beide richtingen) volledig opengebroken worden. De werkzaamheden duren, in normale omstandigheden, tot eind oktober en de kosten worden geraamd op 20 miljoen euro.


Tijdens de voorbereidende fase (start 21 maart) zullen er drie bruggen onder de E313 worden gerenoveerd en verstevigd, een aantal locaties worden tijdelijk verbreed. Dankzij deze ingrepen kan het verkeer tijdens de eigenlijke werkzaamheden op de E313 over 2x2 versmalde rijstroken blijven rijden.

Tijdens deze voorbereidende fase blijft de hinder grotendeels beperkt tot het lokale wegennet, waar het agentschap lokale omleidingen voorziet. Op de E313 zal er de eerste twee weken weinig tot geen hinder zijn. Een eventuele inname van één rijstrook gebeurt enkel ’s nachts. De voorbereidende werkzaamheden zonder inname van een rijstrook gebeuren buiten de spitsuren.

De voorbereidingen overlappen gedeeltelijk met fase 1.

Fase 1, 2 en 3 (4 april tot eind oktober)
Voor de renovatie wordt de volledige rijweg tot en met fundering opgebroken en vervangen door een betonnen rijweg.

Fase 1: Tijdens de 1e fase zal de aannemer de snelweg in beide rijrichtingen tegelijk renoveren ter hoogte van de snelwegparking in Tessenderlo. Het verkeer moet in elke rijrichting omrijden via de parallelwegen van de parkings en het complex Tessenderlo. Zowel de parkings als complex Tessenderlo blijven bereikbaar via de parallelwegen. In elke rijrichting zullen steeds 2 rijstroken ter beschikking zijn.

Fase 2: Ten noorden en ten zuiden van de parking in Tessenderlo wordt de E313 richting Antwerpen gerenoveerd. Het verkeer dat richting Antwerpen rijdt, wordt via een tijdelijke doorsteek, op de rijbaan richting Luik geleid. Er zijn steeds twee versmalde rijstroken in elke richting ter beschikking. Alle op- en afritten blijven bereikbaar.

Fase 3: Ten noorden en ten zuiden van de parking in Tessenderlo wordt de E313 richting Luik gerenoveerd. Het verkeer dat richting Luik rijdt, wordt via een tijdelijke doorsteek, op 2 versmalde rijstroken op de rijbaan richting Antwerpen geleid. Er zijn steeds 2 versmalde rijstroken in elke richting ter beschikking. Alle op- en afritten blijven toegankelijk.

Maximumsnelheid
De maximumsnelheid tijdens de wegwerkzaamheden bedraagt 70 km/h. Ter hoogte van de op- en afritten en de doorsteken wordt de snelheid beperkt tot 50 km/h. Het vrachtvervoer mag enkel op de trage rijstrook rijden.

Ploegensysteem
De aannemer zal met een ploegensysteem werken om de werkzaamheden zo snel mogelijk te laten verlopen.

Wie meer informatie wil over de nakende werkzaamheden op de E313, kan vanaf donderdag 24 februari terecht op de webpagina www.wegenenverkeer.be/E313 .

Geen opmerkingen: