Welkomstwoordje

Welkom in ons Hoekje !!!
We hopen dat je hier een aangename verpozing vind en je je niet zal vervelen. Geniet er van.
Hoe werkt de pps ?
Bij dia`s als Dagboek van een hond en Liefdesgeschiedenis :
om die te laten afspelen ga je even naar de blogarchief en klik je daar op de link van de dia`s die je wil zien .
Gastenboek
Onderaan rechts , onder music oldies vind je een gastenboek
waar je je opmerkingen kan plaatsen wat je van deze blog vind,
of als je een vraag of iets anders wil kribbelen. Ga je gang.
Zoekmachine
Als je nog een beetje verder naar beneden gaat vind je ook onderaan rechts een google-zoekmachine waarmee je dus op het net kan surfen.
Nog een beetje verder naar onder vind je een zoekmachine waarmee je kan vertalen.
Volgen
Vlak daaronder, eveneens links, zie je dat je je als volger van het blog kan opgeven Meer uitleg hierover later.
Travel Talk
Is daar vlak onder. Daarmee kan je ook volgers en eigenaars van andere blogs vinden over de hele wereld. Je moet jezelf dan wel even aanmelden.
Share it
Daarmee kan je artikels delen of video`s op je facebook of Twitter.

Veel plezier !!

waarschuwing
Zoals je zal zien komen in dit blog niet alleen leuke artikelen en amusement aan bod, maar ook ernstige onderwerpen en dringende oproepen!!
Wij, die het goed hebben in ons dagelijks bestaan, laat ons onze ogen niet sluiten voor hen die grote nood kennen
en laat ons daar samen, waar we kunnen en hoe we kunnen ,
een uitgestoken hand bieden.
Al is het maar het tekenen van een petitie of het aanklagen van onrecht... Verspreid het, opdat ook de stem, de hulproep van deze mensen gehoord wordt... !
Dank u wel !!

sunwoef

zaterdag 5 februari 2011

Louie: het varken met een hondenleven Dat is nu eens een leuk artikel :-*))))

http://www.hln.be/hln/nl/959/Bizar/article/detail/1217623/2011/02/04/Louie-het-varken-met-een-hondenleven.dhtml?sms_ss=facebook&at_xt=4d4ce452920d7729,0


Louie heeft vier poten en een staart, gaat graag op wandel met zijn baasjes, brengt met graagte een stok terug, springt over dozen, sprint door tunnels, luistert naar zijn naam en geeft een pootje. Een roze dan wel, want Louie is geen hond maar een showvarken.
Hij zet dan ook zijn beste pootje voor om het voetlicht te stelen van zijn hondachtige collega's. "Louie gedraagt zich helemaal als een hond, ook al is hij een snoezig varken", zegt eigenaar en dierengedragexperte Sue Williams.

Snel leren
Williams trainde Louie net als een hond: door hem te belonen als hij iets juist deed. Eén opvallende vaststelling: de knorrende viervoeter leerde sneller bij dan zijn blaffende maatjes. "Als hij een trucje een paar keer na elkaar doet, kent hij het al."

 Al ligt het geheim misschien niet zozeer in zijn hersenen, dan wel in zijn al even hard knorrende maag: "Zijn eetlust motiveert hem wel om goed te presteren. Het liefst eet hij gemberkoekjes."

Mee naar de hondentraining
Louie is nu negen maanden en al bij Williams toen hij nog maar een biggetje was. De dierenexperte heeft nog zeven andere varkens, maar Louie groeide niet op met hen. In plaats daarvan mocht hij vrij rondlopen in huis en vergezelde hij haar naar de hondentrainingen.

De kat bij de melk
En dat is zoals een kat bij de melk zetten. "Hij was altijd al heel gelukkig als er honden in de buurt waren, en op den duur volgde hij dezelfde bevelen op. Bijvoorbeeld: ik leerde een hond door een tunnel lopen, en Louie deed het als vanzelf. Ik stond versteld." Ze besliste om hem op te nemen in het hondenteam, waar hij zijn beste varkenspootje voorzet.

Positief
Ondertussen heeft Louie al zes talentshows achter de kiezen en kreeg hij een officiële toestemming om te verschijnen in hondenshows. Daarbij is (nog?) geen sprake van jaloezie: "Het publiek reageert altijd heel positief, en zijn onder de indruk van wat hij kan en hoe goed hij het doet in vergelijking met de andere honden."

Williams doet dit ook deels als educatieve les: "Het toont diereneigenaars wat je kan bereiken als je goed gedrag beloont, en hoe je op een goede manier leert omgaan met je dieren als je maar de juiste training toepast." (edp)

Meer foto's van Louie vind je in onderstaande fotoreeks.

04/02/11 16u59

(^_^)

Geen opmerkingen: