Welkomstwoordje

Welkom in ons Hoekje !!!
We hopen dat je hier een aangename verpozing vind en je je niet zal vervelen. Geniet er van.
Hoe werkt de pps ?
Bij dia`s als Dagboek van een hond en Liefdesgeschiedenis :
om die te laten afspelen ga je even naar de blogarchief en klik je daar op de link van de dia`s die je wil zien .
Gastenboek
Onderaan rechts , onder music oldies vind je een gastenboek
waar je je opmerkingen kan plaatsen wat je van deze blog vind,
of als je een vraag of iets anders wil kribbelen. Ga je gang.
Zoekmachine
Als je nog een beetje verder naar beneden gaat vind je ook onderaan rechts een google-zoekmachine waarmee je dus op het net kan surfen.
Nog een beetje verder naar onder vind je een zoekmachine waarmee je kan vertalen.
Volgen
Vlak daaronder, eveneens links, zie je dat je je als volger van het blog kan opgeven Meer uitleg hierover later.
Travel Talk
Is daar vlak onder. Daarmee kan je ook volgers en eigenaars van andere blogs vinden over de hele wereld. Je moet jezelf dan wel even aanmelden.
Share it
Daarmee kan je artikels delen of video`s op je facebook of Twitter.

Veel plezier !!

waarschuwing
Zoals je zal zien komen in dit blog niet alleen leuke artikelen en amusement aan bod, maar ook ernstige onderwerpen en dringende oproepen!!
Wij, die het goed hebben in ons dagelijks bestaan, laat ons onze ogen niet sluiten voor hen die grote nood kennen
en laat ons daar samen, waar we kunnen en hoe we kunnen ,
een uitgestoken hand bieden.
Al is het maar het tekenen van een petitie of het aanklagen van onrecht... Verspreid het, opdat ook de stem, de hulproep van deze mensen gehoord wordt... !
Dank u wel !!

sunwoef

donderdag 24 februari 2011

CNV Vakmensen beschuldigt nieuwe directie Hadema Logistics van willekeur - UPDATE!

http://www.transport-online.nl/site/transportnieuws/index.php?news=8029

UTRECHT – Update 20.45 uur - Bestuurder Gerard Rutte van CNV Vakmensen vindt dat het recentelijk doorgestarte Hadema Logistics, aan de Nautilusweg 22 in Utrecht zich schuldig maakt aan willekeur wat betreft de personeelskeuze.


"Het is ronduit teleurstellend om te zien hoe een werkgever met het personeel omspringt vandaag de dag. Er is hier sprake van willekeur, zoiets van: Jij mag wel en jij mag niet", praat hij verder.

"Het is wrang. De curator heeft eerst het personeel gevraagd om tijdens de surseance door te werken, zodat er meer kans was om een curator te vinden."

Na uitstel van betaling is er een faillissement gekomen. De curator ontsloeg de achtenveertig medewerkers. Rutte: "De selectie ging heel merkwaardig: De directeur stond bij de uitgang de werknemers te selecteren. De één kon de poort uit, de ander mocht naar het kantoor voor een nieuw contract."

Hij bekent: "Formeel klopt het. Een nieuwe eigenaar mag ander personeel nemen. Maar je moet wel weten dat er mensen bij zijn die vijfentwintig jaar hebben gewerkt."

Brutaal
Volgens Rutte werken hooguit zeventien mensen van het oude bedrijf bij de nieuwe baas. De andere eenendertig zouden thuis zitten. Sinds donderdag 20 januari is Robert Jan Deelen de algemeen directeur van het bedrijf. Zijn vader is de doorstarter met zijn investeringsmaatschappij P-Pack Holding B.V.

"Tijdens een gesprek met mij heeft de directeur aangegeven dat hij een lijst had met daarop namen van de medewerkers die hij wilde. Mensen die in het verleden brutaal en opstandig zouden zijn geweest, een hoog ziekteverzuim hebben of volgens hem niet in staat zijn om ritten goed uit te voeren stonden niet op die lijst."

"Het steekt de mensen die thuis zitten dat er wel onlangs een loodsmedewerker van buitenaf is aangenomen en er ook twee nieuwe gezichten op de administratie werkzaam zijn", benadrukt Rutte. Ook zou de nieuwe directeur ZZP’ers inzetten.

"CNV Vakmensen wil met de directie in overleg. Als blijkt dat de klanten blijven willen wij graag chauffeurs die nu thuis zitten bij de onderneming terug brengen", besluit Rutte.

Reactie FNV Bondgenoten (ingezonden)
De handelwijze van het Utrechtse transportbedrijf Hadema Logistics rond het faillissement van de werkmaatschappij en de overname door de holding is volgens FNV Bondgenoten moreel volkomen onjuist.

FNV Bondgenotenbestuurder Reinier Stroo: "Vooral met het personeel dat na de overname zijn baan kwijtraakte is geen enkele rekening gehouden. Ze zijn op een harde, asociale manier op straat gezet.' Deelen was al directeur van Hadema Logistics, het Utrechtse bedrijf dat eind januari failliet ging. Vervolgens nam hij de niet failliete holding voor enkele tonnen over en ging verder met hetzelfde werk. Stroo: 'Voor die overname was wel geld, maar om te reorganiseren en zo aan een gezond bedrijf te werken niet. Dat vinden we een vreemde gang van zaken. Hiermee bewandelt Deelen een asociale weg."

Mensen in de kou
De directie van Hadema heeft een behoorlijk deel van de mensen op een botte manier in de kou gezet, vindt Stroo. "Mensen kregen na de uitspraak van het faillissement collectief ontslag in de kantine. Daar werd ter plekke een scheiding gemaakt van wie mee over mocht en wie vertrekken kon. Dat is pijnlijk, maar het wordt nog erger. Vrijwel direct na het horen dat ze konden vertrekken, zagen ze dat enkele nieuwe mensen al werden aangenomen."

Stank voor dank
"De ontslagen mensen krijgen stank voor dank, zegt Stroo. "Ze hebben tot het laatste moment bij klanten geladen en gelost. Dankzij hen had de overnam"e zin en toch staan ze op straat. Tijdens ons gesprek beweerde de Hadema-directie dat de mensen om uiteenlopende redenen niet functioneerden. Wij vinden het vreemd dat ze er dan toch al jaren werkten."

Doe iets voor oud-medewerkers
Stroo: "De bonden vinden dat het bedrijf het moreel verplicht is iets voor die oud-medewerkers te doen. Sommige van de oud-medewerkers zou zelfs weer bij Hadema aan de slag willen als er plaats is. We hopen dat de directie van Hadema daarover wil praten met ons."

De directie van Hadema Logistics was woensdagavond niet bereikbaar voor commentaar.

Betrokkenen mogen hun reactie mailen naar: m.vd.voort@transport.online.nl

©Transport Online / Marcel van der Voort

Lees ook:
» P-Pack Holding B.V. neemt Hadema Logistics Holding B.V. over
» Utrechtse Hadema Logistics in de problemen: 39 banen in gevaar

Geen opmerkingen: