Welkomstwoordje

Welkom in ons Hoekje !!!
We hopen dat je hier een aangename verpozing vind en je je niet zal vervelen. Geniet er van.
Hoe werkt de pps ?
Bij dia`s als Dagboek van een hond en Liefdesgeschiedenis :
om die te laten afspelen ga je even naar de blogarchief en klik je daar op de link van de dia`s die je wil zien .
Gastenboek
Onderaan rechts , onder music oldies vind je een gastenboek
waar je je opmerkingen kan plaatsen wat je van deze blog vind,
of als je een vraag of iets anders wil kribbelen. Ga je gang.
Zoekmachine
Als je nog een beetje verder naar beneden gaat vind je ook onderaan rechts een google-zoekmachine waarmee je dus op het net kan surfen.
Nog een beetje verder naar onder vind je een zoekmachine waarmee je kan vertalen.
Volgen
Vlak daaronder, eveneens links, zie je dat je je als volger van het blog kan opgeven Meer uitleg hierover later.
Travel Talk
Is daar vlak onder. Daarmee kan je ook volgers en eigenaars van andere blogs vinden over de hele wereld. Je moet jezelf dan wel even aanmelden.
Share it
Daarmee kan je artikels delen of video`s op je facebook of Twitter.

Veel plezier !!

waarschuwing
Zoals je zal zien komen in dit blog niet alleen leuke artikelen en amusement aan bod, maar ook ernstige onderwerpen en dringende oproepen!!
Wij, die het goed hebben in ons dagelijks bestaan, laat ons onze ogen niet sluiten voor hen die grote nood kennen
en laat ons daar samen, waar we kunnen en hoe we kunnen ,
een uitgestoken hand bieden.
Al is het maar het tekenen van een petitie of het aanklagen van onrecht... Verspreid het, opdat ook de stem, de hulproep van deze mensen gehoord wordt... !
Dank u wel !!

sunwoef

dinsdag 15 februari 2011

Child Alert officieel van start - Internet - De Morgen

Child Alert officieel van start - Internet - De Morgen


Naast de vertrouwde affiches maakt Child Focus nu ook gebruik van mail en sms-diensten om onrustwekkende verdwijningen te melden. Het nieuwe communicatieplatform "Child Alert", dat bij onrustwekkende verdwijningen de hulp van het grote publiek inroept via televisie, e-mail en sms-diensten, is vandaag officieel in werking getreden. Het systeem werd toegelicht op een persconferentie in de gebouwen van Child Focus.
De nieuwe opsporingsmethode bestaat erin zo snel mogelijk informatie te verspreiden wanneer het leven van een vermist kind in gevaar is. Uit onderzoek blijkt dat het gebruik van een Child Alert eerder uitzonderlijk is, en wellicht minder dan of tweemaal per jaar het geval zal zijn.

Abonneren
Het publiek, maar ook bedrijven of organisaties, kunnen zich vanaf vandaag abonneren voor de berichten via onder meer e-mail of sms. In Nederland, waar het systeem 'AMBER Alert Nederland' al een tijd bestaat, waren er na twee jaar 350.000 ingeschreven deelnemers. Om de informatie te verspreiden, werkt Child focus samen met verschillende partners. Zo krijgen de tv-zenders schermklare info en zijn er banners voor internetmedia beschikbaar. Indien een eventueel voertuig in de verdwijningszaak bekend is, wordt de wegsignalisatie ingeschakeld. In Vlaanderen gaat het om een samenwerking met het Vlaams Verkeerscentrum.

Magistraat beslist
In België ligt de beslissing om de alert uit te vaardigen altijd bij de magistraat die belast is met het verdwijningsdossier. Het risico wordt ingeschat op basis van verschillende criteria. De duur bedraagt in principe zes uur, en is maximaal driemaal verlengbaar, tot 24 uur dus. (belga/tma)

Geen opmerkingen: