Welkomstwoordje

Welkom in ons Hoekje !!!
We hopen dat je hier een aangename verpozing vind en je je niet zal vervelen. Geniet er van.
Hoe werkt de pps ?
Bij dia`s als Dagboek van een hond en Liefdesgeschiedenis :
om die te laten afspelen ga je even naar de blogarchief en klik je daar op de link van de dia`s die je wil zien .
Gastenboek
Onderaan rechts , onder music oldies vind je een gastenboek
waar je je opmerkingen kan plaatsen wat je van deze blog vind,
of als je een vraag of iets anders wil kribbelen. Ga je gang.
Zoekmachine
Als je nog een beetje verder naar beneden gaat vind je ook onderaan rechts een google-zoekmachine waarmee je dus op het net kan surfen.
Nog een beetje verder naar onder vind je een zoekmachine waarmee je kan vertalen.
Volgen
Vlak daaronder, eveneens links, zie je dat je je als volger van het blog kan opgeven Meer uitleg hierover later.
Travel Talk
Is daar vlak onder. Daarmee kan je ook volgers en eigenaars van andere blogs vinden over de hele wereld. Je moet jezelf dan wel even aanmelden.
Share it
Daarmee kan je artikels delen of video`s op je facebook of Twitter.

Veel plezier !!

waarschuwing
Zoals je zal zien komen in dit blog niet alleen leuke artikelen en amusement aan bod, maar ook ernstige onderwerpen en dringende oproepen!!
Wij, die het goed hebben in ons dagelijks bestaan, laat ons onze ogen niet sluiten voor hen die grote nood kennen
en laat ons daar samen, waar we kunnen en hoe we kunnen ,
een uitgestoken hand bieden.
Al is het maar het tekenen van een petitie of het aanklagen van onrecht... Verspreid het, opdat ook de stem, de hulproep van deze mensen gehoord wordt... !
Dank u wel !!

sunwoef

maandag 17 januari 2011

Steeds meer bedrijven werken veilig bij het lossen van containers

http://www.transport-online.nl/site/transportnieuws/index.php?news=7864

DEN HAAG - Steeds meer bedrijven beschermen hun werknemers tegen de risico's van het lossen van zeecontainers die giftige gassen kunnen bevatten. Dat blijkt uit controles die de Arbeidsinspectie in 2010 bij 392 bedrijven heeft uitgevoerd. Het percentage bedrijven dat goed scoort, is vorig jaar met 7 procent gestegen. Veertig procent van de geselecteerde bedrijven houdt zich nu aan de regels. In 2003 was dat nog 2 procent.

Het is positief dat steeds meer bedrijven veilig werken, maar het is nog niet voldoende, aldus de Arbeidsinspectie. Zij vindt dat bij de controles dit jaar beslist moet blijken dat een nog groter deel van de bedrijven zich aan de regels houdt. De resultaten vormen overigens geen afspiegeling van de hele sector; de Arbeidsinspectie heeft vooral gecontroleerd bij bedrijven waar een verhoogd risico bestaat.

Containers kunnen gevaarlijke stoffen bevatten doordat de producten die erin zitten (of de verpakking) tijdens het transport over zee 'uitdampen'. Als bijvoorbeeld een container met schoenen onderweg in de zon staat, kunnen tolueen en benzeen uit de lijm vrijkomen. Andere gevaarlijke stoffen zijn de gasvormige bestrijdingsmiddelen die worden gebruikt om de lading te beschermen tegen ongedierte.

Bedrijven die producten in containers importeren, moeten daarom controleren of hun containers gevaarlijke stoffen bevatten. Is dat zo, dan moeten ze maatregelen nemen zodat werknemers de containers veilig kunnen openen en binnengaan. Een mogelijkheid is om de container eerst te ventileren en vervolgens te meten.

Werkgevers- en werknemersorganisaties stimuleren bedrijven om veilig te werken met containers. Zij doen dit via het Platform Gassen in Containers. Hierin werken samen: Vereniging FME-CWM, Transport en Logistiek Nederland, verladersorganisatie EVO, Raad Nederlandse Detailhandel en FNV Bondgenoten. De Arbeidsinspectie heeft niet alleen geïnspecteerd maar ook uitgebreid voorgelicht. Doel is bedrijven zich bewust te maken van risico's van gegaste containers en van de noodzaak tot het nemen van maatregelen.

Geen opmerkingen: