Welkomstwoordje

Welkom in ons Hoekje !!!
We hopen dat je hier een aangename verpozing vind en je je niet zal vervelen. Geniet er van.
Hoe werkt de pps ?
Bij dia`s als Dagboek van een hond en Liefdesgeschiedenis :
om die te laten afspelen ga je even naar de blogarchief en klik je daar op de link van de dia`s die je wil zien .
Gastenboek
Onderaan rechts , onder music oldies vind je een gastenboek
waar je je opmerkingen kan plaatsen wat je van deze blog vind,
of als je een vraag of iets anders wil kribbelen. Ga je gang.
Zoekmachine
Als je nog een beetje verder naar beneden gaat vind je ook onderaan rechts een google-zoekmachine waarmee je dus op het net kan surfen.
Nog een beetje verder naar onder vind je een zoekmachine waarmee je kan vertalen.
Volgen
Vlak daaronder, eveneens links, zie je dat je je als volger van het blog kan opgeven Meer uitleg hierover later.
Travel Talk
Is daar vlak onder. Daarmee kan je ook volgers en eigenaars van andere blogs vinden over de hele wereld. Je moet jezelf dan wel even aanmelden.
Share it
Daarmee kan je artikels delen of video`s op je facebook of Twitter.

Veel plezier !!

waarschuwing
Zoals je zal zien komen in dit blog niet alleen leuke artikelen en amusement aan bod, maar ook ernstige onderwerpen en dringende oproepen!!
Wij, die het goed hebben in ons dagelijks bestaan, laat ons onze ogen niet sluiten voor hen die grote nood kennen
en laat ons daar samen, waar we kunnen en hoe we kunnen ,
een uitgestoken hand bieden.
Al is het maar het tekenen van een petitie of het aanklagen van onrecht... Verspreid het, opdat ook de stem, de hulproep van deze mensen gehoord wordt... !
Dank u wel !!

sunwoef

dinsdag 18 januari 2011

Schotse chauffeur drie jaar onterecht gevangen in Frankrijk [+video]

http://www.transport-online.nl/site/transportnieuws/index.php?news=7875

Een Schotse vrachtwagenchauffeur heeft drie jaar onschuldig gevangen gezeten in een Franse gevangenis. Hij werd verdacht van het smokkelen van 117 kilo cocaïne naar het Verenigd Koninkrijk. 


Alistair Campbell bracht drie jaar en drie maanden door in de gevangenis. De Franse rechter sprak de 49-jarige chauffeur echter vrij en heeft zijn ernstige bezorgdheid geuit over de wijze waarop de Franse en Britse autoriteiten met de zaak zijn omgegaan.

De zaak kwam aan het licht in 2000 toen een andere Schotse vrachtwagenchauffeur, Jeffrey Logan, bij Calais werd aangehouden met drie dozen cocaïne. Logan vertelde de politie dat hij de dozen had opgehaald voor zijn collega Alistair Campbell.

Campbell hield echter jarenlang zijn onschuld vol maar werd bij verstek veroordeeld tot gevangenisstraf en werd in 2006 uitgeleverd aan Frankrijk om zijn straf uit te zitten.

Zijn moeder gebruikte al haar spaargeld om een juridische strijd te voeren om zijn onschuld te bewijzen en haar zoon vrij te krijgen. Campbell kreeg een Franse advocaat toegewezen en deze wist een vertrouwelijk rapport te krijgen van de inlichtingendienst. Daarin stond dat de heer Campbell een geschiedenis had van betrokkenheid bij drugssmokkel. Deze werd gebruikt in het eerdere proces tegen Campbell.

Campbell's familie stuitte echter op allemaal fundamentele feitelijke onjuistheden in het rapport.
Ook traceerden zij twee Schotse zakenmannen die ermee instemden om naar Frankrijk te gaan om te getuigen en bewijsmateriaal te leveren in het nieuwe proces dat startte in november 2010.

De rechter oordeelde dat het rapport was opgemaakt vanuit onderstellingen niet vanuit zekerheid. Het rapport was niet voorzien van datum en niet bekend door welke organisatie het was geschreven. Ook de getuigenissen van de zakenmannen sloten naadloos aan bij de eerdere getuigenissen van Campbell, de rechter had "ernstige twijfel over de schuld van Campbell" en kon niet anders dan Campbell vrijspreken.

Tegenover STV Nieuws zegt Campbell: "De rechter noemde mijn naam, ik stond op en binnen 20 seconden waren min handboeien af!"

Sprekend tot STV Nieuws, de heer Campbell zei: "De rechter zei mijn naam, ben ik opgestaan, en binnen 20 seconden waren ze het nemen van de handboeien van me af.

"Ik had het niet verwacht. Ik dacht dat het beste wat ik kon hopen was dat ik strafvermindering zou krijgen. Deze mensen (de Fransen) zijn zo arrogant, ik had gene minuut gedacht dat zij hun fouten zouden erkennen."De heer Campbell's advocaat adviseert hem om juridische stappen te ondernemen tegen de Franse autoriteiten. Zijn familie wil de auteurs van het rapport van de inlichtingendienst achterhalen.

"Geen enkele hoeveelheid geld zal ooit goedmaken wat er met mij is gebeurd, maar we moeten proberen om een beetje een schadevergoeding te krijgen," zei hij.

"En natuurlijk aan deze kant van het kanaal, moeten we weten wie dat rapport schreef, omdat er een aantal idioten op kantoor zit die het leven van onschuldige mensen verwoest."

De heer Campbell, een vader van drie kinderen, werd kort geleden voor de derde keer opa, terwijl hij in de gevangenis in Frankrijk zat.

Bekijk een interview met Alistair Campbell hierhttp://video.stv.tv/bc/news-s2-20110117-lorry/

Geen opmerkingen: