Welkomstwoordje

Welkom in ons Hoekje !!!
We hopen dat je hier een aangename verpozing vind en je je niet zal vervelen. Geniet er van.
Hoe werkt de pps ?
Bij dia`s als Dagboek van een hond en Liefdesgeschiedenis :
om die te laten afspelen ga je even naar de blogarchief en klik je daar op de link van de dia`s die je wil zien .
Gastenboek
Onderaan rechts , onder music oldies vind je een gastenboek
waar je je opmerkingen kan plaatsen wat je van deze blog vind,
of als je een vraag of iets anders wil kribbelen. Ga je gang.
Zoekmachine
Als je nog een beetje verder naar beneden gaat vind je ook onderaan rechts een google-zoekmachine waarmee je dus op het net kan surfen.
Nog een beetje verder naar onder vind je een zoekmachine waarmee je kan vertalen.
Volgen
Vlak daaronder, eveneens links, zie je dat je je als volger van het blog kan opgeven Meer uitleg hierover later.
Travel Talk
Is daar vlak onder. Daarmee kan je ook volgers en eigenaars van andere blogs vinden over de hele wereld. Je moet jezelf dan wel even aanmelden.
Share it
Daarmee kan je artikels delen of video`s op je facebook of Twitter.

Veel plezier !!

waarschuwing
Zoals je zal zien komen in dit blog niet alleen leuke artikelen en amusement aan bod, maar ook ernstige onderwerpen en dringende oproepen!!
Wij, die het goed hebben in ons dagelijks bestaan, laat ons onze ogen niet sluiten voor hen die grote nood kennen
en laat ons daar samen, waar we kunnen en hoe we kunnen ,
een uitgestoken hand bieden.
Al is het maar het tekenen van een petitie of het aanklagen van onrecht... Verspreid het, opdat ook de stem, de hulproep van deze mensen gehoord wordt... !
Dank u wel !!

sunwoef

dinsdag 4 januari 2011

Redelijke naleving vervoer gevaarlijke stoffen bij gladheid

http://www.transport-online.nl/site/transportnieuws/index.php?news=7824

DEN HAAG - De Inspectie Verkeer en Waterstaat (IVW) heeft in de laatste twee weken van december 2010 tijdens extra controles op het vervoer van gevaarlijke stoffen geconstateerd dat transportondernemingen redelijk hebben geanticipeerd op de winterse weersomstandigheden. Bij gladheid of minder dan 50 meter zicht is het het verboden is om gevaarlijke stoffen te vervoeren over de weg. 


Vooral in het zuiden leken de vrachtwagenchauffeurs toch overvallen door de sneeuwval. Hier werd drie maal een proces verbaal opgemaakt. Het betrof een Nederlandse chauffeur in Baarle Nassau met vloeibaar gemaakte samengeperste gassen, een Duitse vrachtwagen met LPG die aan het inhalen was op een besneeuwde weg in noord-Limburg en een Poolse chauffeur bij het Limburgse Gronsveld met ethylacrylaat.

De inspecteurs van de IVW hebben zeven keer een voertuig stilgezet. Daarbij gaven de chauffeurs al vrijwillig aan dat zij niet verder ging rijden. Zij bleven wachten op de parkeerplaatsen of bij tankstations totdat het wegdek weer veilig was. De IVW heeft vijf tijdelijke ontheffingen verleend aan bedrijven die door omstandigheden door wilden blijven rijden met gevaarlijke stoffen. Het betrof hier bijvoorbeeld vervoerders met medicinale gassen voor ziekenhuizen.

De controles vinden plaats op de wegen (rijks, provinciaal en lokaal) waar deze weers- en wegomstandigheden voorkomen. De IVW zal ook in de toekomst bij extreme weersomstandigheden en bij gladheid extra controles uitvoeren

Geen opmerkingen: