Welkomstwoordje

Welkom in ons Hoekje !!!
We hopen dat je hier een aangename verpozing vind en je je niet zal vervelen. Geniet er van.
Hoe werkt de pps ?
Bij dia`s als Dagboek van een hond en Liefdesgeschiedenis :
om die te laten afspelen ga je even naar de blogarchief en klik je daar op de link van de dia`s die je wil zien .
Gastenboek
Onderaan rechts , onder music oldies vind je een gastenboek
waar je je opmerkingen kan plaatsen wat je van deze blog vind,
of als je een vraag of iets anders wil kribbelen. Ga je gang.
Zoekmachine
Als je nog een beetje verder naar beneden gaat vind je ook onderaan rechts een google-zoekmachine waarmee je dus op het net kan surfen.
Nog een beetje verder naar onder vind je een zoekmachine waarmee je kan vertalen.
Volgen
Vlak daaronder, eveneens links, zie je dat je je als volger van het blog kan opgeven Meer uitleg hierover later.
Travel Talk
Is daar vlak onder. Daarmee kan je ook volgers en eigenaars van andere blogs vinden over de hele wereld. Je moet jezelf dan wel even aanmelden.
Share it
Daarmee kan je artikels delen of video`s op je facebook of Twitter.

Veel plezier !!

waarschuwing
Zoals je zal zien komen in dit blog niet alleen leuke artikelen en amusement aan bod, maar ook ernstige onderwerpen en dringende oproepen!!
Wij, die het goed hebben in ons dagelijks bestaan, laat ons onze ogen niet sluiten voor hen die grote nood kennen
en laat ons daar samen, waar we kunnen en hoe we kunnen ,
een uitgestoken hand bieden.
Al is het maar het tekenen van een petitie of het aanklagen van onrecht... Verspreid het, opdat ook de stem, de hulproep van deze mensen gehoord wordt... !
Dank u wel !!

sunwoef

donderdag 13 januari 2011

Politie arresteert 26 smokkelaars van illegale Afghanen


Op 11 januari 2011, heeft Europol samen met de Italiaanse politie een groot illegaal immigratienetwerk opgerold. Dit grensoverschrijdende onderzoek liep al bijna twee jaar en heeft geresulteerd in 26 aanhoudingen, voornamelijk in Italië, maar ook in Frankrijk en Duitsland.


Het onderzoek richtte zich op de smokkel van Afghanen van Afghanistan via Pakistan, Iran en Turkije. Eerst werden de illegalen Griekenland ingesmokkeld, vervolgens werden ze vervoerd naar Rome via Albanië, Bosnië, Kroatië, Montenegro en Slovenië. Eenmaal in Rome, werden de migranten naar het noorden verplaatst, naar de drie favoriete landen: Noorwegen, Zweden en het Verenigd Koninkrijk.

De belangrijkste doorvoerlanden die werden gebruikt voor deze tweede fase van de smokkel waren Oostenrijk, Frankrijk, Duitsland en Nederland. De illegalen waren variërend van een paar dagen tot vele weken onderweg, en ze betaalden ieder rond 3500 tot 5000 euro voor hun reis van Afghanistan naar Italië.

Het criminele netwerk was goed ingeburgerd in vele landen: Frankrijk, Duitsland, Griekenland, Noorwegen, Zweden, het Verenigd Koninkrijk, Afghanistan, Iran en Pakistan. Het netwerk had toegang tot EU vervalste identiteitsbewijzen en maakte gebruik van het netwerk van Hawala bankieren in Frankrijk, Griekenland, Italië, Iran, Pakistan en het Verenigd Koninkrijk. Hawala bankieren wordt door veel criminele organisaties gebruikt om geld wit te wassen.

Er wordt gedacht dat dit netwerk verantwoordelijk was voor het smokkelen van ongeveer 200, voornamelijk Afghaanse, migranten per maand vanaf augustus 2008 tot op heden. Ongeveer 20 procent van de gesmokkelden was minderjarig.

Een Europol mobiel kantoor werd ingezet op het Italiaanse hoofdkantoor van politie in Rome voor de duur van deze operatie. Een illegale immigratie specialist en een analist waren ook aanwezig. Gedurende het onderzoek, had Europol deskundigen met technische expertise en operationele analyse ter plaatse om de politie te onderstenen. Coördinatie van de operatie werd ook ondersteund door Eurojust.

©Transport Online | Esther van der Wal

Geen opmerkingen: