Welkomstwoordje

Welkom in ons Hoekje !!!
We hopen dat je hier een aangename verpozing vind en je je niet zal vervelen. Geniet er van.
Hoe werkt de pps ?
Bij dia`s als Dagboek van een hond en Liefdesgeschiedenis :
om die te laten afspelen ga je even naar de blogarchief en klik je daar op de link van de dia`s die je wil zien .
Gastenboek
Onderaan rechts , onder music oldies vind je een gastenboek
waar je je opmerkingen kan plaatsen wat je van deze blog vind,
of als je een vraag of iets anders wil kribbelen. Ga je gang.
Zoekmachine
Als je nog een beetje verder naar beneden gaat vind je ook onderaan rechts een google-zoekmachine waarmee je dus op het net kan surfen.
Nog een beetje verder naar onder vind je een zoekmachine waarmee je kan vertalen.
Volgen
Vlak daaronder, eveneens links, zie je dat je je als volger van het blog kan opgeven Meer uitleg hierover later.
Travel Talk
Is daar vlak onder. Daarmee kan je ook volgers en eigenaars van andere blogs vinden over de hele wereld. Je moet jezelf dan wel even aanmelden.
Share it
Daarmee kan je artikels delen of video`s op je facebook of Twitter.

Veel plezier !!

waarschuwing
Zoals je zal zien komen in dit blog niet alleen leuke artikelen en amusement aan bod, maar ook ernstige onderwerpen en dringende oproepen!!
Wij, die het goed hebben in ons dagelijks bestaan, laat ons onze ogen niet sluiten voor hen die grote nood kennen
en laat ons daar samen, waar we kunnen en hoe we kunnen ,
een uitgestoken hand bieden.
Al is het maar het tekenen van een petitie of het aanklagen van onrecht... Verspreid het, opdat ook de stem, de hulproep van deze mensen gehoord wordt... !
Dank u wel !!

sunwoef

donderdag 6 januari 2011

Nablussen Moerdijk bijna voorbij

http://nos.nl/artikel/209783-nablussen-moerdijk-bijna-voorbij.html

brand Moerdijk, 24 uur laterbrand Moerdijk, 24 uur laterNOS
Het nablussen van de brand in Moerdijk is om circa tien uur voorbij. Dat heeft de brandweer gezegd.
Moerdijk heeft een schademeldpunt ingesteld voor gedupeerden van de grote brand bij Chemie-Pack. Er zijn vandaag ongeveer tien meldingen binnengekomen, vooral van particulieren die klagen over vervuiling door roet.
Ook economische schade kan worden gemeld, bijvoorbeeld door bedrijven op het industrieterrein die door de brand dicht moesten. Het gaat alleen om registratie van mogelijke schade, los van meldingen aan de eigen verzekering. Meldpunt Moerdijk: 0570 - 783460.

Roet

Het RIVM gaat ervan uit dat roetdeeltjes van de brand tientallen kilometers noordelijker zijn terechtgekomen. Tot aan Gouda kan roet zijn neergedaald.
De samenstelling van het roet wordt nog onderzocht, maar voorlopig adviseert het RIVM mensen om contact te vermijden. Diezelfde waarschuwing gaf burgemeester Arno Brok van Dordrecht ook al op een persconferentie.
Hoewel uit metingen is gebleken dat er geen schadelijke concentraties giftige stoffen zijn vrijgekomen bij de brand, deed hij een dringend beroep op de bewoners om geen groente uit eigen tuin te eten, kinderen niet op speeltoestellen te laten spelen en huisdieren niet vrij rond te laten lopen.
Burgemeester Brok benadrukte dat het om een voorzorgsmaatregel gaat. Gevonden roetdelen zullen direct worden geanalyseerd.
De gezondheid van mensen is niet onacceptabel in gevaar gebracht, zo lieten de burgemeesters van Moerdijk, Dordrecht en Breda op de persconferentie weten. Het getroffen bedrijf voldeed volgens hen aan alle gestelde eisen en kreeg afgelopen oktober nog een nieuwe vergunning.

Kleine brandjes

De brand brak gisteren rond 14.30 uur uit in chemiebedrijf Chemie-Pack. Door de aanwezige chemicalën in de loods ontstonden explosies. Ook naastgelegen kantoorpanden en het bedrijf Wärtsilä zijn door de brand in de as gelegd.
Rond middernacht gaf de brandweer het sein brand meester. Sindsdien werd er nageblust. Er werden 250 brandweerlieden ingezet om de brand onder controle te krijgen.
Een deel van het Chemie-Pack-gebouw, met daarin 100 ton aan gevaarlijke stoffen, staat nog overeind. Acht bedrijven rondom Chemie-pack zijn ontruimd, omdat medewerkers door de rook last hebben van stank en irritatie. Ook uit de wijde omgeving komen klachten van stank en irritatie aan de luchtwegen.
Over de oorzaak van de brand in Moerdijk is nog niets bekend. De Onderzoeksraad voor Veiligheid van Pieter van Vollenhoven doet daar onderzoek naar.

Brief

Inwoners van Strijen, Binnenmaas en de zuidpunt van Dordrecht hebben een brief (pdf) gekregen namens de burgemeesters van Strijen, Binnenmaas, Dordrecht en Comstrijen. Daarin staat informatie over onder meer de meting van gevaarlijke stoffen en lichamelijke klachten.
Bekijk ook...


Audio

  • Burgemeesters regio Moerdijk tevreden over aanpak brandDe burgemeesters in de regio van Moerdijk en omstreken zijn zeer tevreden over de aanpak van de brand bij het verpakkingsbedrijf... (meer)
  • GGD-arts: gevaarlijkste stoffen uit lucht door hitteEr zijn bij de brand in Moerdijk veel roetdeeltjes in de lucht gekomen, maar er zijn geen gevaarlijke stoffen gemeten. Tot die... (meer)
  • Een dorp rond Chemie-PackRond Chemie-Pack in Moerdijk heeft zich 'een dorp' gevestigd van hulpdiensten, journalisten, ... onder wie verslaggever Theo... (meer)
  • Bedrijven ontruimd in Moerdijk om rookIn de buurt van de brand bij Chemie-Pack in Moerdijk zijn een aantal bedrijven ontruimd. Personeelsleden klaagden er over... (meer)

Geen opmerkingen: