Welkomstwoordje

Welkom in ons Hoekje !!!
We hopen dat je hier een aangename verpozing vind en je je niet zal vervelen. Geniet er van.
Hoe werkt de pps ?
Bij dia`s als Dagboek van een hond en Liefdesgeschiedenis :
om die te laten afspelen ga je even naar de blogarchief en klik je daar op de link van de dia`s die je wil zien .
Gastenboek
Onderaan rechts , onder music oldies vind je een gastenboek
waar je je opmerkingen kan plaatsen wat je van deze blog vind,
of als je een vraag of iets anders wil kribbelen. Ga je gang.
Zoekmachine
Als je nog een beetje verder naar beneden gaat vind je ook onderaan rechts een google-zoekmachine waarmee je dus op het net kan surfen.
Nog een beetje verder naar onder vind je een zoekmachine waarmee je kan vertalen.
Volgen
Vlak daaronder, eveneens links, zie je dat je je als volger van het blog kan opgeven Meer uitleg hierover later.
Travel Talk
Is daar vlak onder. Daarmee kan je ook volgers en eigenaars van andere blogs vinden over de hele wereld. Je moet jezelf dan wel even aanmelden.
Share it
Daarmee kan je artikels delen of video`s op je facebook of Twitter.

Veel plezier !!

waarschuwing
Zoals je zal zien komen in dit blog niet alleen leuke artikelen en amusement aan bod, maar ook ernstige onderwerpen en dringende oproepen!!
Wij, die het goed hebben in ons dagelijks bestaan, laat ons onze ogen niet sluiten voor hen die grote nood kennen
en laat ons daar samen, waar we kunnen en hoe we kunnen ,
een uitgestoken hand bieden.
Al is het maar het tekenen van een petitie of het aanklagen van onrecht... Verspreid het, opdat ook de stem, de hulproep van deze mensen gehoord wordt... !
Dank u wel !!

sunwoef

vrijdag 28 januari 2011

ING: 'Vrachttarieven dit jaar 3 procent omhoog'

http://www.ttm.cluster26.e-active.nl/nieuws/id29279-ing-vrachttarieven-dit-jaar-3-procent-omhoog.html


Volgens ING Economisch Bureau wordt dit jaar het jaar van de waarheid voor de vrachttarieven in de transport- en logistieke sector. Volgens het vandaag verschenen kwartaalbericht over de sector zal er dit jaar voor het vervoer van goederen 3 procent meer wordt betaald.
barometerDe tarieven daalden afgelopen jaren zakten onder invloed van overcapaciteit tot een historisch laag niveau. ,,Sectorbreed lagen de tarieven na afloop van 2010 nog steeds 4 procent lager dan eind 2008'', aldus ING sectoreconoom Rico Luman in het kwartaalbericht. Volgens Luman ontstond er de afgelopen maanden enige onderhandelingsruimte voor wegvervoerscontracten in bijvoorbeeld de chemiesector. Luman: ,,Toch moeten we niet vergeten dat er nog een lange weg te gaan is.'  Wat betreft de vrachtvolumes is de vaart eruit. Het bureau gaat uit van een stijging van 2,8 procent. Dat is minder dan in 2010, toen er 3,5 procent meer werd vervoerd. Naar verwachting schommelt de volumegroei de komende jaren jaarlijks tussen de 2 en 3 procent. De sector presteert volgens Luman beter dan de totale economie, waarvoor een groeicijfer van 1,4 procent wordt voorzien. De economische groei wordt afgeremd door overheidsbezuinigingen. Volgens de sectoreconoom neemt het grote verschil tussen internationaal en nationaal vervoer dit jaar af. ,,Waar de export terugschakelt, trekken de bestedingen van Nederlandse consumenten en bedrijven aan'', aldus Luman. Volgens hem realiseert het wegvervoer als enige deelmarkt in de transport en logistiek naar verwachting een hogere groei dan vorig jaar. ,,Vooral voor het distributievervoer is een beter jaar weggelegd.''
Download hier het complete kwartaalbericht:
 ING - Kwartaalbericht 2011.PDF

Geen opmerkingen: