Welkomstwoordje

Welkom in ons Hoekje !!!
We hopen dat je hier een aangename verpozing vind en je je niet zal vervelen. Geniet er van.
Hoe werkt de pps ?
Bij dia`s als Dagboek van een hond en Liefdesgeschiedenis :
om die te laten afspelen ga je even naar de blogarchief en klik je daar op de link van de dia`s die je wil zien .
Gastenboek
Onderaan rechts , onder music oldies vind je een gastenboek
waar je je opmerkingen kan plaatsen wat je van deze blog vind,
of als je een vraag of iets anders wil kribbelen. Ga je gang.
Zoekmachine
Als je nog een beetje verder naar beneden gaat vind je ook onderaan rechts een google-zoekmachine waarmee je dus op het net kan surfen.
Nog een beetje verder naar onder vind je een zoekmachine waarmee je kan vertalen.
Volgen
Vlak daaronder, eveneens links, zie je dat je je als volger van het blog kan opgeven Meer uitleg hierover later.
Travel Talk
Is daar vlak onder. Daarmee kan je ook volgers en eigenaars van andere blogs vinden over de hele wereld. Je moet jezelf dan wel even aanmelden.
Share it
Daarmee kan je artikels delen of video`s op je facebook of Twitter.

Veel plezier !!

waarschuwing
Zoals je zal zien komen in dit blog niet alleen leuke artikelen en amusement aan bod, maar ook ernstige onderwerpen en dringende oproepen!!
Wij, die het goed hebben in ons dagelijks bestaan, laat ons onze ogen niet sluiten voor hen die grote nood kennen
en laat ons daar samen, waar we kunnen en hoe we kunnen ,
een uitgestoken hand bieden.
Al is het maar het tekenen van een petitie of het aanklagen van onrecht... Verspreid het, opdat ook de stem, de hulproep van deze mensen gehoord wordt... !
Dank u wel !!

sunwoef

donderdag 27 januari 2011

Foto's: CargoBeamer test Nederland - Riga

http://www.ttm.nl/nieuws/id29277-fotos-cargobeamer-test-nederland--riga.html


Het CargoBeamer systeem voor laden en lossen van trucks op de trein wordt vanaf 2014 beproefd op het spoortraject Rotterdam - Riga. Dit systeem stelt geen technische eisen aan de te transporteren voertuigen.
CargoBeamerEen en ander gebeurt in het kader van het project  „Efficient Semi-Trailer Transport on Rail Baltica" dat door de EU word ondersteund via het programma Marco Polo II. Men denkt middels dit systeem meer trucks per spoor naar oost Europa te kunnen vervoeren wat weer aan het milieu ten goede zou komen. Op de routes naar oost Europa wordt 60% van alle transport met trekker-oplegger combinaties gedaan. Daarvan is nu echter slechts 2% geschikt voor gecombineerd weg/railvervoer. Met het CombiBeamer systeem kunnen alle voertuigen worden getransporteerd omdat er geen technische eisen aan de trucks of opleggers zelf worden gesteld. Daar staat tegenover dat het  CargoBeamer systeem voorzieningen vereist aan de spoorwagons en een gecompliceerde laad/ los installatie nodig maakt. Met het systeem kan men echter in 15 minuten een hele trein laden of  lossen en dat is een stuk sneller dan nu het geval is. De  CargoBeamer wagons kunnen ook voor het conventionele gecombineerd verkeer worden gebruikt. Er bestaat sinds 2010 een CargoBeamer terminal in Leipzig. Er worden tussen nu en 2014  twee terminals bijgebouwd en wel in Mockava (Litouwen) en Rotterdam. In dat jaar kan dan het gecombineerd verkeer van Rotterdam naar Litouwen van het systeem gebruik maken.

 
 
cargobeamer-2cargobeamer-lkw-faehrt-wegcargobeamer-lkw-waggonaufsatz-hintencargobeamer-parallelverladungcargobeamer-parallelverladung-fertigcargobeamer-zug
cargobeamer0
Overig nieuws
DHL gaat fors uitbreiden
27-01 DHL wil zijn vestiging op het industrieterrein in Beringe uitbreiden met een kleine tien hectare. Dat levert vijfhonderd banen op. Lees hele artikel
EU werkt aan nieuwe maten en gewichten trucks
27-01 EU Commissaris Siim Kallas deelde gisteren in Brussel mee dat de EU werkt aan nieuwe wetgeving op het gebied van maten en gewichten van trucks. Hij liet in het midden hoe groot de kans op legalisering van een of andere vorm van LZV's is. Lees hele artikel
Combitrailer-probleem Duitsland opgelost
27-01 TLN meldt dat de benodigde ontheffing voor het rijden met een Combitrailer in Duitsland nu te krijgen is. De kosten vallen mee, 36 euro voor een termijn van 3 jaarLees hele artikel

Geen opmerkingen: