Welkomstwoordje

Welkom in ons Hoekje !!!
We hopen dat je hier een aangename verpozing vind en je je niet zal vervelen. Geniet er van.
Hoe werkt de pps ?
Bij dia`s als Dagboek van een hond en Liefdesgeschiedenis :
om die te laten afspelen ga je even naar de blogarchief en klik je daar op de link van de dia`s die je wil zien .
Gastenboek
Onderaan rechts , onder music oldies vind je een gastenboek
waar je je opmerkingen kan plaatsen wat je van deze blog vind,
of als je een vraag of iets anders wil kribbelen. Ga je gang.
Zoekmachine
Als je nog een beetje verder naar beneden gaat vind je ook onderaan rechts een google-zoekmachine waarmee je dus op het net kan surfen.
Nog een beetje verder naar onder vind je een zoekmachine waarmee je kan vertalen.
Volgen
Vlak daaronder, eveneens links, zie je dat je je als volger van het blog kan opgeven Meer uitleg hierover later.
Travel Talk
Is daar vlak onder. Daarmee kan je ook volgers en eigenaars van andere blogs vinden over de hele wereld. Je moet jezelf dan wel even aanmelden.
Share it
Daarmee kan je artikels delen of video`s op je facebook of Twitter.

Veel plezier !!

waarschuwing
Zoals je zal zien komen in dit blog niet alleen leuke artikelen en amusement aan bod, maar ook ernstige onderwerpen en dringende oproepen!!
Wij, die het goed hebben in ons dagelijks bestaan, laat ons onze ogen niet sluiten voor hen die grote nood kennen
en laat ons daar samen, waar we kunnen en hoe we kunnen ,
een uitgestoken hand bieden.
Al is het maar het tekenen van een petitie of het aanklagen van onrecht... Verspreid het, opdat ook de stem, de hulproep van deze mensen gehoord wordt... !
Dank u wel !!

sunwoef

zaterdag 22 januari 2011

deredactie.be: Roep om euthanasiekliniek in ons land

deredactie.be: Roep om euthanasiekliniek in ons land


za 22/01/2011 - 08:19Patiënten die geen euthanasie krijgen in hun ziekenhuis of rusthuis zouden terecht moeten kunnen in een euthanasiekliniek. Dat zegt de Humanistisch-Vrijzinnige Vereniging (HVV). Het bericht staat in De Morgen.
Sinds de invoering van de euthanasiewet is de wetgeving rond vrijwillige levensbeëindiging strikt geregeld. Toch zijn er veel patiënten wier vraag onbeantwoord blijft, bijvoorbeeld omdat de instelling waar ze verblijven euthanasie verbiedt.
VRT
Het idee van een euthanasiekliniek komt overwaaien uit Nederland. Ook daar werd van de week geopperd om zo'n kliniek te openen, met een haalbaarheidsstudie in de hand. De meeste instellingen, dokters en verplegers zouden er immers voorstander van zijn.
"We zien in België eenzelfde realiteit als in Nederland. Veel patiënten vragen om euthanasie, maar krijgen het niet omdat hun ziekenhuis of instelling dat weigert", zegt Jacinta De Roeck van de HVV. "Zij blijven nu in de kou staan. Nochtans zou voor die mensen zo'n instelling een oplossing zijn."
Meer dan een idee is het vooralsnog niet. De Roeck beseft zelf dat het erg moeilijk wordt om een politieke meerderheid te vinden voor het voorstel.

Politiek staat voorlopig weigerachtig

"De Vlaming wil thuis verzorgd worden zolang dat mogelijk is en als het even kan ook daar sterven", zegt Louis Ide (N-VA). "Het voorstel om die persoon dan te transporteren naar een euthanasiekliniek staat daar haaks op."
Ook Myriam Vanlerberghe (SP.A) heeft haar bedenkingen. "We spreken hier over een nooduitgang. Ik zou liever binnen de bestaande structuren een alternatief geven aan de mensen die een waardig levenseinde wensen."
Alle partijen wijzen er ook op dat een euthanasiekliniek foutief de perceptie kan wekken dat euthanasie makkelijker wordt, terwijl dat niet het geval is.

Geen opmerkingen: