Welkomstwoordje

Welkom in ons Hoekje !!!
We hopen dat je hier een aangename verpozing vind en je je niet zal vervelen. Geniet er van.
Hoe werkt de pps ?
Bij dia`s als Dagboek van een hond en Liefdesgeschiedenis :
om die te laten afspelen ga je even naar de blogarchief en klik je daar op de link van de dia`s die je wil zien .
Gastenboek
Onderaan rechts , onder music oldies vind je een gastenboek
waar je je opmerkingen kan plaatsen wat je van deze blog vind,
of als je een vraag of iets anders wil kribbelen. Ga je gang.
Zoekmachine
Als je nog een beetje verder naar beneden gaat vind je ook onderaan rechts een google-zoekmachine waarmee je dus op het net kan surfen.
Nog een beetje verder naar onder vind je een zoekmachine waarmee je kan vertalen.
Volgen
Vlak daaronder, eveneens links, zie je dat je je als volger van het blog kan opgeven Meer uitleg hierover later.
Travel Talk
Is daar vlak onder. Daarmee kan je ook volgers en eigenaars van andere blogs vinden over de hele wereld. Je moet jezelf dan wel even aanmelden.
Share it
Daarmee kan je artikels delen of video`s op je facebook of Twitter.

Veel plezier !!

waarschuwing
Zoals je zal zien komen in dit blog niet alleen leuke artikelen en amusement aan bod, maar ook ernstige onderwerpen en dringende oproepen!!
Wij, die het goed hebben in ons dagelijks bestaan, laat ons onze ogen niet sluiten voor hen die grote nood kennen
en laat ons daar samen, waar we kunnen en hoe we kunnen ,
een uitgestoken hand bieden.
Al is het maar het tekenen van een petitie of het aanklagen van onrecht... Verspreid het, opdat ook de stem, de hulproep van deze mensen gehoord wordt... !
Dank u wel !!

sunwoef

vrijdag 21 januari 2011

CNV Vakmensen zoekt samenwerking met 'cao-politie'

http://www.transport-online.nl/site/transportnieuws/index.php?news=7888

CNV Vakmensen gaat samenwerken met de Stichting Naleving CAO voor Uitzendkrachten (SNCU). CNV-bestuurder Anton Meijerman heeft hierover een gesprek gehad met Peter Loef, directeur SNCU.
De sector beroepsgoederenvervoer maakt veelvoudig gebruik van uitzendbureaus. Reden voor de CNV Vakmensen om met de SNCU hierover van gedachten te wisselen. 
SNCU is binnen de uitzendbranche inmiddels al een bekend fenomeen. Toezicht houden op naleving van de uitzend-cao’s, met het oog op bescherming van het imago van de flexbranche, dit is waar de SNCU voor staat.

"Door samenwerking met een sector, die vaak in aanraking komt met uitzendkrachten, wordt het web rondom malafide praktijken wederom steeds sluitender", aldus Peter Loef. "Onderlinge informatie-uitwisseling en het wederzijds melden van ongewenste praktijken zullen oneerlijke concurrentie op arbeidsvoorwaarden en benadeling van uitzendkrachten tegengaan."

Malafide uitzendbureaus aanpakken
Anton Meijerman (CNV Vakmensen) hoopt dat de samenwerking ertoe leidt dat malafide uitzendbureaus, die ook in de transportsector actief zijn, sneller kunnen worden aangepakt.

"Malafide bureaus verpesten de markt. Het is goed dat er een cao-politie is, die hierop toeziet. Uitzendkrachten vormen een kwetsbare groep werknemers; ze moeten in ieder geval krijgen waar ze volgens hun cao recht op hebben. We streven daarom naar een goede samenwerking met de SNCU. Hopelijk kunnen we zoveel mogelijk malafide uitzendbureaus de markt uit werken. Want het allerlaatste wat we willen is, dat transportbedrijven op deze manier kunnen concurreren op arbeidsvoorwaarden."

De eerste stap op weg naar een waardevolle samenwerking is gezet. Beide partijen zullen binnenkort wederom in overleg treden om de samenwerking verder te concretiseren.

Geen opmerkingen: