Welkomstwoordje

Welkom in ons Hoekje !!!
We hopen dat je hier een aangename verpozing vind en je je niet zal vervelen. Geniet er van.
Hoe werkt de pps ?
Bij dia`s als Dagboek van een hond en Liefdesgeschiedenis :
om die te laten afspelen ga je even naar de blogarchief en klik je daar op de link van de dia`s die je wil zien .
Gastenboek
Onderaan rechts , onder music oldies vind je een gastenboek
waar je je opmerkingen kan plaatsen wat je van deze blog vind,
of als je een vraag of iets anders wil kribbelen. Ga je gang.
Zoekmachine
Als je nog een beetje verder naar beneden gaat vind je ook onderaan rechts een google-zoekmachine waarmee je dus op het net kan surfen.
Nog een beetje verder naar onder vind je een zoekmachine waarmee je kan vertalen.
Volgen
Vlak daaronder, eveneens links, zie je dat je je als volger van het blog kan opgeven Meer uitleg hierover later.
Travel Talk
Is daar vlak onder. Daarmee kan je ook volgers en eigenaars van andere blogs vinden over de hele wereld. Je moet jezelf dan wel even aanmelden.
Share it
Daarmee kan je artikels delen of video`s op je facebook of Twitter.

Veel plezier !!

waarschuwing
Zoals je zal zien komen in dit blog niet alleen leuke artikelen en amusement aan bod, maar ook ernstige onderwerpen en dringende oproepen!!
Wij, die het goed hebben in ons dagelijks bestaan, laat ons onze ogen niet sluiten voor hen die grote nood kennen
en laat ons daar samen, waar we kunnen en hoe we kunnen ,
een uitgestoken hand bieden.
Al is het maar het tekenen van een petitie of het aanklagen van onrecht... Verspreid het, opdat ook de stem, de hulproep van deze mensen gehoord wordt... !
Dank u wel !!

sunwoef

vrijdag 3 december 2010

Transportbedrijven moeten laad- en lostijd doorbetalen aan chauffeurs

FNV Bondgenoten heeft twee zaken gewonnen voor een vrachtwagenchauffeur die de laad- en los wachttijd boven een uur niet uitbetaald kreeg door transportbedrijf HZ transport. De chauffeur stond soms tot zes uur op eigen kosten te wachten op een laad- en losplek. Door de rechterlijke uitspraken krijgt de chauffeur de verloren tijd alsnog uitbetaald. FNV Bondgenoten vermoedt dat dit in Nederland veel meer voor komt bij transportbedrijven, die profiteren van de chauffeurs die daar geen werk van maken.


Susanne Postma, procesjurist FNV Bondgenoten: "Als je op een afgelegen plek, bijvoorbeeld ergens in een haven in Italië, lang moet wachten bij je vracht is dat niet voor de lol. De rechter vond het ook echt niet kunnen dat er op deze wijze uren werden geschrapt. Voor de chauffeur heeft dit nog ruim zesduizend euro opgeleverd. Het is gewoon geen loon naar werken, en dat is in dit geval rechtgezet. Wat dat betreft moet je nooit zonder meer uitgaan van het gelijk van de werkgever, navragen loont vaak."
Het vervoersbedrijf misbruikte een cao-artikel om werkzaamheden te standaardiseren. Zo stelde het bedrijf vast dat laden en lossen op een locatie gemiddeld een uur duurt. Als een werknemer langer nodig had, bijvoorbeeld omdat hij op een verlaten terrein drie uur moest wachten, dan betaalde het bedrijf toch maar één uur. Als de werknemer echter maar een half uur kwijt was, kreeg hij slechts dat halve uur betaald. Dus minder wachttijd werd wel verrekend, maar meer niet.
FNV Bondgenoten gaat vrachtwagenchauffeurs waarschuwen voor dit soort praktijken en roept chauffeurs op om zich te melden bij FNV Bondgenoten, Stichting naleving cao beroepsgoederenvervoer: 0800-022 5 022.

Geen opmerkingen: