Welkomstwoordje

Welkom in ons Hoekje !!!
We hopen dat je hier een aangename verpozing vind en je je niet zal vervelen. Geniet er van.
Hoe werkt de pps ?
Bij dia`s als Dagboek van een hond en Liefdesgeschiedenis :
om die te laten afspelen ga je even naar de blogarchief en klik je daar op de link van de dia`s die je wil zien .
Gastenboek
Onderaan rechts , onder music oldies vind je een gastenboek
waar je je opmerkingen kan plaatsen wat je van deze blog vind,
of als je een vraag of iets anders wil kribbelen. Ga je gang.
Zoekmachine
Als je nog een beetje verder naar beneden gaat vind je ook onderaan rechts een google-zoekmachine waarmee je dus op het net kan surfen.
Nog een beetje verder naar onder vind je een zoekmachine waarmee je kan vertalen.
Volgen
Vlak daaronder, eveneens links, zie je dat je je als volger van het blog kan opgeven Meer uitleg hierover later.
Travel Talk
Is daar vlak onder. Daarmee kan je ook volgers en eigenaars van andere blogs vinden over de hele wereld. Je moet jezelf dan wel even aanmelden.
Share it
Daarmee kan je artikels delen of video`s op je facebook of Twitter.

Veel plezier !!

waarschuwing
Zoals je zal zien komen in dit blog niet alleen leuke artikelen en amusement aan bod, maar ook ernstige onderwerpen en dringende oproepen!!
Wij, die het goed hebben in ons dagelijks bestaan, laat ons onze ogen niet sluiten voor hen die grote nood kennen
en laat ons daar samen, waar we kunnen en hoe we kunnen ,
een uitgestoken hand bieden.
Al is het maar het tekenen van een petitie of het aanklagen van onrecht... Verspreid het, opdat ook de stem, de hulproep van deze mensen gehoord wordt... !
Dank u wel !!

sunwoef

dinsdag 14 december 2010

Tegen de Repatriëring van Dimitri Syrov AANDACHT OPROEP !! AANDACHT OPROEP !!

Tegen de Repatriëring van Dimitri Syrov

Dimitri Syrov, een negentienjarige student verblijft al meer dan acht jaar in België. Toch ontving Dimitri een negatief antwoord op zijn regularisatie-aanvraag en een brief om binnen de dertig dagen het land te verlaten. Dit is het verhaal van Dimitri.

Dimitri kwam in België aan op 10 december 2000, toevallig net 10 jaar geleden en zijn eerste asielaanvraag werd ingediend op 15 december 2000.

Sinds het vierde lager onderwijs volgt Dimitri onderwijs in België, eerst in Bredene en later te Oostende op de August Vermeylen school. 

Het middelbaar volgde Dimitri les op het KA pegasus II atheneum te Oostende (Stene) waar vele vriendschappen gesmeed werden, inclusief die met mij. 


Ondertussen studeert Dimitri Bio-ingenieurswetenschappen aan de universiteit van Gent 

In 2007-2008 is Dimitri wegens familiale problemen een tijdje terug gegaan naar Rusland en nu blijkt dat hij door deze verblijfsonderbreking niet in aanmerking komt voor de "algemene regularisatie" van 2009. Er wordt namelijk een ononderbroken verblijf van 5 jaar in belgië verlangd, een voorwaarde waar de periode 2000-2007 zelfs simpelweg aan voldoet. 

Onze Belgische staat heeft nu dus al 9 jaar geïnvesteerd in deze jongeman. Met andere woorden duizenden euro’s aan Belgisch belastingsgeld is gespendeerd geweest aan de middelbare schoolopleiding van Dimitri. Een investering die nu, aangezien hij het ASO heeft afgerond en binnen de vier jaar de werkmarkt kan betreden, teruggewonnen kan worden door de belastingen. De Belgische overheid wil hier immers zelf naar toe werken, zodat kennis ons belangrijkste exportproduct in de 21e eeuw zal worden. 
Dit lijkt toch een doel waarbij een opleiding als bio-ingenieur een keuze die bijdraagt tot het welzijn van de algemene bevolking. Toch blijkt de staat nu te vinden dat deze investering compleet nutteloos was en zomaar zou weggeworpen moeten worden. 


Dimitri is zoals elke nieuwe universiteit student klaar om de wereld te tonen wat hij kan. Ik quoteer even het motto van de universiteit gent, namelijk “durf denken”. Het is alleen jammer dat sommigen blijkbaar die kans niet zouden verdienen.

Iemand die hier tientallen vrienden heeft, een vaste vriendin en een kans vraagt om actief bij te dragen tot de maatschappij zou deze kans moeten krijgen. Niet iedereen moet zomaar geregulariseerd worden, maar als de procedure tien jaar aansleept moet men toch realistisch blijven en vaststellen dat men hier in België een leven heeft opgebouwd. De wet op duurzame lokale verankering ("algemene regularisatie") is er namelijk gekomen om dit soort dossiers eindelijk te regulariseren, en dan blijkt dat bij een schoolvoorbeeld van een aanslepend dossier het tegenovergestelde gebeurt. Dimitri is nu langer in België als in land van herkomst. Deze persoon is geen Rus meer, hij is een Belg geworden. 

De reactie van iedereen die Dimitri kent is er één van ongeloof voor de recente gebeurtenissen, Ik hoop dan ook dat de gezamenlijke pogingen van iedereen die om Dimitri geeft ervoor kan zorgen dat deze persoon de kans krijgt die hij verdient heeft.

Deze pagina probeert iedereen te verenigen die de repatriëring van Dimitri probeert aan te vechten. 

Tegen de Repatriëring van Dimitri Syrov Elke persoon die vermoed dat hij media aandacht of politieke aandacht op de zaak zou kunnen vestigen wordt vriendelijk verzocht om mij te contacteren.

Naert Thomas
Naert.thomas@gmail.com
0485 599 318
of via een berichtje op facebookOp de link hierboven vind je ook de link naar de petitie. Teken het
A.U.B. 

Geen opmerkingen: