Welkomstwoordje

Welkom in ons Hoekje !!!
We hopen dat je hier een aangename verpozing vind en je je niet zal vervelen. Geniet er van.
Hoe werkt de pps ?
Bij dia`s als Dagboek van een hond en Liefdesgeschiedenis :
om die te laten afspelen ga je even naar de blogarchief en klik je daar op de link van de dia`s die je wil zien .
Gastenboek
Onderaan rechts , onder music oldies vind je een gastenboek
waar je je opmerkingen kan plaatsen wat je van deze blog vind,
of als je een vraag of iets anders wil kribbelen. Ga je gang.
Zoekmachine
Als je nog een beetje verder naar beneden gaat vind je ook onderaan rechts een google-zoekmachine waarmee je dus op het net kan surfen.
Nog een beetje verder naar onder vind je een zoekmachine waarmee je kan vertalen.
Volgen
Vlak daaronder, eveneens links, zie je dat je je als volger van het blog kan opgeven Meer uitleg hierover later.
Travel Talk
Is daar vlak onder. Daarmee kan je ook volgers en eigenaars van andere blogs vinden over de hele wereld. Je moet jezelf dan wel even aanmelden.
Share it
Daarmee kan je artikels delen of video`s op je facebook of Twitter.

Veel plezier !!

waarschuwing
Zoals je zal zien komen in dit blog niet alleen leuke artikelen en amusement aan bod, maar ook ernstige onderwerpen en dringende oproepen!!
Wij, die het goed hebben in ons dagelijks bestaan, laat ons onze ogen niet sluiten voor hen die grote nood kennen
en laat ons daar samen, waar we kunnen en hoe we kunnen ,
een uitgestoken hand bieden.
Al is het maar het tekenen van een petitie of het aanklagen van onrecht... Verspreid het, opdat ook de stem, de hulproep van deze mensen gehoord wordt... !
Dank u wel !!

sunwoef

maandag 20 december 2010

Moeilijke en gladde ochtendspits - Gva.be

Moeilijke en gladde ochtendspits - Gva.bevab vreest moeilijke ochtendspits op maandag

08:50 UPDATE De ochtendspits verloopt moeizaam en met veel ongevallen. Op de meeste hoofdwegen en autobanen zijn één tot twee rijstroken min of meer berijdbaar maar op de secundaire wegen is het gevaarlijk glad, ondanks het feit dat er vannacht nauwelijks sneeuw bijgevallen is. Omstreeks half 9 stond er 700 kilometer file. Bijna alle bussen van De Lijn zijn uitgereden maar reizigers moeten rekening houden met serieuze vertragingen.


Hoelang bent u vanochtend onderweg geweest naar uw werk en van waar naar waar moest u? Laat het ons weten viahier@reageren.be. Vermeld zeker uw naam en telefoonnummer.Spiegelgladde E17

Op de E17 verloopt het verkeer zowel in de richting van Gent als naarAntwerpen zeer moeizaam. Vanmorgen zeer vroeg waren er al grote verkeersproblemen ter hoogte van Kruibeke door een vrachtwagen die vanmorgen om 5 uur dwars op de rijbaan kwam te staan. De vrachtwagen is intussen getakeld.
Wie van Antwerpen naar Gent moet, werd aangeraden om de E34 te nemen. In Oost-Vlaanderen is het bijzonder glad omdat het strooizout en dooiwater opnieuw zijn aangevroren.
Momenteel verloopt ook het verkeer richting Nederland op de E19 moeizaam in Sint-Job-in-'t-Goor. Door gestrande vrachtwagens is daar enkel de linker rijstrook berijdbaar. Het takelen zal nog een tijdje duren. Wie naar Nederland moet neemt beter de A12.
Op de E314 is er in de richting van Nederland hinder door een ongeval in Genk.
In Wallonië is de toestand nog problematischer. De E411 richting Luxemburg is in beide richtingen volledig versperd. Vrachtverkeer boven de 7,5 ton is tenminste tot 10 uur volledig verboden in Wallonië.

Aangepaste dienstregeling bij het spoor

Ook de NMBS en De Lijn verwachten grote moeilijkheden en vertragingen. De NMBS past zijn dienstregeling aan. Daarbij zal prioriteit gegeven worden aan de IC-IR en L-treinen tijdens de spitsuren. "De andere spitsuurtreinen zullen in de mate van het mogelijke verzekerd worden".
"Het treinritme zal lager liggen, vooral tijdens de spitsuren. De vooruitzichten zijn niet erg optimistisch. Men kan zich aan verstoringen verwachten", benadrukte de woordvoerster van de NMBS. Treingebruikers krijgen de raad om de websites (railtime.be en nmbs.be) te raadplegen om "na te gaan of de trein wel vertrekt".

Meeste bussen uitgereden
De meeste bussen en trams van De Lijn zijn uitgereden. De bussen en trams zijn normaal uitgereden in de provincie Antwerpen. In de stad Antwerpen heeft De Lijn extra winterploegen ingezet om de wissels van de trams te ontdooien. Er hebben ook de hele nacht sneeuwtrams gereden om de bovenleidingen ijsvrij te houden.
In Limburg zijn de bussen op alle lijnen met vroege ritten uitgereden. Maar door het gladde wegdek zijn er vertragingen van minstens een kwartier en die zullen oplopen zodra de ochtendspits op gang komt.
In Vlaams-Brabant zijn er voorlopig geen vertragingen. In Oost-Vlaanderen rijden de bussen alleen op de hoofdwegen. In West-Vlaanderen zijn alle bussen en trams uitgereden, behalve in de regio Kortrijk. Daar komt de dienstverlening moeilijk op gang.


Geen opmerkingen: