Op dit moment is er wel nog genoeg zout om met de aangekondigde sneeuwval voldoende te kunnen strooien op de snelwegen en de belangrijke gewestwegen, meldt het Agentschap Wegen en Verkeer.
Met de beschikbare hoeveelheid zout kan momenteel nog vier keer gestrooid worden op alle trajecten, goed voor een wegennet van bijna 7.000 kilometer. Indien nodig wordt overgeschakeld op het strooien van prioritaire routes, aldus het Agentschap.
Het Agentschap maakt daarvoor aanspraak op alle zoutvoorraden. Zelfs gemeenten die contracten hebben, krijgen geen zout, omdat de leveranciers aan het Agentschap moeten leveren.
Gemeenten
Wintercoördinator van de provincie Vlaams-Brabant Patrick Depauw vreest, gezien de weervoorspellingen voor de komende dagen, het ergste voor de wegen. 'De meeste gemeenten hebben zo goed als geen zout meer', zegt Depauw.
Er kan ook geen zout meer besteld worden bij leverancier Solvay. 'Wij hadden onze hoop gesteld op een Antwerpse leverancier, maar dat blijkt niet te kunnen', aldus Depauw. Ook in de andere provincies is het strooizout zo goed als op.
Een aantal gemeenten experimenteert momenteel met andere producten om te strooien. Rotselaar bijvoorbeeld strooit zeezand op hellingen.

Dat beloofd weer 1 en ander... !!! Pfff   :~(((