Welkomstwoordje

Welkom in ons Hoekje !!!
We hopen dat je hier een aangename verpozing vind en je je niet zal vervelen. Geniet er van.
Hoe werkt de pps ?
Bij dia`s als Dagboek van een hond en Liefdesgeschiedenis :
om die te laten afspelen ga je even naar de blogarchief en klik je daar op de link van de dia`s die je wil zien .
Gastenboek
Onderaan rechts , onder music oldies vind je een gastenboek
waar je je opmerkingen kan plaatsen wat je van deze blog vind,
of als je een vraag of iets anders wil kribbelen. Ga je gang.
Zoekmachine
Als je nog een beetje verder naar beneden gaat vind je ook onderaan rechts een google-zoekmachine waarmee je dus op het net kan surfen.
Nog een beetje verder naar onder vind je een zoekmachine waarmee je kan vertalen.
Volgen
Vlak daaronder, eveneens links, zie je dat je je als volger van het blog kan opgeven Meer uitleg hierover later.
Travel Talk
Is daar vlak onder. Daarmee kan je ook volgers en eigenaars van andere blogs vinden over de hele wereld. Je moet jezelf dan wel even aanmelden.
Share it
Daarmee kan je artikels delen of video`s op je facebook of Twitter.

Veel plezier !!

waarschuwing
Zoals je zal zien komen in dit blog niet alleen leuke artikelen en amusement aan bod, maar ook ernstige onderwerpen en dringende oproepen!!
Wij, die het goed hebben in ons dagelijks bestaan, laat ons onze ogen niet sluiten voor hen die grote nood kennen
en laat ons daar samen, waar we kunnen en hoe we kunnen ,
een uitgestoken hand bieden.
Al is het maar het tekenen van een petitie of het aanklagen van onrecht... Verspreid het, opdat ook de stem, de hulproep van deze mensen gehoord wordt... !
Dank u wel !!

sunwoef

zondag 12 december 2010

Hartverwarmend: kat die verdwaalde door Katrina na vijf jaar weer thuis

http://www.hln.be/hln/nl/35/Seks-Relaties/article/detail/1193435/2010/12/09/Hartverwarmend-kat-die-verdwaalde-door-Katrina-na-vijf-jaar-weer-thuis.dhtmlScrub, een zevenjarige kater, is na vijf jaar weer herenigd met zijn baasje. De kater verdween in de chaos van orkaan Katrina en slaagde er al die tijd in te overleven. Hij kwam twee maanden geleden aankloppen bij een vrouw in Gulfport, een goeie 20 kilometer van zijn vroegere thuis. Die gaf Scrub een aantal weken eten, maar omdat er een koudegolf voorspeld werd, besloot ze om hem naar het asiel te brengen. Daar werd Scrub gescand en door de informatie op zijn microchip belandde hij weer bij zijn familie.
Scrub is een raskat, een Blauwe Rus, en was een geschenk van Chris Noble aan zijn echtgenote Jennifer. De kater was bestemd voor een knus leventje binnenshuis, maar orkaan Katrina gooide roet in het eten: temidden de chaos verdween de toen 2-jarige Scrub.

De familie Noble zocht zich te pletter, maar Scrub bleef spoorloos, en werd opgegeven. Maar de taaie rakker slaagde er blijkbaar in vijf jaar lang te overleven. Hij verkeert bovendien in uitstekende gezondheid, is vrij van virussen en kattenaids, maar verloor blijkbaar wel een stuk van zijn ene oor in een gevecht en heeft een litteken op zijn andere.

Vijf jaar is straf
"We hebben eens een weggelopen raskat gehad die drie jaar overleefde in het wild, maar vijf jaar is hier toch wel straf", zeggen ze bij de plaatselijke afdeling van de Humane Society, waar Scrub terechtkwam.

De Nobles genieten nu volop van hun vroege kerstgeschenk. "De eerste uren was hij erg, erg bang", vertelt Jennifer, "en heel nerveus. Maar tegen de avond kalmeerde Scrub. En tegen de tijd dat mijn zonen moesten gaan slapen was hij al zo ver dat hij bij hen op bed sprong."

"Er zit nu toch een wild kantje aan"
"Hij is wel veranderd, er zit nu toch een wild kantje aan onze Scrub", aldus mevrouw Noble. "Af en toe komt dat naar boven. Ach, ik zou willen dat hij kon praten, hij zou ons nogal een verhaal kunnen vertellen." (mvl)
09/12/10 10u00

Geen opmerkingen: