Welkomstwoordje

Welkom in ons Hoekje !!!
We hopen dat je hier een aangename verpozing vind en je je niet zal vervelen. Geniet er van.
Hoe werkt de pps ?
Bij dia`s als Dagboek van een hond en Liefdesgeschiedenis :
om die te laten afspelen ga je even naar de blogarchief en klik je daar op de link van de dia`s die je wil zien .
Gastenboek
Onderaan rechts , onder music oldies vind je een gastenboek
waar je je opmerkingen kan plaatsen wat je van deze blog vind,
of als je een vraag of iets anders wil kribbelen. Ga je gang.
Zoekmachine
Als je nog een beetje verder naar beneden gaat vind je ook onderaan rechts een google-zoekmachine waarmee je dus op het net kan surfen.
Nog een beetje verder naar onder vind je een zoekmachine waarmee je kan vertalen.
Volgen
Vlak daaronder, eveneens links, zie je dat je je als volger van het blog kan opgeven Meer uitleg hierover later.
Travel Talk
Is daar vlak onder. Daarmee kan je ook volgers en eigenaars van andere blogs vinden over de hele wereld. Je moet jezelf dan wel even aanmelden.
Share it
Daarmee kan je artikels delen of video`s op je facebook of Twitter.

Veel plezier !!

waarschuwing
Zoals je zal zien komen in dit blog niet alleen leuke artikelen en amusement aan bod, maar ook ernstige onderwerpen en dringende oproepen!!
Wij, die het goed hebben in ons dagelijks bestaan, laat ons onze ogen niet sluiten voor hen die grote nood kennen
en laat ons daar samen, waar we kunnen en hoe we kunnen ,
een uitgestoken hand bieden.
Al is het maar het tekenen van een petitie of het aanklagen van onrecht... Verspreid het, opdat ook de stem, de hulproep van deze mensen gehoord wordt... !
Dank u wel !!

sunwoef

maandag 27 december 2010

'Garagebedrijven onvoldoende veilig'

http://www.ttm.nl/nieuws/id29087-garagebedrijven-onvoldoende-veilig.html

Bij ongeveer driekwart van de garagebedrijven is de veiligheid van het personeel te weinig gegarandeerd. Dat concludeert de Arbeidsinspectie maandag in het rapport Garages in Beeld, waarvoor 1060 werkplaatsen en garages zijn gecontroleerd. Van de ondernemingen die gespecialiseerd zijn in het onderhoud van trucks, was 86 procent op een of meer gebieden in overtreding.


werkplaats


Inspecteurs stuitten bij controles op ongekeurde hefbruggen, machines die kunnen omvallen en ontploffingsgevaar bij het oppompen van banden.
In dertig gevallen werd het werk tijdens de inspectie stilgelegd, omdat de situatie zo gevaarlijk was voor de werknemers.
Zo constateerden inspecteurs zeven keer bij een bedrijf dat er geen bandenkooi aanwezig was voor het oppompen van vrachtwagenbanden. Deze kooi moet werknemers beschermen tegen rondvliegende onderdelen als een band tijdens het oppompen ontploft. Ook was er volgens de Arbeidsinspectie acuut gevaar bij een aantal bedrijven waar werknemers van hoge plekken konden vallen.
Maar het echte zorgenkind is volgens de inspectiedienst de hefbrug, die vaak niet tijdig gekeurd bleek of verkeerd werd gebruikt. Een slecht onderhouden hefbrug kan instorten met alle gevaren van dien voor het personeel.
Verder vormen machines die kunnen omvallen, een risico voor garagemedewerkers. Een verbetering ten opzichte van eerdere controles was wel dat monteurs minder zwaar hoeven te tillen.
Bedrijven gespecialiseerd in truckonderhoud brachten het er in het onderzoek het slechtste vanaf. 86 procent van de onderzochte bedrijven in truckonderhoud was op een of meer gebieden in overtreding. Per bedrijf werden er gemiddeld 3,2 overtredingen geconstateerd, meer dan bij bedrijven die onderhoud van personenauto's of bussen uitvoeren. 
Alle bezochte werkgevers waren ervan op de hoogte gebracht dat ze gecontroleerd zouden kunnen worden volgens de Arbeidsinspectie. Ook hadden ze een folder gekregen over de risico's in garages. Eerder bezochte bedrijven scoorden nu 'beduidend beter' op de onderwerpen waarop destijds vooral werd gelet. Maar in vergelijking met eerdere controles werden wel meer overtredingen geconstateerd.Geen opmerkingen: