Welkomstwoordje

Welkom in ons Hoekje !!!
We hopen dat je hier een aangename verpozing vind en je je niet zal vervelen. Geniet er van.
Hoe werkt de pps ?
Bij dia`s als Dagboek van een hond en Liefdesgeschiedenis :
om die te laten afspelen ga je even naar de blogarchief en klik je daar op de link van de dia`s die je wil zien .
Gastenboek
Onderaan rechts , onder music oldies vind je een gastenboek
waar je je opmerkingen kan plaatsen wat je van deze blog vind,
of als je een vraag of iets anders wil kribbelen. Ga je gang.
Zoekmachine
Als je nog een beetje verder naar beneden gaat vind je ook onderaan rechts een google-zoekmachine waarmee je dus op het net kan surfen.
Nog een beetje verder naar onder vind je een zoekmachine waarmee je kan vertalen.
Volgen
Vlak daaronder, eveneens links, zie je dat je je als volger van het blog kan opgeven Meer uitleg hierover later.
Travel Talk
Is daar vlak onder. Daarmee kan je ook volgers en eigenaars van andere blogs vinden over de hele wereld. Je moet jezelf dan wel even aanmelden.
Share it
Daarmee kan je artikels delen of video`s op je facebook of Twitter.

Veel plezier !!

waarschuwing
Zoals je zal zien komen in dit blog niet alleen leuke artikelen en amusement aan bod, maar ook ernstige onderwerpen en dringende oproepen!!
Wij, die het goed hebben in ons dagelijks bestaan, laat ons onze ogen niet sluiten voor hen die grote nood kennen
en laat ons daar samen, waar we kunnen en hoe we kunnen ,
een uitgestoken hand bieden.
Al is het maar het tekenen van een petitie of het aanklagen van onrecht... Verspreid het, opdat ook de stem, de hulproep van deze mensen gehoord wordt... !
Dank u wel !!

sunwoef

zondag 5 december 2010

deredactie.be: Wegen worden vannacht gevaarlijk glad

Wegen worden vannacht gevaarlijk glad

vr 03/12/2010 - 23:25 Update: za 04/12/2010 - 21:59De aanhoudende sneeuw en op sommige plaatsen smeltende sneeuw veroorzaken vanavond en vannacht gevaarlijk gladde wegen. Eerder op de dag bleef de verkeershinder vrij beperkt.
"Er valt momenteel heel veel neerslag in Vlaanderen, en dat betekent dat de rijomstandigheden op de snelwegen en gewestwegen heel moeilijk zijn,  niet allen omwille van gladheid maar ook omwille van slechte zichtbaarheid",  zegt Hajo Beeckman van het Vlaams Verkeerscentrum.
"De hele avond en nacht zijn alle ploegen in bedrijf om curatief te  strooien, dat is bijstrooien bovenop het preventieve strooien",  zegt Beeckman. "Alle capaciteit wordt daarvoor ingezet om de wegen berijdbaar te houden. Maar door de negatieve temperaturen kan het lokaal glad blijven: ijzel, aanvriezend dooiwater en dergelijke meer zijn allemaal gevaren waar je rekening mee moet houden."
Ook de bussen van De Lijn ondervinden grote hinder van de sneeuwval. In West-Vlaanderen rijden geen bussen in de regio Kortrijk, Harelbeke, Zwevegem, Moeskroen en Menen. Ook in de Vlaamse Ardennen rijden geen bussen. Elders zijn er vertragingen van een kwartier tot een uur. Overvloedige sneeuwval stuurt ook het luchtverkeer in Zaventem in de war. De zichtbaarheid is slecht, de start- en landingsbanen zijn glad. Voorlopig kunnen alle vluchten wel doorgaan, er zijn alleen vertragingen tot een uur.

Skipistes in de Oostkantons open voor publiek

In de Oostkantons zijn verschillende skipistes opengegaan. Op de piste van Ovifat ligt zowat 15 cm, maar de uitbaters verwachten nog meer sneeuw, zodat het skiën optimaal zal kunnen verlopen.
VRT
Honderden skiërs zijn inmiddels al actief op de pistes in de Oostkantons. Daar zouden de installaties alvast het hele weekend openblijven en ook volgende week indien de weersomstandigheden dat toelaten.
Naast Ovifat zijn nog verscheidene andere pistes open, zo onder meer die van Signal de Botrange, van het Centre Nature de Botrange, van Mont Rigi, van Baraque Michel en van Elsenborn. In de provincie Luxemburg zijn de pistes van Baraque Fraiture, Anlier, Samrée en Vecmont open voor het publiek.

volg het verkeerGeen opmerkingen: