Welkomstwoordje

Welkom in ons Hoekje !!!
We hopen dat je hier een aangename verpozing vind en je je niet zal vervelen. Geniet er van.
Hoe werkt de pps ?
Bij dia`s als Dagboek van een hond en Liefdesgeschiedenis :
om die te laten afspelen ga je even naar de blogarchief en klik je daar op de link van de dia`s die je wil zien .
Gastenboek
Onderaan rechts , onder music oldies vind je een gastenboek
waar je je opmerkingen kan plaatsen wat je van deze blog vind,
of als je een vraag of iets anders wil kribbelen. Ga je gang.
Zoekmachine
Als je nog een beetje verder naar beneden gaat vind je ook onderaan rechts een google-zoekmachine waarmee je dus op het net kan surfen.
Nog een beetje verder naar onder vind je een zoekmachine waarmee je kan vertalen.
Volgen
Vlak daaronder, eveneens links, zie je dat je je als volger van het blog kan opgeven Meer uitleg hierover later.
Travel Talk
Is daar vlak onder. Daarmee kan je ook volgers en eigenaars van andere blogs vinden over de hele wereld. Je moet jezelf dan wel even aanmelden.
Share it
Daarmee kan je artikels delen of video`s op je facebook of Twitter.

Veel plezier !!

waarschuwing
Zoals je zal zien komen in dit blog niet alleen leuke artikelen en amusement aan bod, maar ook ernstige onderwerpen en dringende oproepen!!
Wij, die het goed hebben in ons dagelijks bestaan, laat ons onze ogen niet sluiten voor hen die grote nood kennen
en laat ons daar samen, waar we kunnen en hoe we kunnen ,
een uitgestoken hand bieden.
Al is het maar het tekenen van een petitie of het aanklagen van onrecht... Verspreid het, opdat ook de stem, de hulproep van deze mensen gehoord wordt... !
Dank u wel !!

sunwoef

vrijdag 3 december 2010

De Crem laat daklozen in de kou: nul bedden gevuld - Binnenland - De Morgen

De Crem laat daklozen in de kou: nul bedden gevuld - Binnenland - De MorgenDe minister vindt dat dit niet tot zijn kerntaken behoort, maar is hulp aan de natie niet een basisopdracht van het leger?  

 Welgeteld nul bedden die defensieminister Pieter De Crem (CD&V) in Vlaanderen ter beschikking van daklozen stelt, waren de afgelopen dagen bezet. De minister heeft de voorwaarden zo streng gemaakt dat de OCMW's zijn winterplan 'een lege doos' noemen.Uit een omzendbrief van landsverdediging die De Morgen kon inkijken blijkt dat defensieminister De Crem (CD&V) niet enkel weigert in te staan voor het vervoer van asielzoekers van en naar kazernes, maar dat daklozen evenmin kunnen rekenen op enige clementie.

De brief is geadresseerd aan de West-Vlaamse provinciegouverneur, en dient via hem verspreid te worden onder de West-Vlaamse OCMW's. Daklozen blijken enkel welkom als de capaciteit van de lokale OCMW's overschreden is, als er permanente begeleiding door een maatschappelijk werker is, en als de lokale OCMW's zelf instaan voor transport van en naar de kazerne. Door die strenge voorwaarden bleven de 28 bedden in de Vlaamse kazernes voor de daklozen allemaal onbeslapen.Onhaalbaar

Nathalie Debast, stafmedewerker van VVSG, luidt de alarmbel. "Er is dan wel plaats voorzien voor daklozen, maar door die voorwaarden is het voor OCMW's zo goed als onhaalbaar, zowel praktisch als financieel, om er daadwerkelijk te sturen."

Volgens Debast zou vervoer en een permanentie van een of twee militairen per locatie al veel uitmaken. "Die daklozen zijn geen ongeleide projectielen, ze hebben niet allemaal begeleiding nodig. Een of twee mensen die de orde handhaven en die kazernes kennen, maakt al een wereld van verschil. Nu is het in de meeste gevallen een lege doos."

Maar op die vraag wil De Crem niet ingaan. "Landsverdediging levert een bijkomende steun, maar kan niet alle problemen van het logement van daklozen oplossen", zei de minister gisteren in de Kamercommissie landsverdediging.Minder vliegtuigreizen

Volgens de minister heeft defensie ook geen voertuigen over, aangezien ze allemaal worden ingezet om militairen 's morgens en 's avonds te vervoeren van het station naar de kazerne en omgekeerd.

"Niet waar", zegt Dirk Deboodt (ACOD defensie). "De minister vindt dat dit niet tot zijn kerntaken behoort, maar hulp aan de natie is toch een van de kerntaken van het leger? We hebben wél het materiaal tot onze beschikking, als de militairen de opdracht krijgen om te rijden of begeleiden, dan zullen ze het ook doen. Als ze zich nuttig kunnen maken, waarom niet? En de kost van dat beetje benzine zal het verschil niet maken. Als de minister wat minder in een vliegtuig zou zitten, dan zou er veel geld over zijn. De Crem ziet buitenlandse missies als corebusiness, maar als hij werkelijk een christendemocraat is, dan moet hij maar eens nadenken over wat dat betekent."

Ook zijn collega Erwin De Staelen van de liberale vakbond VSOA benadrukt dat de rol van het leger in het binnenland niet vergeten mag worden, maar voegde er wel aan toe dat het budget van defensie niet erg riant is door de aanhoudende besparingen.Ze moesten de heer De Crem eens een paar dagen en nachten in die ijzige kou laten overnachten, wetende dat er bedden beschikbaar zijn, maar hij geraakt er niet omdat er geen vervoer is of omdat hij behandelt wordt als een ongeleid projectiel of een kleuter die niet zonder begeleiding kan... Benieuwd of hij nog zo zou reageren. Aan de goede intenties van ons leger ligt het dus alvast niet... ! Anders worden die mensen er weer voor aangevallen... !
Geen opmerkingen: